
به گزارش توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در ابتدای این نشست از افزایش ۵.۵ درجه دما در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: به طور مثال دمای خوزستان سال گذشته همین موقع ۲۸ درجه بود که امروز به ۴۴ درجه رسیده است، در حالی که متعارف افزایش دما بین یک تا دو درجه است.
وی رشد ۳۷ درصدی مصرف نسبت به سال گذشته همین روزها را نیز نگران کننده و غیرمتعارف دانست و تصریح کرد: با توجه به خالی بودن ۴۱ درصد مخازن نیروگاههای برق آبی و امکان استفاده از حداکثر یک سوم توان آنها، انجام تعمیرات دورهای نیروگاههای حرارتی و نیروگاه اتمی بوشهر و به رغم رشد ۱۰ درصدی تولید نیروگاههای حرارتی، کماکان در شرایط ناترازی به سر میبریم، از این رو لازم است به منظور گذر موفق از اوج بار تابستان همه مدیران در شرکتهای زیرمجموعه برنامههای ابلاغی را با دقت اجرا کنند.
مدیرعامل شرکت توانیر، پایش و رصد مصرف و محدود کردن مصارف مجاز نامتعارف تکفاز در مناطق عادی بالاتر از ۱۵ آمپر و در مناطق گرمسیر بیش از ۲۸ آمپر را خواستار شد و تصریح کرد: تعویض و اصلاح کنتورهای معیوب باید در دستور کار جدی شرکتهای توزیع برق قرار گیرد.
رجبی مشهدی همچنین با بیان این که ۳ هزار مگاوات از ناترازی فعلی با جمعآوری انشعابهای غیرمجاز قابل استحصال است از مدیران شرکتهای زیرمجموعه خواست تا نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری از خود نشان داده و از این فرصت ناترازی برای جمعآوری انشعابهای غیرمجاز نهایت استفاده را ببرند.
مدیرعامل شرکت توانیر به منظور ارزیابی و هماهنگی برنامههای مدیریت مصرف برق از همه مدیران خواست تا با اهتمام و جدیت هرچه تمامتر در میدان حاضر بوده و با حساسیت بیشتری اجرای دقیق برنامههای گذر از اوج بار تابستان را سرلوحه تمام کارهای خود قرار دهند.
وی در پایان اجرای منظم برنامه های مدیریت مصرف و اطلاعرسانی موثر را توسط شرکتها خواستار شد و تاکید کرد: کنتور برق مشترکان پرمصرف هر ۱۵ روز یک بار قرائت و قبض برایشان صادر می شود، ضمن آن که وضعیت مصرف برقشان نیز رصد و مرتب به آنها اطلاعرسانی خواهد شد.
در تیر و مرداد با بیشترین ناترازی در شبکه برق مواجه خواهیم بود
همایون حائری معاون برق و انرژی وزارت نیرو در جلسه مشترک مدیران ارشد وزارتخانههای صمت و نیرو که با هدف هماندیشی برای تأمین حداکثری برق صنایع برگزار شد، از افزایش بیسابقه مصرف برق کشور در تابستان پیشرو خبر داد.
به گفته وی، گرمای زودرس و شدید هوا که طبق پیشبینیها بین ۳ تا ۶ درجه بالاتر از میانگین بلندمدت خواهد بود، نقش قابل توجهی در افزایش مصرف برق داشته است. این در حالی است که نیروگاههای برقآبی کشور با ظرفیت تولید ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات به دلیل کاهش بیش از ۴۰ درصدی ذخایر آب، با محدودیت شدید در تولید انرژی مواجهاند. این ذخایر برای ماههای تیر و مرداد که با بیشترین ناترازی در شبکه برق مواجه خواهیم بود، ذخیره شده است.
حائری همچنین افزود: در این بین اگرچه ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است، اما این افزایش به تنهایی قادر به پاسخگویی به رشد مصرف نبوده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائهشده، میانگین نیاز مصرف برق در سال گذشته ۹۳۶ هزار و ۶۲ مگاواتساعت بوده که در سال جاری به یک میلیون و ۲۱ هزار مگاواتساعت رسیده است و بیانگر افزایش ۹ درصدی تقاضای مصرف برق کشور است.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو اضافه کرد: پیشبینیها حکایت از آن دارد که در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، تقاضای مصرف برق کشور به بالای ۸۵ هزار مگاوات برسد.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه وزارت نیرو در این رابطه گفت: در سال جاری ۳۶ بسته مدیریت و بهینهسازی مصرف برق در کشور اجرایی شده است که شامل آموزش و اطلاعرسانی، بهینهسازی مصرف در بخشهای مختلف، تولید برق در محل مصرف و پایش و نظارت بر نحوه مصرف برق میشود.
حائری همچنین از نصب بیش از ۶ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف خبر داد که به منظور کنترل و مدیریت بهتر مصرف این گروه از مشترکان طراحی شدهاند.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو تأکید کرد: راهکار اصلی عبور از تابستان پیشرو، صرفهجویی و مدیریت دقیق مصرف برق در همه بخشهاست. مشارکت همهجانبه مردم، صنایع و دستگاههای اجرایی برای حفظ پایداری شبکه برق ضروری است.
- 10
- 5