جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۲۳ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۵۹۶
نفت و انرژی

صرفه‌جویی ارزی ۱۵۰ میلیون دلاری ۴ سکوی پارس جنوبی/راه اندازی ۲ سکوی فاز ۱۴ در پاییز امسال

سکوهای پارس جنوبی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، صرفه‌جویی ارزی چهار سکوی پارس جنوبی را ۱۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: دو سکوی باقی‌مانده این فاز پاییز امسال راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، محمد مهدی توسلی‌پور مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، صرفه‌جویی ارزی چهار سکوی پارس جنوبی را ۱۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: دو سکوی باقی‌مانده این فاز پاییز امسال راه‌اندازی می‌شود.

توسلی‌پور دیروز پس از نصب سکوی ۱۴B با اشاره به اینکه دو سکوی A و  C این فاز پارسال وارد مدار شدند، افزود:  پس از نصب این سکو که سومین سکوی فاز ١٤ است، ظرف ۳۰ تا ۴۵ روز آینده شاهد راه‌اندازی آن خواهیم بود.

وی از سکوی اقماری ۱۴D به عنوان آخرین سکوی این فاز یاد کرد و با بیان اینکه این سکو هم‌اکنون پیشرفت ۹۲ درصدی دارد و تا پایان مهرماه در موقعیت خود در خلیج فارس نصب می‌شود، افزود: عملیات حفاری ١١ حلقه چاه این سکو پایان یافته و آماده بهره‌برداری است.

به گفته مجری طرح توسعه فاز ١٤ پارس جنوبی، با تکمیل خطوط لوله دریایی، انجام عملیات هیدروتست و نصب خطوط بین دو سکوی اصلی B و اقماری D تا پایان پاییز امسال، گاز این سکوها نیز وارد مدار خواهد شد.

وی مجموع هزینه چهار سکوی این فاز را که نسبت به موارد مشابه کمتر بوده، ۵۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این موضوع منجر به صرفه‌جویی ارزی ١٥٠ میلیون دلاری و جلوگیری از خروج بیشتر ارز از کشور شده است.

توسلی‌پور درباره تامین لوله‌های CRA نیز اظهار کرد: خوشبختانه با تمهیدات شرکت ملی نفت ایران سفارش‌گذاری دوباره این لوله‌ها برای تکمیل چاه‌های باقیمانده انجام شده است.

*تعدد پیمانکاران علت طولانی شدن اجرا

مجری طرح توسعه فاز ١٤ پارس جنوبی درباره دلایل طولانی شدن اجرای این پروژه که قرارداد آن سال ۸۹ امضا شد، گفت: تعدد پیمانکاران و ناهماهنگی بین آنها یکی از دلایل اصلی بوده است.

وی ادامه داد: باتوجه به تکمیل بخش دریایی در سال جاری، طرح توسعه فاز ١٤ در اولویت تخصیص منابع مالی برای اجرای بخش خشکی (ساخت پالایشگاه) قرار گرفته است که پیش‌بینی می‌کنیم در سال ١٣٩٩ این بخش نیز وارد مدار شود.

توسلی‌پور با بیان اینکه نخستین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه این فاز ابتدای سال ٩٩ عملیاتی می‌شود، ادامه داد: با تمهیدات اندیشیده شده تا تکمیل بخش پالایشگاهی فاز ١٤، برای فرآورش گاز تولیدی سکوهای این فاز از ظرفیت خالی فازهای ١٢ و ١٣ استفاده می‌کنیم.

*مدیریت طرح‌های صنعتی چابکی را به پروژه برگرداند

مجری طرح توسعه فاز ١٤ پارس جنوبی در پاسخ به این پرسش که آیا تغییرات مدیریتی در شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی (IPMI) که رهبر کنسرسیوم این طرح است و همچنین انتخاب نشدن مدیرعامل آن تاثیری در اجرای بخش خشکی داشته است، افزود: ما نیز به عنوان کارفرمای پروژه پیگیر این موضوع هستیم، زیرا IPMI در بخش خشکی با تاخیرهایی همراه بوده است.

به گفته وی، این شرکت (IPMI) زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع است و مدیرعامل آن باید از سوی ایدرو انتخاب شود که در این بخش کوتاهی‌هایی انجام شده است.

توسلی‌پور با بیان اینکه تاخیر در اجرای پروژه از سوی یک پیمانکار بقیه پیمانکاران را نیز متاثر می‌کند، افزود: این موضوع هم‌اکنون ما را در بخش خشکی دچار مشکل کرده است، البته ما از IPMI خواسته‌ایم راهکاری برای حل این مشکل بیندیشد و چابکی را به پروژه برگرداند.

وی افزود: در قرارداد نیز تدابیر لازم برای هرگونه قصوری که ازسوی پیمانکار اتفاق بیفتد اندیشیده شده و در این مورد نیز اخطارهای لازم به پیمانکار داده شده است. چنانچه پیمانکار در بازه زمانی لازم برنامه جبرانی خود برای کاهش فاصله عقب‌ماندگی ناشی از اجرا را عملی نکند ما نیز طبق قرارداد عمل خواهیم کرد.

مجری طرح توسعه فاز ١٤ پارس جنوبی درباره راهکار حل این مشکل نیز ادامه داد: تشکیل پیمانکاری مدیریت (MC) یکی از موارد مطرح شده است که به شرکت ایدرو هشدار دادیم اگر تغییرات اساسی در بخش مدیریتی ایجاد نکند از شرکت‌های MC باتجربه استفاده می‌شود، با این حال تغییری در این شرکت مشاهده نشد.

وی گفت: ظاهرا پیمانکار تغییر مدیریتی در بخش بازرگانی را که تامین تجهیزات را به‌عهده دارد در نظر گرفته تا بتواند به تعهدهای خود عمل کند.

توسلی‌پور ضمن ابراز امیدواری از اینکه پیمانکار این فاز به برنامه‌های اعلامی خود متعهد باشد، گفت: البته تا جایی که اجرای این برنامه عدم‌النفعی برای کشور نداشته باشد و تولید را نیز دچار مشکل نکند، به سیاست‌های حمایتی خود از پیمانکاران ادامه خواهیم داد.

*سفارش‌گذاری تامین کالاها انجام شده

مجری طرح توسعه فاز ١٤ در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها اثری بر اجرای بخش خشکی این فاز خواهد داشت، تصریح کرد:  صنعت نفت طی ۴۰ سال اخیر همواره با تحریم روبه‌رو بوده است، بنابراین برای اجرای بخش خشکی فاز ١٤  تدابیر لازم از همان ابتدا اندیشیده و سفارش‌گذاری کالاها نیز انجام شده است؛ تعهدهای اعلام‌شده برای اجرا نیز براساس شرایط واقعی امروز بوده و پیمانکار نیز طبق تعهدی که به وزارت نفت داده آن را اجرایی خواهد کرد.

وی درباره تخصیص منابع مالی پروژه نیز اظهار کرد: منابع مالی این پروژه از محل صندوق توسعه ملی بوده و اعتبارات نیز تخصیص داده شده است.

توسلی‌پور تصریح کرد: با تکمیل بخش دریایی این طرح، تا پایان امسال برداشت روزانه ٥٦ میلیون مترمکعب گاز غنی از فاز ١٤ محقق خواهد شد.

*قدردانی از حمایت وزارت نفت از سازندگان داخلی

بابک عباسپور، مدیرعامل شرکت مبین سازه نیز در این نشست اظهار کرد: صددرصد مراحل مهندسی، ساخت، نصب و راه‌اندازی بخش فراساحل فاز ١٤ از سوی متخصصان ایرانی انجام شده و ٥٠ تا ٦٠ درصد تجهیزات نصب شده نیز ساخت سازندگان ایرانی بوده است.

حمید رضائیان اصل، مدیرعامل شرکت ایزوایکو هم از وزارت نفت و شرکت نفت و گاز پارس برای حمایت از سازندگان داخلی و اعتماد به آنها برای اجرای پروژه‌ها تشکر کرد.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش