شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۰۵ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۰۶۱
نفت و انرژی

جوابیه وزارت نیرو به اظهارات رئیس سابق سازمان انرژی اتمی

فریدون عباسی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
وزارت نیرو به اظهارات فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی واکنش نشان داد.

به گزارش فارس، وزارت نیرو در پی اظهارات فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی مبنی بر اینکه «در برجام کشور را تا ابد از تولید پلوتونیوم محروم کرده‌اند» واکنش نشان داده و جوابیه‌ای ارسال کرد. 

متن این جوابیه بدین شرح است: 

در سال جاری به لطف بارش‌های ابتدای سال و افزایش ۵۰درصدی میزان تولید نیروگاه‌های برق آبی نسبت به سال گذشته و همچنین افزایش تولید ۳۳۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی جدید و با افزایش توان نیروگاه‌های حرارتی موجود و همچنین ۳۰۰ مگاوات توسعه ظرفیت نیروگاه‌های مقیاس کوچک و ۴۰۰ مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر هیچ‌گونه خاموشی ناشی از کمبود تولید اعمال نگردیده است.

همچنین با توسعه طرح‌های شبکه‌های انتقال، فوق توزیع و توزیع بالغ بر ۱۶ هزار کیلومتر و افزایش ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال، فوق توزیع و توزیع حدود ۱۰ هزار مگاوات آمپر از پیک سال ۹۷ تا پیک سال ۹۸ و علاوه بر آن اعمال طرح‌های مدیریت مصرف که به صورت تشویق محور بوده، نیاز به هیچگونه خاموشی برنامه‌ریزی شده نبوده است.

به عبارت دیگر میزان خاموشی در سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته بالغ بر ۹۸ درصد کاهش داشته است. بنابراین هیچ خاموشی برنامه‌ریزی شده و یا ناشی از کمبود تولید اعمال نشده است که به کم‌آبی سال جاری یا بیت کوین نسبت داده شود. ضمناً خاموشی‌های ناشی از کمبود تولید در تابستان سال ۹۷، به دلیل کاهش میزان تولید نیروگاه‌های برقی آبی ناشی از کم‌آبی که در طول ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده اعمال شده است.

ظرفیت نیروگاهی کشور در حال حاضر ۸۲۰۶۱ مگاوات است که از این میزان ۶۶۲۹۲ مگاوات معادل ۸۰ درصد به نیروگاه‌های حرارتی (شامل: گازی، بخاری و سیکل ترکیبی) تعلق دارد.

در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نزدیک به ۱۲ هزار مگاوات (معادل ۱۷ درصد) به ظرفیت شبکه نیروگاهی کشور اضافه شده است که از این رقم ۹۴۹۶ مگاوات در حوزه نیروگاه‌های حرارتی بوده است و علاوه بر این نیز ۱۵۲۴ مگاوات نیز با رفع محدودیت‌های تولید و افزایش توان عملی نیروگاه‌ها حاصل شده است.

 با توجه به رفتار مصرفی برق در تابستان، ساعات حداکثر میزان مصرف برق در کشور حداکثر ۴۰۰ ساعت است. این به معنی آن است حجم بسیاری از سرمایه‌گذاری هنگفت صنعت برق و توسعه ظرفیت تولید صرفاً برای پاسخگویی به نیاز مصرف حدوداً ۵ درصد از کل مدت زمان در سال می‌شود. لذا وزارت نیرو برای کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، راهبرد مدیریت توامان عرضه و تقاضای برق را در دستور کار خود قرار داده است. 

بدین منظور علاوه بر توسعه ظرفیت نیروگاه‌ها، اجرای طرح‌های مدیریت مصرف را در دستور کار قرار داده است. طرح‌های مدیریت مصرف در قالب ارائه مشوق‌ برای مشارکت صنایع در طرح تعطیلات تابستانی و طرح ذخیره عملیاتی و همچنین قطع چاه‌های کشاورزی در ساعات اوج مصرف و همچنین اصلاح ساعات کاری ادارات و ... تعریف شده‌اند. این طرح‌ها با همکاری مشترکین و اطلاع‌ قبلی آنها صورت می‌گیرد و به گونه‌ای است که سطح تولید سالیانه آنها دچار مشکل نشود. به طور مثال می‌توان به صنایع فولاد اشاره کرد که چنانچه مصرف برق خود را در محدوده زمانی پیک کشور (ساعت ۱۳ الی ۱۶) مدیریت نمایند، در باقی ساعات می‌توانند بیش از دیماند قراردادی خود مصرف نمایند.

همچنین بایستی عنوان کرد در برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور (مصوب و ابلاغیه رهبر معظم انقلاب به دولت در سال ۱۳۸۲)، وزارت نیرو مؤظف به کاهش گازهای گلخانه‌ای شد که در اجرای این برنامه، احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و همچنین توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفت.

بر همین اساس، توسعه بخش بخار با استفاده از ظرفیت‌های قانونی برنامه پنجم و ششم توسعه با همکاری بخش خصوصی در دولت یازدهم و دوازدهم پیگیری شد و تا به حال ۲۸۸۰ مگاوات از مجموع ۹۴۹۶ مگاوات نیروگاه حرارتی در این مدت به بهره‌برداری رسیده است. همچنین ۴۱۲۰ مگاوات توسعه بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در دست اقدام است.

از این‌رو به رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا و تنگناهای اقتصادی کشور، روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی براساس برنامه از پیش تعیین شده در دست پیگیری است و ان‌شاءالله تا پایان سال جاری ۲ هزار مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی افزوده خواهد شد و هیچ محدودیتی ناشی از توافق‌نامه پاریس منجر به کندی یا توقف این برنامه‌ها نخواهد شد.

در عین حال خاطرنشان می‌شود که توافقنامه پاریس تاکنون توسط ایران مورد پذیرش قرار نگرفته و ابلاغ نشده است.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش