
بازار بورس هفته گذشته را با نوسانهای مثبت و منفی به پایان رساند. در روزهایی از هفته بازار مثبت و البته در روزهایی منفی بود. به نظر میرسد تکلیف بورس هنوز با سیگنالهایش مشخص نشده است. در حالی که صحبت ارزندگی بازار دیگر فعلا خریداری ندارد همه منتظرند تا ببینند روند حرکت ارز و البته موضوعات سیاسی به کجا میرسد.
اما نکته مهمتر طی روزهای گذشته موضوع عرضه خودرو در بورس بود. در حالی که بازار داشت به نبود خودرو در بورس عادت میکرد، باز هم صحبت از عرضه دیگنیتی در بازار بورس کالا شد که این مساله البته باز هم با واکنش شورای رقابت روبهرو شد.
در حالی که روز سهشنبه ۲۳ خردادماه بهمنموتور تعدادی از محصولات خود را در بورس کالا عرضه کرد، شورای رقابت روز چهارشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد که عرضه خودرو از هر طریقی بهغیر از سامانه یکپارچه فروش خودرو تخلف است و عرضه خودرو در بورس کالا باید متوقف شود. پیگیریها از آن حکایت دارد که عرضه خودروی سواری در بورس کالا متوقف نخواهد شد.
این در حالی بود که در همان روز منوچهر منطقی معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای به مدیرعامل گروه بهمن تاکید کرد: عرضهکنندگان خودرو مکلف هستند محصولات تولیدی خود را فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه کنند و بر این اساس عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی پرستیژ از سوی این خودروساز در بورس کالا باید لغو شود؛ موضوعی که احتمالا باز هم در نمادهای خودرویی و روند حرکتشان اثرگذار باشد.
بازار به کدام سمت خواهد رفت؟
در ۵ روز معاملاتی هفته گذشته تنها یک روز ورود پول اتفاق افتاد و در ۴ روز معاملاتی شاهد خروج پول حقیقیها از بازار بودیم. تنها در روز چهارشنبه بود که حقیقیها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پول جدید وارد بورس کردند، اما در سایر روزها، این دسته از سرمایهگذاران در حال نقد کردن سهام خود بودند.
روز شنبه با خروج ۱۶۰۰ میلیارد تومان پول از بازار، بزرگترین رقم خروج پول این هفته ثبت شد. دوشنبه هم ۱۱۰۰ میلیارد تومان پول دیگر از بازار خارج شد. طی روزهای یکشنبه و سهشنبه نیز به ترتیب ۳۲۰ و ۱۲۰ میلیارد تومان پول از بازار بیرون رفت.
در همین زمینه نیما غلامرضایی فعال بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» میگوید: بازار در حالتی از تعلیق و بلاتکلیفی به سر میبرد و همچنان سایه ابهام از توافق بر سر بازار قرار دارد.
وی میافزاید: با اینکه چند روز از سفر سلطان عمان به ایران میگذرد، اما همچنان بازار در انتظار نتایج این سفر است. از یک سو کلیت بازار با کاهش قیمت ارز، واکنش منفی نشان میدهد، اما واقعیت این است که هرگونه گشایش سیاسی منجر به افزایش فروش و سودآوری شرکتها خواهد شد.
غلامرضایی تاکید میکند: اگر در هفته جاری شاهد ثبات قیمت ارز در بازار باشیم به این معنا که نه کاهش و نه افزایشی در کار باشد، بازار میتواند باز هم راه خود را برای روند صعودی در پیش گیرد، اما اگر باز هم قیمت دلار کاهش یابد حتی احتمال از دست رفتن سقف سال ۹۹ هم خواهد بود، هرچند این اتفاق بیتردید موقت باشد.
غلامرضایی میگوید: همچنان معتقدم هر افتی در بازار فرصت خرید است، هرچند باید جوانب احتیاط را در نظر گرفت و از ورود به سهمهای پرریسک جلوگیری کرد، اما واقعیت این است که بازار در میانمدت روند مثبتی خواهد داشت.
این فعال بازار سرمایه همچنین تصریح کرد: به نظر میرسد در هفته پیش رو همچنان شاهد کاهش ارزش معاملات و رکود باشیم و تمرکز روی برخی گروهها و سهمها باشد که از این جهت گروه بانکی احتمالا مرکز توجه خواهد بود. در حال حاضر آرامشی نسبی در بازارهای موازی به ویژه معاملات میدان فردوسی حاکم شده است و در صورتی که شاهد شارژ ارزش معاملات باشیم، میتوان انتظار رشد بازار تا پایان هفته را نیز داشت.
غلامرضایی همچنین با اشاره به مشکل عرضه خودرو در بازار میگوید: واقعا هنوز نمیدانم چرا باید یک موضوع آنقدر پیچیده شود، اینکه دولتمردان نمیتوانند بر سر موضوع به این سادگی به توافق برسند جای تعجب دارد و قطعا سبب سرخوردگی و بیاعتمادی بیشتر خواهد شد.
وی یادآور میشود: همچنان دخالتهای دولتی از هر نوع به بازار آسیب میرساند، اما این ریسک همیشگی بازار است و موضوع تازهای نیست.
بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران
در جریان معاملات روز چهارشنبه هفته پیش در بازار سرمایه شاخص بورس تهران روی عدد ۲ میلیون و ۲۱۸ هزار واحدی کار را به پایان برد. این در حالی بود که شاخص ابتدای هفته با خبر تعدیل درآمد ایرانخودرو یک پله منفی شد و با کاهش نرخ دلار و خبرهای سیاسی دومین افت خود را ثبت کرد.شاخص بورس تهران توانست به محدوده ۱۶۱ درصدی فیبوناچی روند میانمدت واکنش مثبتی نشان دهد و کار را در نهایت با بازدهی مثبت به پایان ببرد. اهالی تکنیکالیست بازار معتقد هستند در صورتی که شاخص این سطح را از دست میداد ممکن بود به سطح بعدی که همان محدوده میانی کانال صعودی است افت کند و اعداد و ارقام شاخص نیز به محدودههای کمتر از سقف مقاومت تاریخی سال ۱۳۹۹ نیز میرسید.در حال حاضر چیزی که برای شاخص بورس تهران از منظر تکنیکالی میتواند مهم باشد این گزینه است که سطح حمایتی ۲/۲ میلیون واحدی که در هفته گذشته از دست داده بود را دوباره بتواند به دست آورد. این در حالی است که این محدوده میتواند به عنوان سطح مقاومت برای شاخص بورس تهران عمل کند، چراکه از نظر تکنیکالی شکست هر یکی از سطوح حمایتی یا مقاومت باعث ایجاد تغییر ماهیت آن خواهد شد.بازار در آخرین هفته فصل بهار در انتظار گزارش ماهانه شرکتها خواهد ماند تا بهنوعی تکلیف پرونده سهماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ را مشخص کرده باشد.
- 14
- 1