دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۰:۱۵ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۸۱۷
آموزش و پرورش

معاون وزیر آموزش و پرورش:

لغو دائمی حرکت شبانه کاروان های دانش آموزی عملی نیست/ نباید احساسی برخورد کنیم

معاون وزیر آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
شاید برای بسیاری از ما شنیدن اخبار مربوط به حوادث جاده ای آن هم در کشوری که سردمدار تلفات جاده ای است، اتفاق غریبی نباشد. با این وجود، خبر مربوط به کشته شدن ۷ دختر دانش آموز هرمزگانی، در یک لحظه تمام ایران را داغ دار کرد. اتوبوسی که قرار بود پنجشنبه شب ۳۹ دختر دانش آموز را به اردویی تفریحی ببرد در نهایت به دلیل خواب آلودگی راننده و واژگونی اتوبوس هرگز به شیراز نرسید و خاطره تلخ دیگری را از مخاطرات اردوی دانش آموزی در ذهن جامعه به یادگار گذاشت.

به گزارش شفقنا، در پی حادثه واژگونی اتوبوس حامل دختران دانش آموز هرمزگانی در محور بندرعباس-داراب که بامداد روز جمعه اتفاق افتاد، ۹ نفر شامل ۷ دانش آموز، سرپرست و کمک راننده کشته و ۳۴ نفر مجروح شدند. ساعاتی پس از وقوع این حادثه، سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش به شیراز سفر کرد و از نزدیک در جریان روند درمان مصدومان قرار گرفت.

 

وی در این سفر، ضمن ابراز همدردی با خانواده های داغ دار در پاسخ به پرسشی درباره علل بروز این حادثه، گفت: “مواردی نیاز به بررسی بیشتر داشت که از عوامل مربوطه خواستیم ظرف سه روز آینده گزارش کارشناسی دقیقی را در این خصوص ارائه دهند که چرا در این وقت شب اتوبوس را حرکت دادند در حالی که شاید این اتفاق می‌توانست در روز بیفتد و دیگر نیازی به حرکت در نیمه شب نبود. دوم آنکه باید بررسی شود آیا اتوبوس حامل دانش‌آموزان از ایمنی لازم و کافی برخوردار بوده است یا خیر؟ که قرار شد همه این موارد تا سه روز آینده به صورت مکتوب به بنده ارائه شود”.بطحائی درباره اینکه آیا خواب‌آلودگی راننده علت وقوع حادثه بوده است، عنوان کرد: “گزارشات پلیس راه حاکی از آن است که راننده علی رغم آنکه مدت زیادی پشت فرمان نبوده و دو و نیم ساعت هم از رانندگی‌اش نگذشته بود، دچار خواب‌آلودگی می‌شود و این موضوع باعث خارج شدن اتوبوس از مسیر و واژگونی‌اش شده است”.

 

برخلاف گفته وزیر، ابهامات در خصوص دلایل واژگونی اتوبوس چندان به درازا نکشید؛ چنان چه صبح شنبه سردار مهری، رئیس پلیس ناجا با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص علل اصلی حادثه واژگون شدن اتوبوس دختران دانش آموز هرمزگانی گفت: “اتوبوس از نظر شرایط زمانی برای حرکت و تعداد راننده مشکلی نداشته و پلیس در کنترل رفتار راننده، وضعیت ظاهری خودرو و معاینه فنی خودرو کوتاهی نکرده است”.به گزارش مهر، وی با بیان اینکه قانون نمی‌تواند از تردد وسایل نقلیه عمومی در شب جلوگیری کند، عنوان کرد: “البته شرایط دید در شب کمتر است و برای وسایل نقلیه عمومی در مسافت های طولانی باید دو راننده باشند که این خودرو نیز این مورد را رعایت کرده است”.رئیس پلیس راهور ناجا در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه این حادثه براثر عدم توجه به جلو و خواب آلودگی و خستگی راننده اتفاق افتاده است، گفت: “سرعت خودرو نیز ۸۵ کیلومتر بر سرعت بوده که بر این اساس راننده با سرعت مجاز حرکت می‌کرده است”.به گفته مهری راننده ادعا می‌کند، خواب آلوده نبوده و به دلیل نور بالایی که خودروی مقابل داشته این حادثه پیش آمده، اما تشخیص افسر دال بر خستگی و عدم توجه به جلو بوده است.قائم مقام سازمان دانش آموزی نیز از دیگر مسئولانی بود که روز شنبه با حضور در بیمارستان محل درمان دانش آموزان در داراب از ترخیص ۱۳ نفر از مصدومان خبر داد. محمود علی گو در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تا پایان هفته هیچ دانش آموزی در بیمارستان داراب بستری نخواهد بود، اظهار کرد: “پنج نفر از دانش آموزان در شیراز تحت نظر هستند و درمان آن ها یک تا دوماه طول می‌کشد که متاسفانه دو نفر از این تعداد قطع عضو شده‌اند”.

 

زنگ خطر برای وزیر جدید نواخته شد

به گزارش شفقنا، این اولین بار نیست که اتوبوس حامل دانش آموزان در قالب اردوهای تفریحی دچار حادثه می شود. جان باختن ۲۲ دانش آموز در سانحه تصادف اتوبوس با تانکر سوخت در مشهد در سال ۸۶، کشته شدن ۳۷ نفر از کارکنان آموزش و پرورش در سانحه جاده‌ای شهرکرد، کشته شدن ۱۰ دانش آموز در اراک در سال ۸۸، کشته شدن سه دانش آموز دختر در تصادف اتوبوس در محور بروجرد و حادثه لردگان که منجر به مرگ ۲۶ دانش آموز دختر در سال ۹۱ شد از جمله حوادثی هستند که فاجعه انسانی را در جاده ها رقم زدند.

 

به روایت آمار، طی دو تا سه سال گذشته حوادث جاده ای مربوط به دانش آموزان کاهش چشمگیری داشته است با این وجود، اتفاق اخیر می تواند زنگ خطر توجه به دستوالعمل های مربوط به برگزاری اردو و تامین امینت دانش آموزان را برای وزیر جدید به صدا درآورد. دستورالعملی که به مدیران مدارس اجازه برگزاری سفرهای شبانه را می دهد آن هم در شرایطی که چندین بار اتوبوس های اردوی راهیان نور در ساعات پایانی شب در جاده دچار حادثه شدند و در نهایت کشور به عزای دانش آموزان خود نشست. شاید با وجود تمامی این تجارب وقت آن رسیده که از مسئولان بپرسیم چه تمهیدات عملی را برای برگزاری اردوهای امن تدارک دیده اند و چرا با اختصاص بودجه مورد نیاز امکان سفر دانش آموزان را با وسایل نقلیه امن تر ولو با هزینه بیشتر فراهم نمی آورند.

 

حضور نماینده آموزش و پرورش در اردوهای دانش آموزی

با توجه به سیل انتقادات نسبت به حرکت شبانه کاروان های دانش آموزی، روز گذشته وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه ای این نوع سفرها را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد. در همین راستا مهدی فیض، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار شفقنا ضمن بررسی ابعاد مختلف این تصمیم به آخرین وضعیت مجروحان می پردازد و می گوید: تا عصر روز شنبه حدود ۱۴ نفر از مصدومان ترخیص و آماده بازگشت به شهرستان های خود شدند. در یک مورد احتمال ضایع نخاعی برای مربی بود که خدا را شکر این نگرانی مرتفع شده است اما در مورد مصدومینی که در بیمارستان شیراز بستری هستند کماکان نگرانی هایی وجود دارد. با این حال، خانواده های داغ دار و والدین مصدومان تاکنون بیش از حد انتظار ما صبور بودند.

 

وی با اشاره به ابلاغیه جدید وزارت آموزش و پرورش و لغو حرکت شبانه کاروان های دانش آموزی تا زمان بازنگری دستوالعمل اردوهای تفریحی بیان می کند: بازنگری در آئین نامه هر چند وقت یک بار نیاز است و اخیراً هم آئین نامه در دست بازنگری بود البته، نه این بخش از آن! واقعیت این است که در آئین نامه اردوها بارها به بند مربوط به داشتن مجوز برای حرکت شبانه به صورت معکوس عمل شده به این معنی که در مورادی مجوز داده شد اما دوباره مجوز در آئین نامه لغو شد.

 

فیض با بیان اینکه لغو دائمی حرکت شبانه کاروان های دانش آموزی چندان عملی نیست، تصریح می کند: دلیل این موضوع به شرایط خاص برخی از اردوها برمی گردد. در صورتی که حرکت شبانه ممنوع شود حرکت اتوبوس باید در روز انجام شود و این موضوع در تابستان آن هم در مناطق گرمسیر بسیار سخت است چرا که برخی از اتوبوس ها امکانات لازم برای حرکت در روز آن هم در گرمای تابستان را ندارند و اگر حرکت در روز باشد و خرابی رخ دهد معطلی بچه ها در آفتاب تابستان بسیار آزاد دهنده خواهد بود.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه می دهد: علاوه بر این، حرکت کاروان های دانش آموزی در طول روز موجب می شود یک روز مدت زمان اردو طولانی تر شود و این امر در طول سال تحصیلی به این معنا است که یک روز دانش آموز از درس باز می ماند. بنابراین اگر بازنگری هم انجام دهیم بازنگری ساده ای نیست و نمی توانیم بر اساس یک حادثه عکس العمل احساسی نشان دهیم و حرکت شبانه را به طور کلی ممنوع کنیم. این امر نیاز به کار کارشناسی دارد و برای سال جدید راهکار متفاوتی را ارائه می کنیم.

 

فیض در پاسخ به این سوال که راهکار عملی آموزش و پرورش برای کاهش مخاطرات اردوها آن هم در شرایطی که به عقیده این وزارت خانه امکان لغو کلی حرکت شبانه کاروان های دانش آموزی وجود ندارد چیست، می گوید: بعد از بحث بازنگری اگر حرکت شبانه بلامانع باشد تلاش می کنیم تا بحث تغییر راننده و مدیریت فرایند درون اتوبوس را به کلی در اختیار خودمان بگیریم. در واقع، هر اتوبوس باید فرمانده مطلقی داشته باشد که همه حتی راننده موظف باشند تحت امر او اقدام کنند.

 

به گفته وی در اتفاق واژگونی اتوبوس دانش آموزان در داراب با وجود آن که مربی چندین بار به راننده در خصوص مدت طولانی رانندگی، خواب آلودگی و حرکت در مسیر خاکی تذکر داد، باز هم راننده یک دندگی کرده و به رفتار خود ادامه داده است.

 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه این اتفاق نشان می دهد که باید فرماندهی داخل اتوبوس را به مسئولین و همکاران خودمان در آموزش و پرورش قرار دهیم، بیان می کند: تحت این شرایط، راننده مجبور می شود تا تحت الامر فردی که از سوی آموزش و پرورش حضور دارد رانندگی خود را تنظیم کند.

 

فیض در پایان به اقدامات آموزش و پرورش برای حمایت از دو دانش آموزی که قطع عضو شده اند، می پردازد و می گوید: مرحله اول کار این است که فرایند درمان را به گونه ای پیش ببریم تا قطع عضو منجر به عفونت و مشکلات بعدی نشود و مرحله دوم بحث پزشک قانونی و دیه است که باید پیگیری کنیم. در مرحله آخر آموزش و پرورش شهرستان باید به خانواده های این دانش آموزان رسیدگی کند و مشکلات آن ها را رفع کند تا شرایط برای آن ها کمی بهتر شود.

 

امنیت اردوهای دانش آموزی قربانی نابسامانی بودجه

به گزارش خبرنگار شفقنا، پس از وقوع چندین حادثه جاده ای برای دانش آموزان طی سال های گذشته، به دلیل بی میلی خانواده ها نسبت به حضور فرزندانشان در اردو و البته، بار سنگین مسئولیت بر دوش اولیای مدرسه، برخی از مدارس ترجیح دادند تا در بسیاری از موارد اردوی دانش آموزی را از برنامه های خود حذف کنند.

 

مهدی حجازی، کارشناس آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت افزایش سطح کیفی اردوها و تاثیرات منفی حذف آن ها در گفت و گو با خبرنگار شفقنا می گوید: واقعیت این است که مدارس همواره از حیث برگزاری اردو در مضیقه هستند به طوری که گاه در یک اتوبوس که ظرفیت ۴۰ نفر را دارد ۴۵ تا ۵۰ نفر را می نشانند و در صورت بروز هر گونه حادثه ای باید منتظر اتفاقی ناگوار بود.

 

وی با تاکید بر ضرورت تدوین آئین نامه ای مناسب برای برگزاری اردو آن هم در مسیرهای طولانی عنوان می کند: کاملاً روشن است که جاده های ما جاده های خطرآفرین است و ما بیشترین حوادث را در جاده ها داریم. تحت این شرایط، باید آئین نامه ای تدوین شود تا مدیر مدرسه را مجبور کند از شرکت های معتبر اتوبوس تهیه کند و ساعت مشخصی هم برای تردد اتوبوس حامل دانش آموز تعیین شود.

 

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه مدیران مدارس اغلب به دلیل کمبود بودجه مجبور به کاهش کیفیت اردو می شوند، تصریح کرد: برای اینکه هزینه برای مدرسه کم تر شود، در مسیرهای طولانی راننده اتوبوس و مدیر مدرسه ترجیح می دهند تا یک سره و بدون توقف به سمت مقصد حرکت کنند تا ماشین ساعات کم تری در اختیار مدرسه باشد و به دنبال آن هزینه ماشین کاهش پیدا کند.

 

حجازی ادامه می دهد: البته، این یک روی سکه است. روی دیگر خانواده ها هستند که در مقابل کوتاهی مدرسه باید بایستند و مطالبه گر باشند. بالاخره، مسئله جان بچه ها در میان است و خانواده ها هم باید در این مورد از مدیر و معلم بخواهند تا امنیت بچه ها را فدای کاهش هزینه نکنند. تجربه خودم نشان می دهد که در چند سال اخیر برخی از خانواده به جای آن که مطالبه گر باشند ترجیح می دهند رضایت نامه فرزند خود برای اردو را پر نکنند و به نوعی به دانش آموز اجازه رفتن به اردو را ندهند.

 

وی در پاسخ به این سوال که تاثیر حذف دانش آموزان از اردو چیست، می گوید: راحت ترین کار حذف اردو است در صورتی که دانش آموز برای ارتباط بیشتر با جامعه به حضور در چنین برنامه های تفریحی آن هم در کنار دوستانش نیاز دارد. دانش آموزانی را داریم که توان مالی برای رفتن به مسافرت را ندارد و تنها دلخوشی آن ها این است که حداقل سالی یک بار با دوستان مدرسه سفر کنند. اگر این مورد هم حذف شود که دیگر روحیه ای برای دانش آموز نمی ماند.

 

حجازی اظهار می کند: توقع این است که مسئولان آموزش و پرورش سطح امنیت اردوها را بالا ببرند. البته، در شرایطی که کسری بودجه حتی گریبان حقوق معلم ها را گرفته است نمی توان انتظار داشت که دانش آموزان برای اردو با هواپیما تردد کنند اما می توان از آموزش و پرورش خواست تا در دستورالعمل های خود بازنگری کند و سطح ایمنی اردوها را تا آن جا که امکان دارد افزایش دهد تا شاهد فاجعه کشته شدن دانش آموزان کشور در جاده ها نباشیم.

 

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش