جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۴۴ - ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۰۱۵۲
آموزش و پرورش

یک مقام انتظامی: مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود؟/ پلیس در بحث حجاب در مدارس مداخله‌ای ندارد

حضور پلیس در مدارس,دخالت پلیس در حجاب در مدارس
یک مقام انتظامی می‌گوید: متن تفاهم‌نامه به صراحت در موضوعاتی که درباره آن صحبت کردیم مثل موادمخدر، فضای مجازی و ... تنظیم شده است. با صراحت و اطمینان می‌گویم که در بحث عفاف و حجاب در مدارس هم هرگز پلیس مداخله‌ای ندارد. واقعیت این است که الان هر اتفاقی می‌افتد عده‌ای می‌خواهند به هر شکلی آن را به موضوع حجاب گره بزنند و گرفتاری درست کنند.

اول اردیبهشت ماه وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای از تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش با هدف توسعه همکاری‌های آموزشی، اجتماعی و فرهنگی خبر داد. این اقدام واکنش‌های زیادی در پی داشته است، برخی نگران امنیتی کردن فضای مدرسه هستند و برخی نسبت به دخالت نیروهای نظامی در امر اجتماعی و فردی دانش‌آموزان هشدار می‌دهند.

خبرآنلاین برای بررسی جوانب مختلف این تفاهم‌نامه و ابهاماتی که برای افکار عمومی ایجاد کرده است، با سرهنگ حسین درجانی، مقام انتظامی معاونت اجتماعی فراجا گفت‌وگو کرده است؛ در ادامه مشروح این گفتگو را دنبال کنید. 

چرا تفاهم‌نامه‌ای بین پلیس با وزارت آموزش و پرورش منعقد شده است؟

پلیس از قبل از انقلاب تا کنون به سمت آموزش در حرکت است و آموزش در محیط دانش‌آموزی هم با ۴ مؤلفه در حوزه‌های موادمخدر، جلوگیری و پیشگیری از سرقت، آدم‌ربایی و حوزه مفاسد انجام و پیگیری شده است. در خصوص مفاسد باید بگویم که بیشتر سعی می‌کنیم خانواده‌ها و فرزندان دانش‌آموز آن‌ها را که از سر بی‌اطلاعی و کم تجربگی، ممکن است گرفتار باندهای فساد شوند آگاه کنیم و در صورت وقوع جرمی در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهیم.

آیا آگاهی بخشی به دانش‌آموزان و والدین آن‌ها در خصوص مفاسد و دیگر آسیب‌ها وظیفه خود آموزش و پرورش نیست؟

آموزش و پرورش تخصص این حوزه را ندارد و نمی‌تواند کلیات مفاسد را توضیح بدهد و این حوزه از حوزه‌های تخصصی پلیس است و نه تنها در ایران بلکه در خیلی از کشورهای دنیا، پلیس به دلیل نزاع‌هایی که بچه‌ها در سنین بالاتر با هم دارند، پلیس مدرسه وجود دارد و با آموزش و پرورش خودشان تفاهم‌نامه دارند و تفاهم‌نامه اخیر پلیس در کشور ما با وزارت آموزش و پرورش هم چیز عجیب و غریبی نیست.

با انعقاد این تفاهم‌نامه پلیس قرار است برای اولیای دانش‌آموزان، مدیران مدارس و معلمان جلسات توجیهی در خصوص موضوعاتی که می‌تواند به دانش‌آموزان و فرزندان ما آسیب بزند و برای آن‌ها مشکل ایجاد کند، برگزار کند و همین‌طور بر اساس سن و سال دانش‌آموزان و طبق استانداردهای لازم جلسات آموزشی و مشاوره توجیهی را توسط افسرهای متخصص و آموزش دیده برگزار کند و پلیس قرار نیست هر کسی را به مدرسه ببرد.

فرق مشاوره‌ای که پلیس ارائه می‌کند با مشاوره مشاوران آموزش و پرورش در چیست؟

مدارس مشاور تربیتی دارند و البته در تخصص من نیست که راجع به آن قضاوت یا اظهارنظر کنم ولی مشاوره پلیس، شامل مسائل مبتلابهی است که در ارتباط با جرایم است؛ ما در رابطه با جرم صحبت می‌کنیم و سوال اینجاست که آیا مجموعه‌هایی چون آموزش و پرورش تخصص این را دارند که درباره جرم صحبت کنند و مشاوره بدهند و مسائل کیس‌های مختلف را مدیریت کرده و در صورت نیاز به ما گزارش بدهند؟

بهتر نیست خود مشاوران مدرسه مسائل مربوط به دانش‌آموزان در مدارس را مدیریت کرده و در صورت نیاز از حضور و مداخله پلیس نیز بهره‌مند شوند؟

قرار نیست مداخله‌ای صورت بگیرد و مداخله شامل زمانی می‌شود که جرمی اتفاق افتاده و پلیس باید ورود کند؛ ما داریم راجع به آموزش و پیشگیری حرف می‌زنیم و موضوع تفاهم‌نامه پلیس با آموزش و پرورش نیز دقیقا در همین خصوص است و فرهنگسازی در خصوص پیشگیری از آسیب‌ها نیز برعهده پلیس و در تخصص پلیس است و البته پلیس در گذشته هم بدون تفاهم‌نامه چنین اقداماتی را انجام داده و قرار بر این است که تفاهم‌نامه به این موضوع نظم و انضباط بدهد.

آیا با تفاهم‌نامه فعلی، تمرکز و حضور پلیس در خدمات‌رسانی سایر حوزه‌ها کم نمی‌شود؟

وظیفه پلیس آموزش به شهروندان است و مخاطب امروز پلیس ۸۵ میلیون انسان ایرانی است و فرقی هم ندارد که این انسان ایرانی ۹۰ ساله باشد یا یک دانش‌آموز ۷ ساله باشد؛ برای پلیس آموزش مسئله خیلی مهمی است چون عملیات انتظامی ارگان پلیس را کاهش می‌دهد و اینگونه است که ما بر آموزش همه افراد و به ویژه دانش‌آموزان تاکید داریم و این چنین تفاهم‌نامه و اقداماتی هرگز موجب نمی‌شود تا پلیس در دیگر حوزه از ارائه خدمات باز بماند یا حضورش کمرنگ شود. 

ما مجموعه‌ای به نام معاونت اجتماعی فراجا داریم و اداره کلی بنام اداره کل آموزش همگانی ذیل این معاونت وجود دارد که تخصصش در آموزش به عموم مردم و همچنین دانش‌آموزان است.

آیا قرار است پلیس به طور مستقیم و هر روز به مدارس وارد شود ؟

خیر، قرار نیست گشت پلیس به مدارس وارد شود و تنها یک افسر متخصص برای ارائه آموزش و آن‌ هم در جلسات خاص به مدرسه برود. مگر پلیس بیکار است که بخواهد در مدارس مستقر شود و به این مراکز ورود کند؛ اصلا ورود پلیس به مدارس یک اقدام غیرقانونی است و پلیس به هیچ عنوان نمی‌تواند چنین کاری را انجام بدهد، مگر در یک شرایط استثنایی که جرم و جنایتی در داخل محیط مدرسه رخ داده باشد و به درخواست مدیر مدرسه گشت انتظامی به مدرسه وارد شود؛ برخلاف مدارسی مثل آمریکا که پلیسِ مدرسه دارد و به راحتی در مدرسه تردد می‌کند، پلیس در ایران با لباس فرم و گشت پلیس نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد و این اتفاق غیرممکن است. 

ما افسران متخصص پلیس با مدرک دکتری را در شهرهای مختلف و البته فقط برای جلساتی که پیش‌تر گفته شود به مدارس میفرستیم و قرار نیست برخورد انتظامی و قضایی با دانش‌آموزان صورت بگیرد. در مدارس دخترانه افسران خانم و برای مدارس پسرانه افسران مرد آموزش‌ها را ارائه می‌کنند و ما این مراقبت را هم لحاظ می‌کنیم. 

گفتید که پلیس در جلسات آموزشی مشاوره با لباس فرم در مدرسه حاضر شود، علت چیست؟

چون این نوع حضور پلیس با لباس فرم تاثیرگذاری بیشتری دارد و برقراری ارتباط با دانش‌آموزان بهتر اثر دارد و ما همه این‌ها را امتحان کردیم. پلیس به فراخور مناسبت‌ها و ایام سال ممکن است یک یا دو بار برای برگزاری جلسات آموزشی و مشاوره برای والدین در مدرسه حضور پیدا کند و یا برای ارائه آموزش به دانش‌آموزان هم به همین شکل، یعنی سالی یک یا دو بار در مدرسه حاضر شود.

اگر در حین برگزاری جلسات مشاوره، پلیس خطایی از دانش‌آموزان ببینید، چه می‌شود؟

تا جرمی اتفاق نیفتد قرار نیست ما مداخله انتظامی و قضایی داشته باشیم و ورود پلیس با هماهنگی با حراست آموزش و پرورش و اولیای مدرسه است.

متن تفاهم‌نامه گنگ است و گفته می‌شود پلیس با این تفاهم‌نامه می‌خواهد در بحث حجاب و عفاف دانش‌آموزان هم مداخله کند، آیا صحت دارد؟

متن تفاهم‌نامه به صراحت در موضوعاتی که درباره آن صحبت کردیم مثل موادمخدر، فضای مجازی و ... تنظیم شده است. با صراحت و اطمینان می‌گویم که در بحث عفاف و حجاب در مدارس هم هرگز پلیس مداخله‌ای ندارد و هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد؛ چون اصلا به لحاظ فرهنگی روش درست و صحیحی نیست و پلیس به هیچ عنوان به این قضایا ورود نمی‌کند. واقعیت این است که الان هر اتفاقی می‌افتد عده‌ای می‌خواهند به هر شکلی آن را به موضوع حجاب گره بزنند و گرفتاری درست کنند.

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
نه دیگه یه دفعه بگید گشت ارشاد و امربمعروف بیاد تو مهدکودک های دخترانه اگه یه دختر ۲ ساله روسریش از سرش افتاد دست بند و پابند بهش زده و مث مهسا امینی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش