جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۹۳۶
آموزش و پرورش

سر و سامان دادن به حقوق صنفی معلمان

حقوق معلمان,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

چند سالی است که زمزمه‌هایی برای سر و سامان دادن به حقوق صنفی معلمان مطرح می‌شود، معلمان همراه با مسئولان آموزشی کشور بارها اعلام کردند که چرا پزشکان، مهندسان، وکلا و استادان دانشگاه با جمعیت خیلی کمتر دارای تشکیلات و نظام‌های صنفی هستند، اما معلمان با این جمعیت و پتانسیل هیچ پشتوانه مالی و صنفی ندارند از همین رو موضوع لایحه رتبه بندی معلمان در دولت یازدهم مرحله اول آن اجرایی شد.

 

نظام رتبه بندی معلمان از جمله طرح‌های پر سر و صدایی بوده است که اجرایش به خاطر کمبود اعتبار و بودجه ، نبود زیرساخت‌ها با مشکل مواجه می‌شد حالا اما وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد لایحه رتبه‌بندی معلمان تنظیم و به دولت ارسال شده است. به گزارش خبرنگار «ایران»، مسئولان آموزش و پرورش بر این باورند که اجرای طرح رتبه بندی معلمان به فرهنگیان انگیزه می‌دهد و موجب ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان می‌شود، طرحی که در مرحله اول با بار مالی هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی اجرا شد که طی اجرای آن حقوق فرهنگیان میانگین تا ۴۰۰هزار تومان افزایش یافت.

 

با این حال در همان سال دولت تأکید کرد برای اعتباربخشی بیشتر و قانونی بودن اجرا و تأمین اعتبار این طرح در قانون برنامه ششم توسعه طرح رتبه‌بندی را در مرحله نهایی در قالب یک لایحه تهیه کرده و به مجلس ارائه کند حالا آن طور که وزیر آموزش و پرورش به خبرنگار« ایران »گفت: این پیشنهاد را وزارت آموزش و پرورش به دولت داده است تا هرچه سریعتر مراحل تصویب آن طی شود و پس از تصویب دولت به صحن علنی مجلس ارائه شود.  سید محمد بطحایی با بیان این‌که نیروی انسانی اصلی‌ترین عامل در تحول است، افزود: شایستگی در کنار سوز و علاقه نیروی انسانی شرط اصلی و موفقیت در هر تحولی است؛ در این راستا طرح رتبه‌بندی همسو با ارتقای شایستگی‌های نیروی انسانی و کمک به نظام پرداخت تدوین شده است و کلیات این نظام در کار گروهی در یکی از کمیسیون‌های تخصصی دولت به تصویب رسیده و در آینده نزدیک برای تصویب به مجلس ارائه خواهد شد.

 

همچنین معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به جزئیات نظام رتبه بندی معلمان اشاره کرد و به خبرنگار «ایران» گفت: مشمولان طرح رتبه بندی معلمان آموزگار، دبیران، هنرآموزان، امور تربیتی، مشاوران واحد آموزشی، مدیران و معاونان واحدهای آموزشی، تربیتی هستند. این افراد بر اساس آیین نامه مربوط در یکی از رتبه‌های معلم پایه، معلم مربی، معلم حرفه‌ای، معلم سرآمد و معلم راهبر قرار می‌گیرند.

 

علی الهیار ترکمن تأکید کرد: در ازای احراز هر یک از رتبه‌ها به ترتیب ضرایب ۵/۰، ۹/۰، ۴/۱، ۷/۱، ۲/۲ در امتیازات شغل و شاغل ضرب و به عنوان فوق العاده خاص در حقوق و مزایای معلمان اعمال  و مشمول کسور بازنشستگی نیز می‌شود.

وی به ماده ۶ طرح رتبه بندی معلمان اشاره کرد و گفت: با اجرای نظام رتبه بندی معلمان تمام وقت واحد آموزشی علاوه بر تدریس به انجام فعالیت‌های مرتبط با امور آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان و پژوهش می‌پردازند.

 

معلمانی که دارای رتبه‌های سرآمد و یا راهبر باشند برای همکاری جهت تدریس در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی بالاخص دانشگاه های فرهنگیان و تربیت معلم انتخاب می‌شوند و نحوه همکاری در مؤسسات هم توسط وزارت علوم و آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ می‌شود. او به معلمان کارآفرین اشاره کرد و افزود: معلمان کارآفرین مشمول این قانون برای توسعه وسایل، ابزار و نرم افزارهای آموزشی و کمک آموزشی از قوانین سیاست‌های حمایتی پیش‌بینی شده و مصوب برای شرکت‌های دانش بنیان برخوردار خواهند شد.

 

به گفته الهیار در طرح رتبه ‌بندی معلمان جدید افراد در ۵ رتبه طبقه‌بندی می‌شوند و ترفیع از یک رتبه به رتبه بالاتر فقط در بازه زمانی پنج ساله میسر است. وی در ادامه گفت: برای اجرایی کردن کار، سازمانی پیش‌بینی کردیم که افراد را بر مبنای ویژگی‌های لازم انتخاب کنیم، همچنین از روش‌‌های صحیح ارزیابی استفاده کنند. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: رتبه ۵ با نام معلم پایه، رتبه ۴ معلم مربی، رتبه ۳ معلم حرفه‌ای، رتبه ۲ معلم سرآمد و رتبه یک معلم راهبر است. معلمان پس از دستیابی به هر رتبه، ضریبی برای افزایش حقوق کسب می‌‌کنند که برای این هدف دو مدل پیشنهاد داده‌ایم؛ مدل اول با تأثیر ضریب افزایش حقوق در اعدادی مشخص برای هر رتبه و دیگری اعمال ضرایب نیم تا ۳ درصدی در حق شغل و شاغل برای هر رتبه است.

 

افزایش حقوق با توجه به پیشنهادهای در نظر گرفته ‌شده مبالغ قابل قبولی است و به افزایش انگیزه معلمان کمک می‌کند.وی درباره دیگر مزایای طرح رتبه ‌بندی معلمان ‌گفت:‌ برای این موضوع چارچوب مالی پیش‌بینی ‌شده و افزایش مالی تحت عنوان فوق ‌العاده ویژه رتبه‌بندی معلمان نام‌ دارد. این امر بر میزان حقوق پایه و فعلی آنها تأثیر ندارد و برابر صلاحیتی که کسب می‌کنند، فوق ‌العاده ویژه رتبه بندی معلمان کسب می‌‌کنند که از رتبه ۵ تا یک این طبقه‌ بندی صورت می‌گیرد.

 

iran-newspaper.com
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش