پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۵ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۲۲۴۹
اخبار کنکور و آزمون ها

سهمیه کنکور از آنِ ۱۲۴ هزار نفر در ۵ سال

سهمیه کنکور 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
سازمان سنجش آموزش کشور بر اساس جدیدترین آماری که از سال ۹۳ تا ۹۷ منتشر کرده در مجموع ۱۲۴ هزار و ۲۴۹ نفر با سهمیه شهدا و ایثارگر وارد دانشگاه شده‌اند و هفت هزار و ۱۵۴ نفر از فرزندان اعضای هیئت علمی نیز از تسهیلات انتقال بهره برده‌اند.

این روزها سهمیه های کنکور حاشیه های زیادی به دنبال داشته است، کش و قوس های سهمیه های کنکور سراسری همچنان ادامه دارد حاشیه هایی که گاه حکایت از ارائه تسهیلات بیشتر به فرزندان اعضای هیئت علمی و تسهیلات کمتر به خانواده ایثارگران است، در برخی موارد منتقدان تمام سهمیه ها را زیر سوال برده اند.

تازه ترین آماری که سازمان سنجش آموزش کشور در اختیار ایرنا قرار داده است نشان می دهد که فرزندان اعضای هیئت علمی هر سال بر اساس تعداد مشخصی منتقل شده یا تغییر رشته داده اند.

تعداد ثبت نام کننده و تعداد پذیرفته شده در آزمون سراسری سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ به تفکیک نوع سهمیه اعلام و در سنوات ذکر شده سهمیه ایثارگران در آزمون سراسری تغییر یافته است.

در سال ۹۳ برای اولین بار قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اجرا و ایثارگران شامل همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان با جانبازی ۲۵ درصد به بالا جزء سهمیه ایثارگران محاسبه شد.

طبق این قانون، ظرفیت اختصاصی به این داوطلبان ایثارگر ۲۰ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل بود و حد نصاب نمره این داوطلبان ۸۰ درصد نمره گزینش آزاد برای تمام رشته های زیر پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(رشته هایی که در دانشگاه های علوم پزشکی ارائه می شود) و ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد برای سایر رشته ها بود.

در سال ۹۴ ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) در خصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب چهارم اسفندماه ۹۳ مجلس شورای اسلامی اجرا شد.

بر اساس این قانون، سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش یافت و حد نصاب نمره برای داوطلبان ایثارگر در تمام رشته محل ها ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد تعیین شد و در سال ۹۵ همانند سال ۹۴ اقدام شده است.

در سال ۹۶ با توجه به تصویب ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوبه چهارم اسفندماه ۹۵ مجلس شورای اسلامی علاوه بر سهمیه ۲۵ درصد اختصاصی به داوطلبان ایثارگر شامل همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان طبق این قانون پنج درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به داوطلبان ایثارگر شامل جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، با حد نصاب ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد اختصاص یافت.

همچنین طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون یاد شده، خالی مانده ظرفیت ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت، به این دسته از داوطلبان ایثارگر اختصاص داده شد. در حالی که در سنوات قبل خالی مانده ظرفیت ایثارگران به سایر داوطلبان اختصاص یافت.

در سال ۹۷ و ۹۸ نیز مانند سال ۱۳۹۶ اقدام شده است.

چهار جدولی که در ادامه به آن اشاره می شود نشان دهنده میزان ثبت نام و قبولی داوطلبان مناطق و شاهد و ایثارگران در آزمون سراسری سال های ۹۳ تا ۹۷ است. ذکر این نکته اهمیت دارد که آمار سال ۹۸ توسط سازمان سنجش آموزش کشور در دست بررسی است و هنوز منتشر نشده است.

ثبت نام کننده به تفکیک نوع سهمیه۱۳۹۳۱۳۹۴۱۳۹۵۱۳۹۶۱۳۹۷
مناطق۱۱۸۶۰۹۷۱۰۴۲۲۲۷۱۰۴۵۵۵۶۱۰۶۰۲۵۶۱۱۱۹۰۴۱
خانواده شهدا۱۸۶۱۱۴۱۵۱۲۹۵۱۲۳۲۱۴۰۲
ایثارگر۳۱۳۷۹۲۸۷۳۸۲۸۵۳۵۲۹۳۴۳۳۲۰۷۰
رزمندگان۴۳۹۴۳۳۲۹۶۲۳۶۲۷۲
کل۱۲۱۹۷۷۶۱۰۷۲۸۱۳۱۰۷۵۶۸۲۶۰۲۲۵۱۱۱۸۲۷

این جدول، تعداد داوطلبان ثبت نام کننده به تفکیک سهمیه ها را نشان می دهد. در ردیف مناطق تعداد کل داوطلبان کنکورهای سراسری سال های ۹۳ تا ۹۷ و در ادامه جدول به تعداد داوطلبان ثبت نام کننده از خانواده شهدا، ایثارگر و رزمندگان را نشان می دهد.

پذیرفته شده به تفکیک نوع سهمیه۱۳۹۳۱۳۹۴۱۳۹۵
خانواده شهدا۳۰۶۲۴۲۱۸۸
ایثارگر۱۴۱۶۸۱۲۸۳۷۱۱۶۲۳
رزمندگان۱۲۴۱۴۶۶۸
مناطق۴۵۲۲۲۳۴۱۵۲۵۳۳۸۶۹۵۱
کل۴۶۶۸۲۱۴۲۸۴۷۸۳۹۸۸۹۰

بر اساس این جدول، تعداد داوطلبان پذیرفته در سال های ۹۳ تا ۹۵ به تفکیک مناطق و سهمیه ها مشخص شده است.

با توجه به تغییر سهمیه ها در سال ۹۶ و اجرای این تغییر در سال ۹۷ جدول بالا میزان پذیرش داوطلبان را بر اساس سهمیه نشان می دهد و به طور کلی ۱۲۴ هزار و ۲۴۹ نفر از خانواده شهدا و ایثارگران در این فاصله پنج ساله با سهمیه وارد دانشگاه شده اند.

مبحث دیگری که ذهن برخی را آشفته کرده است، تسهیلات نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی است. نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیئت علمی در دانشگاه ها بر اساس یک بازه زمانی پنج ساله در سال های ۹۳ تا ۹۷ از سوی سازمان سنجش آموزش کشور احصا شده است که در ادامه به آن اشاره می شود.

سال آزمونتغییر رشتهانتقالمیهمانیجمع(نفر)
۱۳۹۷۴۵۰۴۳۲۵۶۶۱۴۴۸
۱۳۹۶۴۷۳۴۰۰۵۸۱۱۴۵۴
۱۳۹۵۳۸۴۴۰۸۶۶۲۱۴۵۴
۱۳۹۴۳۹۱۴۴۵۶۲۲۱۴۵۸
۱۳۹۳۳۳۷۳۹۲۶۱۱۱۳۴۰ب

«ابراهیم خدایی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش با اشاره به دانشجویانی که از سهمیه شاهد و ایثارگران در کنکور استفاده کرده اند، اظهار داشت: سهمیه ایثارگران سه بخش دارد که شامل خانواده شهدا (خواهر و برادر شهید)، رزمندگان و ایثارگران است و ایثارگران شامل شخص جانبازان، همسران و فرزندان شان، همسران و فرزندان شهدا، همسران و فرزندان آزادگان می شود.

وی تاکید کرد: امسال فقط در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از سهمیه ایثارگران پذیرفته شدند که شامل خواهر، برادر و فرزندان شهدا و فرزندان ایثارگران است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: به طور کلی ظرفیت پذیرش این سه رشته حدود ۸ هزار نفر بود و ۳۰ درصد از پذیرش این رشته به سهمیه شهدا و ایثارگران اختصاص دارد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: سهمیه شهدا و ایثارگران در دوره های روزانه دانشگاه های بزرگ مثل صنعتی شریف، تهران و علوم پزشکی بیش از ۲۸ تا ۲۹ درصد ظرفیت را پر می کند.

خدایی در پاسخ به این سوال که چند درصد کنکوری ها از طریق سهمیه پذیرفته می شوند نیز گفت: این مسئله بستگی به رشته و دانشگاه دارد که در رشته ها و دانشگاه های پرمتقاضی این ۳۰ درصد پر می شود اما در کلان این ظرفیت خالی می ماند که به عنوان مثال ظرفیت سهمیه ها در دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی ها زیر یک درصد پر می شود که در واقع این دانشگاه ها را انتخاب نمی کنند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی و سهمیه خواهر و برادر شهدا در کنکور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سهمیه ایثارگران شامل همسران و فرزندان شهدا، آزادگان و رزمندگان مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

سالانه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر از تسهیلات اعضای هیئت علمی استفاده می کنند

وی ادامه داد: هر سال به طور متوسط حدود هزار و ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از تسهیلات اعضای هیئت علمی استفاده کرده و بعد از قبولی در آزمون، از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر منتقل می شوند یا در دانشگاه ها تغییر رشته می دهند.

به گفته خدایی، بیشترین آماری که فرزندان اعضای هیئت علمی در یک سال از امتیاز تغییر رشته و انتقال استفاده کرده اند سال ۹۷ بود که تعدادشان به هزار و ۴۴۸ نفر رسید.

وی در مورد درخواست هیئت دولت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر اصلاح سهمیه های کنکور گفت: دولت از وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست ارسال لایحه ساماندهی سهمیه ها را کرده است.

معاون وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری افزود: سازمان سنجش آموزش کشور با همکاری و هماهنگی وزارت بهداشت در حال تهیه لایحه ای است که از طریق این ۲ وزارتخانه به هیئت دولت ارسال شده و سپس در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

  • 44
  • 21
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
این حرفا هرچی بزنین فایده نداره
لعنت به این سهمیه ها
لعنت به این سهمیه ها...
همینا نزاشتن ما قبول شیم
اشاره به سهمیه هیئت های علمی دانشگاه نشده است
در اینجا به سهمیه استا د اقا زاده ها اشاره نشده است
یه دفعه بگین شما ها برین بمیرین دیگه چه وضعشه میتونید محترمانه بگید درس نخوانید چرا عدالت رو در علم رعایت نمیکنید دوست من شیمی ترتیب پرشدن اربیتال نمیدونست اعلام نتایج شد پزشکی. شهید بهشتی قبول شد و الان طرح داره میگذرونه به والله اون انصاف نبود پزشک بشه
چون دولت و حکومت اسلامی نمیخواد از جیب خودش خرج کنه از سهم دیگری میزنه میده به بچه های رزمندگان و ایثارگران اصلا خیلی از این بندگان خدا بچه کنکوری ندارن یا بچه شون دوست نداره ۷سال بره درس بخونه. سهم اون چی میشه؟ تخم نفاق بین مردم میکارید. امکانات بدید ولی عادلانه کنار هم رقابت کنند. سهمیه یعنی چی؟ چندگانگی ذاتا فسادآوره و باعث سوء‌استفاده میشه.
سلام به نظرم سهمیه ها رو بردارید و بگذارید جوانان در فضای سالم وبه عدالت رقابت داشته باشند تا ببینیم اینهایی که با سهمیه دارند قبول میشوند اونوقت چند مرده حلاجند.چون خودم بدم متاسفانه خیلی ازاین ها به این امید به اندازه ی بقیه جوان ها زیادتلاش نم کنند.
این حق الناسه!!!باباشون رفته جنگ ،دمش گرم بهش خدمات بدین ، حقوق بدین، ولی نه اینکه از حق یکی دیگه بردارین بدین به خودشونم نه!بچه هاشون!پسره همراه من میومد کتابخونه میرفت بیرون سیگار میکشید و تفریح میکرد اخرشم ۱۹۰ اورد دانشگاه تهران قبول شد.اینطوری دکتر مهندس تحویل جامعه میدین که مملکتمون اینه!!!منکه از حقم نمیگذرم .اون دنیا همه این سهمیه ای ها و مسعولین باید جواب بدن
ما هم ادمیم این سهمیه های مسخره چیه اخه سی سال از جنگ گذشته سهمیه ایثار گران و شهدا باید تفکیک بشه خیلیا ک حقشون نیست دارن یعنی بهضی از ایثار گران حقشون و خیلیام حقشون نیست بس کنبن این مسخره بازیارو
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش