جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۷:۵۳ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۲۳۸۴
اخبار کنکور و آزمون ها

پس از تناقض‌های بسیار؛

آیا وزارت بهداشت ظرفیت رشته‌های پزشکی را افزایش خواهد داد؟

وزارت بهداشت,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
پس از انتشار خبر فروش صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاون آموزشی خود خواستار افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی شد در حالی که وی پیش از این مخالفت خود را با این افزایش ظرفیت اعلام کرده بود.

به گزارش آنا، پس از موضع‌گیری‌های سخت وزارت بهداشت درباره افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی، سرانجام وزیر بهداشت با عقب‌نشینی معنادار در این زمینه در نامه‌ای خواستار افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی شد.

سعید نمکی که این روزها عزادار از دست دادن مادر است، در نامه‌ای به معاون آموزشی خود خبر از گلایه خانواده‌ها درباره ظرفیت محدود رشته‌های پزشکی در کنکور داد و خواستار افزایش ظرفیت‌ها شد.

وزیر بهداشت همچنین در نامه‌اش نوشت: متأسفانه تعداد قابل‌توجهی از داوطلبان متعلق به خانواده‌هایی هستند که بدون استفاده از کلاس‌های پرهزینه آن‌چنانی با تکیه با هوش و استعداد ذاتی و با تلاش بی‌وقفه شبانه‌روزی به رتبه‌های بعدی دست یافته بودند.

براساس ظرفیت رشته‌های پزشکی در سال جاری حدود ۹ هزار نفر می‌توانستند وارد این رشته‌ها شوند که ۷۰ درصد ظرفیت طبق سهمیه‌های پذیرش می‌شوند در صورتی که ۶۳۷ هزار و ۴۷۵ نفر در گروه علوم پزشکی ثبت‌نام کردند که بیش از ۵۰ درصد داوطلبان رشته‌های پزشکی را در صدر انتخاب‌های خود قرار می‌دهند. در صورتی که کمتر از ۲ درصد شرکت‌کنندگان وارد رشته‌های پزشکی می‌شوند.

طرح بی‌نتیجه نمایندگان مجلس در تغییر ظرفیت رشته‌های پزشکی

در ماه‌های اخیر که داوطلبان کنکور از طرق مختلف صدای خود را به مسئولان رساندند؛ سبب شد اقدامات بی‌نتیجه‌ای صورت گیرد که ازجمله آن‌ها می‌توان به طرح نمایندگان مجلس برای افزایش ظرفیت پزشکی اشاره کرد که البته با استدلال‌های وزارت بهداشت در این زمینه، نمایندگان طراح مجاب شدند که امکان افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی نیست.

کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توضیح دلایل وزارتخانه متبوعش در این زمینه گفت: ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در کشور موضوعی نیست که صرفاً با تحلیل تک‌عاملی مثل نیاز آنی یا موضعی و برخی برآوردهای غیراصولی از نیاز آتی کشور قابل برآورد باشد. ده‌ها عامل نظیر امکانات و زیرساخت‌های آموزشی، درآمد سرانه، تولید ناخالص داخلی، سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی، ساختار نظام سلامت، جایگاه پژوهش در تولید ناخالص داخلی، عوامل متعدد فرهنگی، نرخ رشد اقتصادی و درجه توسعه‌یافتگی و .... در این برآوردها باید مورد توجه قرار گیرد و صرفاً تمایل انبوه متقاضیان یا حتی نیازهای فعلی نمی‌تواند پاسخی صحیح و علمی برای آن باشد.

وی با انتقاد از رویکرد ژورنالیستی افراد ناآشنا به موضوع بیان کرد: گردانندگان بازار کاذب کنکور، هزار و یک مشکل بی‌ربط را به ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تقلیل داده‌اند.

وزارت بهداشت نباید ظرفیت‌ها را افزایش دهد

جهانپور تأکید کرد: وزارت بهداشت به‌عنوان متولی آموزش پزشکی و تولیت سلامت، نمی‌تواند خود را در مسیر این امواج سرگردان قرار دهد چراکه مبنای کلیه سیاست‌ها و تصمیم‌سازی‌ها در این حوزه، مدل‌های علمی مبتنی بر شواهد و مدارک و تجارب ملل خواهد بود و در حال حاضر ظرفیت اضافی برای پذیرش بیشتر در این رشته‌ها وجود ندارد و حتی در صورت وجود چنین ظرفیتی، سودمندی و مطلوبیت آن زیر سؤال است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در ادامه عنوان کرد: سیل داوطلبان یا عدم توزیع متناسب دانش‌آموختگان نمی‌تواند مبنای تصمیم‌گیری درست در این حوزه باشد، مضافاً آنکه زیرساخت‌های آموزشی هم اقتضای پذیرش بیش از این ندارد و رعایت حداقل‌های لازم مانع از این خواهد شد که به تقاضاهای کاذب در این خصوص پاسخ داده شود اما سؤال اینجاست کدام تخت و بیمارستان آموزشی معطل مانده است که امکان افزودن بر ظرفیت فعلی را فراهم آورد.

حال با تغییر موضع وزارت بهداشت که در نامه وزیر مشهود است، مشخص نیست که این وزارتخانه چگونه می‌خواهد افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی را برای آرزومندان این رشته‌ها محقق کند؟ البته نمکی در نامه خود در این باره آورده است:‌ باید به نحو مقتضی و در اسرع وقت به‌گونه‌ای عمل شود که معادل سهمیه منظورشده و با نظارت دقیق و رعایت اولویت رتبه‌های برتر از میان نخبگانی که در شرکت‌کنندگان آزاد وجود دارند به ظرفیت‌های موجود دانشگاه‌های علوم پزشکی اضافه شود.

وزیر بهداشت در توضیح دقیقتر خواسته خود نوشت: این اقدام اگر چه سخت و مقداری زمان‌بر است اما پاسخی منصفانه به جوانان رشید، نخبه و پرتلاش کشور است که صدایشان را شنیدیم و برای رشد، ماندگاری و خدمت‌شان در این سرزمین از هر گونه کوششی دریغ نخواهیم کرد.

سؤال دیگری که شاید به وجود بیاید این است که آیا این تغییر موضع ناگهانی وزیر بهداشت ارتباطی به مسئله افشای صندلی‌های فروخته شده در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد؟ 

  • 57
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
اگه میخوان به سهمیه ای ها لطف کنندبهشون امکانات آموزشی بدن.کلاسهمیه مناطق هم بخاطراختلاف امکانات بوده.ولی ملاک سطح علمی باشه.نه اینکه هم سهمیه قبولی میدن هم موقع انتقالی اجازه انتقال دارن وهم امکانات مختلف.
اگه میخوان به سهمیه دارهالطف کنندراه های دیگه ای هم هست.درمسایل علمی فقط ملاک علم واستعدادبایدسنجیده بشه.اگه سهمیه مناطق گذاشتن بخاطرکمبودامکاناته.خب برای اونایی که سهمیه شاهدوهیت علمی دارن امکانات ه دادنددیگه سهمیه چیه؟ تازه جالبه جایی که انتقالی ممنوعه بازبه اینا اجازه میدن منتقل هم بشن.یعنی هم امکانات داشتند هم سهمیه قبولی هم دوباره اجازه انتخاب به جای بهتر! تازه وضع دخترها که بدتره.چون نفرات کمتری هم برمیدارن. خداقوت.
با افزایش ظرفیت فقط افزایش سهمیه ها و اقازاده ها بیشتر میشه به حال مردم عادی هیچ فرقی نمی کنه
قانون سهمیه ها حق را از حقدار گرفته کلی بیسواد وارد حیطه پزشکی شدن وبا جان مردم بازی می کنن
خداوکیلی یکم جدی بگیرین. یکم خودتونو جای ما به ته خط رسیده ها بزارین.ماهایی که پول کتاب تست هم زورکی جورکردیم. ماهایی که شاگرد مدرسه بودیم از اول دبستان تا دوره های دبیرستان.ماهایی که ۴،۵سال چشمامونو وقتمون گذاشتیم روکنکور. ماهایی که باامید به خدا شروع کردیم.دیگه واقعا نمی‌کشیم. به فکر ماهاهم باشید.من حتی اگه امیدم داشته باشم نامزدم نمیذاره دیگه درس بخونم براکنکورگفت امسال هم که کنکوردادی بسته.میبرین و میدوزین بدون اینکه بدونین زندگیه خیلیا داره له میشه.دست بردارین از این قانون وقواعدی که گذاشتین. چرانباید ظرفیت بره بالا
افزایش ظرفیت موجب کاهش کیفیت آموزشی وبه خطرافتادن سلامت مردم است بهتره احساسی عمل نشود
شما رو به خدا این سهمیه های ۲۵ درصد و ۵ درصد رو مساوی هم قرار ندهید ؛بترسید از خدا و آه مظلومان ترادخدا کمک های غیر از امتیاز علمی به ۵ درصدی ها و حتی ۲۵ درصد بدهید .مگر خدا دررقرآن نمیفرماید آیا کسی میداند با کسی که نمیداند برابر است؟ آیا این کارها نقض.... نیست؟
مسلما اگر ظرفیت پزشکی را اضافه کنن موجب جلوگیری از خروج جوانان برای تحصیل پزشکی در خارج از کشور خواهند شد.چرا باید وقتی امکان تحسیل در داخل هست آواره دیار غربت شوند؟؟؟؟؟؟ البته به شرطی که همچنان ۷۰ درصد را سهمیه ها اشغال نکنند ، و فرصت را برای همه برابر قرار دهند.
تمام کسانی که دم از عدم افزایش ظرفیت می زنند منافع خودرا در هر زمینه درخطر می بیینند منکه خود از سال ۷۱ کنکور شرکت کرده و علی رغم تلاش فراوان و معدل بالای دیپلم نتونستم در رشته مورد علاقه درس بخوانم درحالیکه کلی دانشجوی بی علاقه فقط بواسطه کسب مدرک و درامد امده و بودند و نتیجه که را داریم می بینیم هنوز که هنوز همین وضع وبازهم این رشته هادر اختیار بازهم همان کسها هستند تا کی معلوم نیست فقط و فقط پول و رانت هزار چیز دیگر عامل قبول شدن و سرخوردگی فرزندان ما باقی می ماند
ظرفیت رو زیادکنن بازم همون یهمیه دارا وپول دارا وبچه های مدیران نفعشو میبرن ن منه بچه کارگر وکارمند که این همه زحمت میکشم ولی جایی دیده نمیشم
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش