چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۱ - ۲۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۲۷۱
فوتبال در جهان

برنده‌های جایزه گلدن‌بوی چه کسانی بودند؛ اسطوره، ستاره، بازنشسته و سقوط‌کرده!

برنده‌های جایزه گلدن‌بوی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان
لیست نهایی فوتبالیست‌های جوان زیر ۲۱ سالی که شانس دارند جایزه گلدن‌بوی ۲۰۱۹ را به خودشان اختصاص دهند، منتشر شد، جایزه‌ای که انگیزه جوان‌ها را دوچندان خواهد کرد.

به گزارش خبرورزشی، نشریه «توتو اسپورت» امسال هم با همکاری چند نشریه دیگر در سرتاسر اروپا مثل ۱۶ سال گذشته به بهترین بازیکن جوان اروپا این جایزه را هدیه می‌دهد، اما تصمیم داریم در ادامه این مطلب برنده‌های جایزه گلدن‌بوی و سرنوشت‌شان را بررسی کنیم.

۲۰۰۳: رافائل فان‌در‌فارت (آژاکس)

شروع دوران بازی‌اش فوق العاده بود. توانایی‌های زیادی داشت و در آژاکس که به جوان‌ها بها می‌دهد، پرورش پیدا کرده بود. این هافبک هلندی ۲ سال بعد از دریافت جایزه گلدن‌بوی راهی هامبورگ شد. سپس در تیم‌هایی مثل رئال‌مادرید و تاتنهام هم توپ زد. شاید اگر مصدومیت‌های متعدد نبودند فان‌درفارت بازیکن موفق‌تری می‌شد. سال گذشته از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

۲۰۰۴: وین رونی (اورتون و منچستریونایتد)

به دنبال ۲ فصل عالی در اورتون با سن و سال کم و سپس یورو ۲۰۰۴ عالی او بهترین بازیکن جوان اروپا شد. وین رونی را باشگاه منچستریونایتد خرید تا بهترین گلزن تاریخ‌شان نام بگیرد. افتخارات زیادی همراه شیاطین‌سرخ داشت و بعد از مدتی حضور در آمریکا به انگلیس بازخواهد گشت تا در دربی‌کانتی روز‌های آخر بازی و اول مربیگری‌اش را تجربه کند.

۲۰۰۵: لیونل مسی (بارسلونا)

فابیو کاپلو زمانی که لیونل مسی در ابتدای راه بود می‌گفت او را مثل یک پسربچه نمی‌بیند. مسی خیلی زود پیشرفت کرد و حالا اسطوره بارسلوناست. سال ۲۰۰۵ جایزه پسرطلایی را برد که این اتفاق به لطف اعتماد فرانک ریکارد رخ داد. در واقع جایزه پسرطلایی اروپا شروعی برای کسب جوایز فردی رنگارنگ برای کاپیتان فعلی بارسلونا بود.

۲۰۰۶: سسک فابرگاس (آرسنال)

وقتی فقط ۱۶ سال سن داشت در ترکیب تیم اول آرسنال به میدان رفت. او که پرورش‌یافته آکادمی بارسلونا بود تحت نظر آرسن ونگر تبدیل به یک هافبک باارزش شد. در واقع سسک یکی از بهترین شاگردان ونگر بود. او در ۱۹ سالگی جایزه پسرطلایی را برد در حالی که نزدیک به ۱۰۰ بازی لیگ برتری داشت. سسک به بارسا بازگشت که ناموفق بود، سپس در چلسی وضعیت برایش بهتر شد و این روز‌ها در موناکو توپ می‌زند.

۲۰۰۷: سرخیو آگوئرو (اتلتیکومادرید)

جالب است بدانید سرخیو آگوئرو اولین بازی‌اش در رده بزرگسالان را وقتی فقط ۱۵ سال سن داشت، انجام داد. در جوانی اوج گرفت و قهرمان المپیک هم شد. آگوئرو که این روز‌ها برترین گلزن منچسترسیتی است، وقتی در اتلتیکومادرید بازی می‌کرد جایزه پسرطلایی را برد. آن فصلی که جایزه را برد در ۱۱ بازی ابتدایی فصل برای اتلتیکو ۷ گل زده بود.

۲۰۰۸: اندرسون (منچستریونایتد)

احتمالاً یکی از بدترین سرنوشت‌های پسرطلایی اروپا را هافبک برزیلی منچستریونایتد داشته. اندرسون ۲۰ ساله بود که بهترین فصلش را تجربه کرد و جایزه پسرطلایی برایش خوش‌یمن نبود. با وجود ۸ فصل حضور در تیمی مثل منچستریونایتد هیچ‌وقت تبدیل به هافبک تراز اولی نشد. او که مدتی به فیورنتینا رفت و سپس به برزیل برگشت زمان بازنشستگی عضو تیم آدانا دمیراسپور ترکیه بود و فقط هم ۳۱ سال سن داشت.

۲۰۰۹: الکساندر پاتو (میلان)

ظهور الکساندر پاتو به برزیلی‌ها نوید یک مهاجم خوب را می‌داد. او ریزنقش بود و عالی بازی می‌کرد. میلان سال ۲۰۰۷ برای جذب پاتو ۱۳ میلیون پوند به اینترناسیونال پرداخت کرد، اما سال ۲۰۱۳ که از میلان جدا شد به شدت افت کرد. حتی مدتی در فوتبال چین حضور داشت. پاتو حالا در ۳۰ سالگی به برزیل برگشته و برای سائوپائولو بازی می‌کند.

۲۰۱۰: ماریو بالوتلی (منچسترسیتی)

«چرا همیشه من؟» جمله معروفی که پس از درخشش در شهرآورد منچستر روی پیراهنش نقش بسته بود. ماریو بالوتلی بااستعداد بود و شم گلزن بالایی داشت، اما کم‌کم حواشی او را از سطح اول فوتبال دور کرد. بعد از بازی در تیم‌های مطرحی همچون اینتر، سیتی، میلان و لیورپول به باشگاه‌هایی مثل نیس، مارسی و حالا برشا رسیده است. امیدوار است در ۲۹ سالگی دوباره در ایتالیا به روز‌های خوبش برگردد.

۲۰۱۱: ماریو گوتسه (دورتموند)

سال ۲۰۱۱ هافبک تکنیکی دورتموند بهترین بازیکن جوان سال شد. پسرطلایی سابق اروپا حالا در تلاش است دوباره توجه یواخیم لو را جلب کند و به تیم ملی آلمان برگردد. او با وجود ماجراجویی‌های فراوان در فوتبال هنوز ۲۷ سال سن بیشتر ندارد. گوتسه دوران چندان خوبی در بایرن‌مونیخ نداشت و حتی زدن گل قهرمانی آلمان در جام جهانی ۲۰۱۴ هم برایش خوش‌یمن نبود.

۲۰۱۲: ایسکو (مالاگا)

وقتی ایسکو پسرطلایی اروپا شد بیشتر مورد توجه قرار گرفت. یک سال بعد در ادامه درخشش در مالاگا او راهی رئال‌مادرید شد. احتمالاً حضور در این تیم سقف آرزوهایش بوده. افتخارات فراوانی با رئال‌مادرید کسب کرد، اما به تدریج از ترکیب تیم دور شده است. این روز‌ها با وجود سابقه ۶ ساله حضور در رئال چندان مورد توجه زیدان هم نیست. او هم تلاش می‌کند عضوی از ترکیب کهکشانی‌ها باشد.

۲۰۱۳: پل پوگبا (یوونتوس)

قطعاً یکی از بهترین انتقال‌های تاریخ فوتبال، انتقال آزاد پل پوگبا از منچستریونایتد به یوونتوس بود. زمانی که فقط ۲۰ سال سن داشت و با یک فصل درخشش در ترکیب بانوی‌پیر نشان داد باشگاه منچستریونایتد چه اشتباهی در قبالش کرده است. شیاطین‌سرخ برای بازگرداندن او ۸۹ میلیون پوند هزینه کردند. قهرمان جام جهانی هم شد و حالا یکی از برجسته‌ترین هافبک‌های جهان است. با این حال می‌خواهد جدا شود و کم‌حاشیه هم نیست.

۲۰۱۴: رحیم استرلینگ (لیورپول)

با سوارس و استوریج مثلث فوق العاده‌ای در خط حمله لیورپول ساخته بودند. قهرمانی از کف سرخ‌ها رفت، اما رحیم دیده شد. استرلینگ جایزه پسرطلایی را برد و سال بعد در تصمیمی جنجالی به منچسترسیتی پیوست. شاید بسیاری تصور می‌کردند اسیر حواشی شود، اما حالا ستاره سیتیزن‌هاست، با این تیم قهرمان لیگ برتر شده و در تیم ملی انگلیس هم نقش مهمی دارد.

۲۰۱۵: آنتونی مارسیال (موناکو)

باشگاه منچستریونایتد آنتونی مارسیال را به‌خوبی زیر نظر گرفته بود. کمتر کسی او را می‌شناخت که با درخشش در موناکو جایزه پسرطلایی را برد و به اولدترافورد رفت. او هم نوسان زیاد داشته و در منچستریونایتد خیلی اوقات برای حضور در ترکیب اصلی تقلا کرده. فعلاً شرایط بدی ندارد، اما نیمکت‌نشینی‌هایش باعث شد از لیست خروس‌ها برای جام جهانی خط بخورد و فرصت افزودن این قهرمانی به افتخاراتش را از دست بدهد.

۲۰۱۶: رناتو سانچس (بنفیکا)

یک فصل درخشان در ترکیب اصلی عقاب‌ها او را به ترکیب تیم ملی پرتغال رساند. سال ۲۰۱۶ برای او سالی خاطره‌انگیز بود، اما شگون نداشت. هم جایزه پسرطلایی را برد و هم به همراه پرتغال قهرمان یورو ۲۰۱۶ شد. بایرن‌مونیخ خیلی زود برای جذب سانچس دست به کار شد، اما این بازیکن پرتغالی در باواریا موفق نبود. بعد از اینکه مطمئن شد به ترکیب تیم نخواهد رسید به لیل فرانسه رفت.

۲۰۱۷: کیلیان امباپه (موناکو)

یکی از برترین مهاجمان فعلی فوتبال دنیا که با وجود سابقه چند ساله در لیگ فرانسه تازه ۲۰ ساله است. امباپه در موناکو چشم‌ها را خیره کرد و به تیم ملی فرانسه دعوت شد. جایزه پسرطلایی را برد و نشان داد شایسته کسب آن بوده است. او که حالا از گران‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال محسوب می‌شود و در پاری‌سن‌ژرمن هم کیفیتش را حفظ کرده، دومین گلزن جوان فینال جام جهانی بعد از پله است. با سن کم به افتخاری رسیده که خیلی از فوق‌ستاره‌های دنیای فوتبال آرزویش را دارند.

۲۰۱۸: ماتایس دی‌لیخت (آژاکس)

به تورین رفت و جایزه پسر طلایی را گرفت. به نظر می‌رسد در آن شهر نمک‌گیر شد که از بین پیشنهاد‌های بزرگ یوونتوس را انتخاب کرد! ماتایس دی‌لیخت با ۱۹ سال سن کاپیتان آژاکس شده بود و یکی از ارکان مهم رسیدن این تیم به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان بود. این مدافع هلندی در ۲۰ سالگی در ابتدای راه است و به‌دنبال اثبات شایستگی‌هایش در ایتالیا.

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۵ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - افغانستان
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ایران - قرقیزستان
    ۱۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان آسیا
    یوکوهاما مارینوس - اولسان اچ دی
    ۱۳:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - عراق
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - پیکان سبزوار
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر روسیه
    اورنبورگ - دینامو مسکو
    ۱۶:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ازبکستان - ویتنام
    ۱۷:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لوریان - پاری سن ژرمن
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - بورنموث
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - نیوکسل
    ۲۲:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - لیورپول
    ۲۲:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - شفیلد یونایتد
    ۲۲:۳۰
  • جام حذفی ایتالیا
    آتالانتا - فیورنتینا
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اوکلاهاما سیتی تاندر - نیو اورلینز پلیکانز
    ۰۵:۰۰
  • لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش