دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۱۳:۴۹ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۶۱۷
فوتبال ملی

برای حفظ جایگاهش در لیست بین‌المللی ایران

فغانی در استرالیا سوت نمی‌زند

علیرضا فغانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
علیرضا فغانی سرانجام ایران را ترک کرد. سال گذشته بود که یکی از نزدیکان این داور به این نکته اشاره کرد که او همه کارهایش برای مهاجرت به استرالیا را انجام داده و قرار است بعد از جام جهانی به این کشور برود، خبری که توسط فغانی با پاسخ دوپهلو تا حدود زیادی تأیید شد.

در همان مقطع بود که با این داور خوش آوازه صحبت کردیم تا صحت و سقم ماجرا را جویا شویم و چون با روحیات او آشنا بودیم از نحوه پاسخ دادنش متوجه شدیم که شرایط اقامت او در استرالیا مهیا شده است.

پاسخ فغانی در ارتباط با خبر مهاجرتش این بود: «اگر اشباع شوم می‌روم.» فغانی شخصیتی دارد که در قبال اخباری که شکل و شمایل شایعه را دارد به تندی برخورد می‌کند اما وقتی با خونسردی پاسخ داد که اگر اشباع شود می‌رود یعنی که تمام کارهای خود را برای مهاجرت انجام داده است. و اما روز گذشته لحظه موعود سر رسید، زمانی که نفر اول داوری ایران با اینکه داور فعال لیگ برتر بود عزم خود را برای رفتن جزم کرد و خداحافظی کرد و رفت اما این خداحافظی با خداحافظی‌هایی نظیر مظفری‌زاده کاملاً فرق می‌کرد.

مظفری‌زاده در بازی دربی و در حالی که دل‌نوشته‌ای را در اختیار رسانه‌ها قرار داده بود از دنیای داوری خداحافظی کرد تا زندگی شخصی خود را در کشور کانادا ادامه دهد اما فغانی با داوری خداحافظی نکرده، سن او نشان می‌دهد که این داور می‌تواند در جام جهانی قطر هم حضور داشته باشد و در بازی‌های آسیایی هم سوت بزند به همین دلیل فغانی قرار است داور پروازی باشد، یعنی در لیست بین‌المللی داوری ایران همچنان نفر اول است و اگر کمیته داوران ایران برای او ابلاغی صادر کند این داور موظف است که برای لیگ برتر هم سوت بزند اما ضلع سوم داوری فغانی همچنان نکته مبهم مهاجرت او است، اینکه این داور می‌تواند در کشور استرالیا سوت بزند؟ پاسخ این سؤال منفی است، چرا که قضاوت فغانی در کشور استرالیا یعنی حذف او از قضاوت در ایران و لیست بین‌المللی، چون که این داور قرار است از طریق فدراسیون ایران باز هم به فیفا برای جام جهانی معرفی شود نه از کشور استرالیا، ضمن اینکه رقبای این داور برای قضاوت در ایران اگر شرایط او را ارزیابی کنند و فقدان قضاوت این داور در ایران را ببینند، به طور حتم مدعی حذف او از لیست بین‌المللی خواهند شد و این می‌تواند پایه‌های داوری فغانی را متزلزل کند.

از طرفی هم کشور استرالیا فعلاً تقاضایی برای قضاوت او در این کشور نداشته است. شواهد امر نشان می‌دهد که داور سرشناس ایرانی که اخبارش هر چند وقت یک بار به سر خط خبرها مبدل می‌شود، برای از دست ندادن موقعیت خود بعید است که در کشور استرالیا سوت بزند اما آنچه با پرواز فغانی به سمت استرالیا بازهم خودش را نشان داد و با کمرنگ شدن قضاوت‌های او در ایران بیشتر خودش را نشان می‌دهد این است که خشکسالی در داوری ایران به زودی لیگ برتر را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وقتی مدیران در این بخش کمترین دور‌نگار را داشته‌اند، باید لژیونر شدن فغانی‌ها نگرانی اول و آخر مسئولان فدراسیون باشد. زمانی نفراول و دوم لیست بین‌المللی داوری ایران، مسعود مرادی و محسن ترکی بودند که با فاصله میلیمتری رقابت سرسختی برای رسیدن به سکوی اولی داشتند اما امروز فاصله فغانی به عنوان نفر اول لیست و موعود بنیادی‌فر به عنوان نفر دوم فرسنگ‌ها است و همین فاصله باید شروع ترس بزرگی باشد برای جامعه‌ای که مسئولانش انگار به خواب رفته‌اند.

ترس از مهاجرت فغانی خیلی زودتر از اینها باید به سراغ افرادی می‌آمد که برای توجیه بی‌تدبیری خود مهاجرت را حق طبیعی فغانی می‌دانند. تا اینجای کار، جامعه داوری منهای نفراول خود باید روزهای سختی را برنامه‌ریزی کند، پروازی پر از ابهام و پر از دلهره بابت سقوط نسلی که در حال انقراض است

مهدیه دریابیگی

iran-varzeshi.com
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۲۱ تیر
    والیبال قهرمانی زیر ۱۶ سال آسیا
    ایران - اندونزی
    ۰۹:۰۰
  • دوستانه
    فاینورد - سن ژیلوا
    ۱۵:۳۰
  • سوپرجام روسیه
    کراسنودار - زسکامسکو
    ۱۸:۳۰
  • دوستانه
    بیرمنگام - سویا
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۲۲ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    اینتر میامی - نشویل
    ۰۳:۱۵
  • والیبال قهرمانی زیر ۱۶ سال آسیا
    ایران - هنگ کنگ
    ۱۱:۳۰
  • دوستانه
    پرستون - لیورپول
    ۱۷:۳۰
  • جام جهانی باشگاه‌ها
    چلسی - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش