
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سایت ای اف سی با ارائه گزارشی درباره دوران بازی و مربیگری وینفرد شفر، نوشت: «وینفرد شفر» پس از کسب چند دهه تجربه در چهارقاره جهان، در تازه ترین ماجراجویی راهی جمهوری اسلامی ایران شده،جایی که او وظیفه دارد روزهای شکوه را به استقلال بازگرداند.
در ادامه این گزارش به سوابق دوران بازی و مربیگری سرمربی آلمانی استقلال اشاره شده و آمده است: شفر،معروف به «وینی» به عنوان هافبک وسط در بوندس لیگا نامی برای خود دست و پا کرد، او در تیم های بورسیا مونشن گلاد باخ، کیکرز اوفنباخ و کارلسروهه بیش از ۴۰۰ بازی انجام داد و سپس کفش ها را آویخت و به کار مربیگری روی آورد که باعث شد او به سراسر جهان سفر کند.
نخستین حضور او در رقابت های بین المللی درکسوت مربیگری ، هدایت نسل طلایی تیم ملی فوتبال کامرون به قهرمانی جام ملت های آفریقا در سال ۲۰۰۲ بود.شفر سپس شیرهای رام نشدنی را به فینال رقابت های جام کنفدراسیون های سال ۲۰۰۳ رساند در آنجا آنها مقابل فرانسه میزبان مغلوب شدند.
زمان آن فرا رسید که شفر پس از فتح آفریقا، به موقعیت جدیدی نقل مکان کند .او سال ۲۰۰۵ از دروازه های الاهلی امارات وارد فوتبال آسیا شد و خیلی زود به موفقیت رسید و با در اختیار داشتن بازیکنان بزرگی همچون «فرهاد مجیدی» و «فیصل خلیل» (برادر بزرگ احمد خلیل بازیکن سال فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۵)، الاهلی را به قهرمانی لیگ امارات رساند.
با این حال،اولین قهرمانی الاهلی پس از ۲۶ سال هم مانع اخراج شفر نشد. و این مربی اواسط فصل بعد به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار شد.دوران فعالیت شفر در امارات همین جا به پایان نرسید؛ زیرا العین رقیب دیرینه الاهلی در فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۷ شفر را استخدام کرد.
شفر در العین موفقیت الاهلی را نداشت و در طول دو فصلی که در این تیم بود به عنوان ششمی و سومی لیگ دست یافت.اما در دو جام ریاست جمهوری و جام حذفی امارات دو قهرمانی با این تیم به دست آورد.
تیم او سال ۲۰۰۹ سوپر جام را به دست آورد اما نتوانست در لیگ به مقام قهرمانی برسد که همین امر منجر به اخراج او در فصل ۲۰۱۰-۲۰۰۹ شد.
شفر سال ۲۰۱۰ هدایت تیم فوتبال باکو آذربایجان را بر عهده گرفت و پ از مدت کوتاهی حضور در فوتبال اروپا بار دیگر به آسیا برگشت و جولای سال ۲۰۱۱ سرمربی تیم ملی تایلند شد.اولین حضور او در شرق آسیا نایب قهرمانی در جام سوزوکی سال ۲۰۱۲ را به دنبال داشت. تایلندی ها به فینال رسیدند اما در بازی فینال در دو دیدار رفت و برگشت ۳-۲ برابر سنگاپور شکست خوردند.
در جریان رقابت های انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ شاگردان شفر در کمال شگفتی عمان را ۳-۰ در هم کوبیدند و با عربستان به تساوی دست یافتند اما در ادامه کار نتوانستند نتایج مطلوبی بگیرند و به دور بعد راه یابند. تیم شفر در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا ۲۰۱۵ هر شش بازی خود را باخت و همین امر منجر به قطع همکاری تایلند با شفر شد.
شفر پس از سه سال هدایت جامائیکا و در اکتبر ۲۰۱۷ با تیم استقلال ، بار دیگر به آسیا بازگشت . از آن تاریخ تاکنون از ۲۴ بازی تنها متحمل دو شکست شده و استقلال را از رده شانزدهم جدول در هفته هفتم رقابت های لیگ برتر فوتبال ایران، به جایگاه دوم جدول رده بندی رساند.
ای.اف.سی می افزاید: لیگ قهرمانان آسیا جایی است که شفر واقعا سرنوشت استقلال را تغییر داده است. استقلال با الهلال و العین ،نایب قهرمان گذشته لیگ قهرمانان هم گروه شد. استقلال کار سختی پیش رو داشت، اما غول های ایران با پنج دیدار بدون شکست در جایگاه اول گروه خود جای گرفتند و در حالی که تنها یک بازی تا پایان مرحله گروهی این رقابت ها باقی مانده است، آن ها صعود خود را قطعی کرده اند.
استقلال که شاهد راهیابی حریف دیرینه خود، پرسپولیس، به مرحله نیمه نهایی رقابت های فصل گذشته بود مصمم است تا جایی که ممکن است در برجسته ترین رقابت های قاره آسیا پیش برود .این تیم سال ۱۹۹۱ با شکست تیم لیائونینگ چین به عنوان قهرمانی جام باشگاه های آسیا دست یافته بود.
شفر با در اختیار داشتن «مامه بابا تیام» مهاجم پیشین یوونتوس و «سرور چپاروف» که دوبار مقام بهترین بازیکن سال آسیا را از آن خود کرده است، ابزارهای لازم برای بازگردان استقلال به روزهای اوج را دارد.
- 11
- 3