
به گزارش ایسنا به نقل از سیانبیسی، به زودی معاملات رمزارزها در منطقه آزاد دوبی مجاز شناخته می شود. سازمان تجارت جهانی دوبی اعلام کرد بر اساس توافق با سازمان بورس و کالای امارات، دارایی های بر حسب ارز دیجیتالی تابع قوانین جدید خواهند شد. سازمان بورس امارات بر روی فعالیت های مرتبط با رمزارزها نظارت خواهد کرد که این فعالیت ها شامل هر گونه صدور، خرید و فروش، عرضه یا صدور مجوز جدید برای ارزهای دیجیتالی خواهد بود.
به گفته منابع آگاه، دولت بایدن احتمالا یکی از منتقدان ارزهای دیجیتالی را به سمت رئیس کمیته ارزی سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا منصوب خواهد کرد. سویله اوماروا- استاد دانشگاه کارنل- تاکنون بارها از ارزهای دیجیتالی انتقاد کرده و خواستار حفظ موقعیت غالب بانک های مرکزی شده است. اوماروا در یکی از مقالات خود با انتقاد از طرفداران رمزارزها، نوشته بود این ایده که ارزهای دیجیتالی یک انقلاب در خدمات مالی ایجاد خواهند کرد چندان درست نیست.
ارزش بازار ارزهای دیجیتالی در بیستمین روز سپتامبر بار دیگر به زیر دو تریلیون دلار برگشت. در همین زمان السالوادور که به عنوان نخستین کشور جهان بیتکوین را به عنوان پول رسمی پذیرفته است، اقدام به خرید ۱۵۰ بیتکوین کرد. السالوادور اکنون ۷۰۰ بیتکوین در اختیار دارد. نایب بوکله- رئیس جمهور السالوادور- در توییتی نوشت: کشور در کف قیمتی اقدام به خرید بیتکوین کرد. یک نصیحت: در کف قیمتی خرید کنید تا نوسانات بازار نتواند به شما آسیبی برساند!
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۹۹۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۲.۶۲ درصد بیشتر شده است.
در حال حاضر ۴۴ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
***
بانک مرکزی چین تمامی معاملات رمز ارزها را غیرقانونی اعلام کرد
در پی اعلام بانک مرکزی چین برای اعمال محدودیتهای بیشتر برای ارزهای دیجیتال، ارزش بیتکوین در روز جمعه نزدیک به پنج درصد سقوط کرد.
در حال حاضر قیمت هر یک بیتکوین به عنوان مهمترین ارز دیجیتال جهان، بعد از ۴.۶٪ کاهش به ۴۲ هزار و ۸۷۴ دلار رسیده و از ارزش باقی ارزهای دیجیتال نیز کاسته شده است.
بانک مرکزی چین در روز جمعه اعلام کرد که موسسات مالی را از ارائه خدمات به معاملاتی که با ارز دیجیتال انجام میشوند، منع خواهد کرد و بر میزان نظارت برای جلوگیری از این معاملات خواهد افزود.
این نخستین بار نیست که دولت چین با تصمیماتش بر ارزش ارزهای دیجیتال اثر میگذارد.
اوایل امسال، چین استخراج ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد. در آن زمان گفته میشد که بیشترین میزان ارز دیجیتال جهان در چین انجام میشود.
بعد از ممنوعیت استخراج ارز دیجیتال، شرکتهای بزرگ استخراج بیتکوین از این کشور خارج شدند.
از آن زمان وضعیت حقوقی ارز دیجیتال در چین در ابهام قرار داشت و روشن نبود که آیا استفاده از این ارزها یا خرید و فروش آنها نیز ممنوع است یا نه.
تصمیمات روز جمعه بانک مرکزی چین، به برخی از این ابهامات پاسخ میدهد و نشان میدهد که حکومت این کشور مصمم است به طور کلی، با هرگونه استفاده از ارز دیجیتال مقابله کند.
چرا چین با ارز دیجیتال مخالف است؟
این باور وجود دارد که حکومت چین با ارز دیجیتال به طور اصولی مخالفتی ندارد، اما با ارزی که نتواند کنترل کند، مخالف است.
بانک مرکزی چین در حال حاضر یک ارز دیجیتال مخصوص خودش را که به «یوآن دیجیتال» معروف شده راه انداخته و استفاده آزمایشی از آن در برخی شهرهای بزرگ این کشور آغاز شده است.
هنوز بانکهای مرکزی کشورهای دیگر - به ویژه در غرب - با تردید با ارز دیجیتال بانک مرکزی چین برخورد میکنند و روشن نیست که آیا این ارز موفق خواهد شد یا نه.
به طور کلی، مهمترین عامل موفقیت یک واحد پولی - چه دیجیتال و چه واحدهای پول متعارف - میزان اعتبار آن در نزد کسانی است که قرار است از آن استفاده کنند.
تا پیش از راهاندازی ارزهای دیجیتال، بانکهای مرکزی کشورهای مختلف دنیا انحصار راهاندازی و کنترل واحدهای پول را در دست داشتند.
اما ارزهای دیجیتال جهان، از جمله بیتکوین از سوی بانک مرکزی هیچ کشوری به شکل مستقیم کنترل نمیشوند.
چین در جریان توسعه اقتصادی دهههای اخیر، بهره قابل توجهی از کنترل واحد پولیاش برده است و هماکنون نیز در تلاش است تا یوآن را به یک واحد پول معتبر بینالمللی تبدیل کند.
علاوه بر این، میزان استخراج ارزهای دیجیتال به ویژه بیتکوین به شکل قابل ملاحظهای در چین انجام میشد.
این وضعیت به نگرانیهایی در دولت چین دامن زده بود که اتکا به ارزی غیرقابل کنترل ممکن است به ثبات اقتصادی این کشور ضربه بزند.
ارزهای دیجیتال، از جمله مسایل رو به تحول اقتصاد جهانی هستند و همچنان نحوه برخورد با آنها و جزییات حقوقی مرتبط با استفاده از آنها در بسیاری کشورهای جهان روشن نیست.
ابهامات حقوقی درباره ارزهای دیجیتال موجب شده تا معاملات، خارج از کنترل دولتهای جهان تسهیل شود؛ مسالهای که علاوه بر فرار مالیاتی، خرید و فروش غیرقانونی و پولشویی را نیز آسانتر میکند.
***
معامله رمزارزها در امارات قانونی شد
خرید و فروش ارزهای دیجیتالی در منطقه آزاد دوبی مجاز اعلام شد.
مقامات اماراتی به توافقی دست یافتند که به موجب آن معاملات رمزارزها در منطقه آزاد دوبی مجاز شناخته میشود. سازمان تجارت جهانی دوبی اعلام کرد که این توافق بین سازمان بورس و کالای امارات و این نهاد به دست آمده و داراییهای بر حسب ارز دیجیتالی تابع قوانین جدید خواهند شد.
سازمان بورس امارات بر فعالیتهای مرتبط با رمزارزها نظارت خواهد کرد که این فعالیتها شامل هر گونه صدور، خرید و فروش، عرضه یا صدور مجوز جدید برای ارزهای دیجیتالی خواهد بود. توافق جدید در مرحله نخست تنها محدود به منطقه آزاد دوبی خواهد بود و مشخص نیست، آیا انجام فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتالی در سراسر دوبی نیز قانونی اعلام خواهد شد یا خیر؟!
در عین حال، پیشتر اخباری از برنامه ریزی شرکتهای بزرگ اماراتی برای عرضه توکنهای دیجیتالی نیز منتشر شده بود. امارات از مدتها قبل خبر از برنامه ریزی برای تبدیل شدن به قطب ارزهای دیجیتالی در منطقه را داده بود و طبق گفته مقامات این کشور، استفاده از ظرفیت ارزهای دیجیتالی، نقشی کلیدی در تحقق برنامه دو برابر شدن اندازه اقتصاد امارات تا ده سال آینده را خواهد داشت.
پیش از این یک شرکت ساخت و ساز عمرانی مستقر در دوبی اعلام کرده بود در نظر دارد امکان خرید واحدهای مسکونی در این شهر با استفاده از دوج کوین را فراهم کند. طبق اعلام شرکت سامانا، خریداران میتوانند با پرداخت دوج کوین مالک خانه در پروژه جمیرا ویلیج سیرکل شده و همچنین از پنج درصد تخفیف در مقایسه با پرداخت بر حسب ارزهای دیگر نیز بهرهمند شوند.
***
توییتر امکان انعام دادن با بیت کوین را راهاندازی کرد
توییتر اعلام کرد که گزینه پاداش دهی از طریق بیت کوین را فعال کرده است. استر کراوفورد، مدیر محصولات توییتر میگوید که این قابلیت اکنون برای تمام کاربران iOS در سراسر جهان در دسترس است و این قابلیت در هفتههای آینده به نسخه اندروید این پلتفرم اضافه خواهد شد.
- 19
- 1