
بیت کوین شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۱.۱۴ تریلیون دلار، در رتبه ۱ بازار قرار داشته و سهم ۴۲.۲۳ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد و حجم مبادلات روزانه آن ۳۵.۱۱ میلیارد دلار است.
به گزارش فرادید؛ بالاترین قیمت بیت کوین در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۰ معادل ۶۶,۹۴۹.۶۰ دلار بوده که همینک %۹.۶۶ پایینتر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش بیت کوین ۱۸.۸۶ میلیون و تعداد کل واحدهای آن ۲۱ میلیون خواهد بود.
پس از اصلاح قیمتی که بیت کوین در هفته گذشته پس از لمس بالاترین سطح قیمت خود یعنی ۶۷,۰۰۰ دلار، تجربه کرد، بیش از ۷۰۰۰ دلار از ارزش خود را در یک روز از دست داد و چندین بار به زیر ۶۰۰۰۰ دلار سقوط کرد. آخرین افت قیمت تا این سطح روزهای آخر هفته بود که این ارز رمزپایه را به پایینترین سطح قیمت هفتگی آن در ۵۹۴۰۰ دلار رساند.
همانطور که قبلاً گفتیم، طی ساعات بعدی، چشم انداز حرکت این ارز به سرعت تغییر کرد. بیت کوین جهش کرد و بلافاصله تراز ۶۰,۰۰۰ دلار را پس گرفت و به صعود خود ادامه داد.
در نتیجه این اصلاح صعودی، قیمت بیت کوین به بالای ۶۳,۵۰۰ دلار رسید، اما این افزایش قیمت در اینجا دوباره متوقف شد و این بار بیش از ۱۵۰۰ دلار از ارزش آن کاسته شد و تا مرز ۶۲,۰۰۰ دلار سقوط کرد. در حال حاضر، قیمت حدود ۶۰ هزار دلار راکد مانده است.
بسیاری عقیده دارند یکی از دلایل ریزش بیتکوین از سقف تاریخی خود اقدامات نظارتی کارگزوه مالی FATF بود، اما کارشناسان عقیده دارند بازار به اصلاح نیاز داشت و این اصلاح برای ادامه رشد بیتکوین تا ۱۰۰ هزار دلار لازم است.
تحلیلگران مرکز تحقیقات مستقل فاندسترات اعلام کردند، بعد از رشد قیمت و ثبت سقف جدیدی در کانال ۶۷ هزار دلاری، در آینده نزدیک بیتکوین احتمالا به سطح ۹۰ یا ۱۰۰ هزار دلاری میرسد.

این روزها پیشبینیهای عجولانه در بازار رمزارزها زیاد است. مثلا یکی براساس آخرین محدوده فیبوناچی ادعا میکند بیتکوین ۳۰۰ هزار دلار میشود، اما به نظر میرسد هدف اصلی بازار به سمت ۱۰۰ هزار دلار است. بسیاری از کارشناسان هم عقیده دارند بیتکوین در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰ هزار دلار میرسد.
۱۰ درصد از بازار رمزارز دنیا، در اختیار ایران
ایلنا: سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه رمز ارز ملی در حال حاضر تنها یک ایده است، گفت: امکانات فنی برای راهاندازی رمز ارز ملی در کشور فراهم است. غلامرضا مرحبا درباره راهاندازی رمزارز ملی که چندی پیش رئیس جدید بانک مرکزی از آن خبر داده بود، اظهار کرد: رمزارز ملی در حال حاضر فقط یک ایده است و پیش از این هم این ایده مطرح شده بود. اینکه داشتن رمزارز ملی ضرورت دارد یا اینکه میتوان آن را مدیریت کرد و آیا اساسا در نظام تحریم رمزارز ملی امکان و اجازه خواهد داشت، موضوعاتی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند.

او ادامه داد: در حال حاضر این موضوع مشخص است که از نظر فنی میتوانیم رمز ارز ملی داشته باشیم. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد از بازار رمزارز دنیا در اختیار ایران است، گفت: البته باید توجه داشته باشیم که رمز ارز در واقع ارز نیست، بلکه یک نوع دارایی است و شبیهسازی دیجیتال از فلزات گرانبها شده است. در دنیا هم این اصطلاح در حال تغییر است، اما به هر حال یک نوع دارایی ارزشمند در تمام دنیا محسوب میشود که قابل تبادل است. مرحبا افزود: رمزارز ملی هم نوعی از انواع رمزارزها است که به وسیله بانک مرکزی تولید میشود و امکان ماینینگ آن وجود دارد و مورد حمایت بانک مرکزی قرار میگیرد.
او در پاسخ به این سوال که در شرایط تحریم رمزارز ملی چه کاربردی برای ایران خواهد داشت، گفت: اینگونه نیست که از رمزارزها فقط برای دور زدن تحریمها استفاده میشود. اگر انرژی ارزانقیمت در کشور موجود است و این امکان را داریم که از این دارایی نسل جدید استفاده کنیم، میتوان این دارایی را در داخل کشور هم تولید کرد. البته ایده دیگر این است که این دارایی در بورس هم خرید و فروش شود و سرمایهها به این سمت هدایت شوند تا اینکه به سمت رمزارزهایی بروند که مبدا آنها مشخص نیست و یک شبه با سقوط ارزش چند برابری مواجه شوند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: رمز ارز ملی اگر برنامهریزی و مدیریت صحیح و قانونمند داشته باشد یک فرصت اقتصادی برای کشور است و میتواند وسیلهای برای تولید و ذخیره ارزش باشد. مرحبا در پاسخ به این سوال که آیا رمزارز ملی جایگزین سایر ارزهای دیجیتال در کشور میشود و بحث قانونی شدن معاملات ارزهای دیجیتال کنار گذاشته خواهد شد، تاکید کرد: برخورداری از رمزارز ملی مانع از تصویب قانون برای معاملات ارزهای دیجیتال یا قانونی شدن سایر ارزهای دیجیتال نخواهد شد. داشتن رمز ارز ملی به این معنا نیست که دیگر کسی حق ماینینگ نداشته باشد. تنها پول است که در تمام دنیا مالکیت ۱۰۰ درصدی آن در اختیار دولت است، اما مالکیت صد درصدی رمزارز با دولت نیست و بنگاههای حقیقی و حقوقی میتوانند رمزارز را تولید و استخراج کنند، اما این فرآیند باید نظارت قانونی داشته باشد.
او با بیان اینکه خواسته ما این است که خرید انرژی برای ماینینگ، مالیات آن، دادوستد، صرافی و ذخیرهسازی آن تحت مدیریت و نظارت باشد، گفت: هنوز مصوبه و قانون مرتبط با این موضوعات به صحن نرسیده و فعلا در مرحله تدوین قرار دارد.
- 15
- 6