
به گزارش همشهری آنلاین، ۴۵۰ هزار ربع سکه طلا بهار آزادی از روز سهشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ به مدت ۱۰ روز کاری از طریق بورس کالای ایران عرضه می شود.
طبق اعلام بانک مرکزی، عرضه ربع سکه طلای بهار آزادی در بورس کالا در این مرحله به صورت گواهی سپرده ناپیوسته خواهد بود و فرآیند کشف قیمت جدید در عرضه مربوطه هم به صورت ثبت سفارش دفتری با قیمتهای مختلف است.
مطابق شرایط عرضه ربع سکه طلا در بورس کالا، تمامی اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال دارای کد ملی میتوانند حداقل یک قطعه و حداکثر پنج قطعه ربع سکه طلای بهار آزادی را خریداری کنند.
خریداران می توانند پنج روز کاری بعد از خرید سکه در بورس کالا، به خزانه بانک رفاه مراجعه کرده و با ارائه اسناد مربوط به بورس، بصورت فیزیکی معادل سکههای خریداری شده را تحویل بگیرند.
بانک مرکزی همچنین در نامه ای به شرکت بورس کالای ایران تاکید کرد، مبلغ ۹٪ مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کشف شده معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلای ربع بهارآزادی خزانه بانک رفاه، محاسبه شده است؛ لذا مبلغ دیگری با عنوان هزینه مالیات بر ارزش افزوده از متقاضیان اخذ نمیشود.
گفتنی است، عرضه ربع سکه طلا در بورس کالا به منظور از بین بردن حباب سکه و تعدیل انتظارات تورمی غیر واقعی توسط بانک مرکزی با همکاری بورس کالای ایران انجام میشود.
جزییات بیشترعرضه ۴۵۰ هزار ربع سکه طلا بهار آزادی از روز سهشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ به مدت ۱۰ روز کاری ، طی اطلاعیه ای توسط شرکت بورس کالای ایران اعلام خواهد شد.
خبر مهم رئیس بانک مرکزی برای تامین نیازهای ارزی مردم/بازار ارز به ثبات می رسد؟
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اختیارات لازم برای مدیریت بازار ارز اخذ شده است، گفت: به زودی بازار مبادله طلا و ارز در راستای مدیریت بازار آزاد راه اندازی خواهد شد.

به گزارش همشهری آنلاین، محمدرضا فرزین با اشاره به راهکارها در راستای آرامش افزایی به بازار ارز گفت: بانک مرکزی به دنبال تامین نیازهای ارزی اقشار جامعه است و از این رو بازار مبادله ارز و طلا را در نیمه اول بهمن افتتاح خواهد کرد تا به نیازهای ارزی پاسخ داده شود.
فرزین ادامه داد: به عنوان مثال فرزند فردی در خارج از کشور به سر میبرد و نیاز به ارز دارد یا اینکه بیماری در خارج از کشور ارز لازم دارد یا اینکه فدراسیونی برای رفع نیازهای خود باید ارز داشته باشد؛ بنابراین دهها نیاز ارزی بدین شکل وجود دارد و ما هیچ کدام از این موارد را به طور رسمی تامین نمیکنیم و این نیازها به بازار آزاد سوق داده میشود.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بنابراین ما درصدد ایجاد بازار مبادله ارزی هستیم تا به تمام نیازهای ارزی پاسخ دهیم و کمتر نیازی به بازار آزاد برود.
فرزین اظهار کرد: اگر نیاز ارزی به بازار آزاد کم شود، بازار مبادله ارزی مبنای نرخ ارز خواهد شد و به ثبات بازار ارز کمک خواهد کرد.
وی در مورد نوسانات بازار ارز گفت: امروز بانک مرکزی از نظر منابع و ذخایر ارزی و طلا هیچ محدودیتی ندارد و عامل اصلی نوسان در نرخ ارز آزاد، فضاسازیهای رسانهای و عملیات روانی در جامعه است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اختیارات لازم برای مدیریت بازار ارز اخذ شده است، افزود: مدیریت ارز نیازمند ایجاد آرامش در بازار است و با توجه به گشایشهای خوب ارزی که اخیرا صورت گرفته، فضای مثبت روانی در بازار تقویت شده و نرخ ارز به ثبات بیشتری خواهد رسید.
- 9
- 2