دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲
۱۴:۳۴ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۱۱۹
اخبار فلزات، طلا و ارز

قیمت طلا و سکه ۲ خرداد ۱۴۰۲ / روایت عجیب و غیرواقعی وزیر اقتصاد از علت افزایش قیمت دلار

قیمت سکه و طلا,قیمت ارز
قیمت طلا و سکه روز گذشته متاثر از صعود قیمت دلار به کانال‌ بالاتر، افزایش داشت. این افزایش، قیمت سکه‌های امامی و بهار را در کانال‌های بالاتر قرار داد. آیا این روند صعودی در بازارهای مالی ادامه دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز قیمت طلا و سکه روز گذشته افزایش داشت. این روند صعودی قیمت سکه‌های امامی و بهار را در کانال بالاتر نشاند.

دیروز و در ساعات معاملاتی طلا و سکه در بازار داخلی، انس جهانی طلا در هر دو روند افزایشی و کاهشی قرار گرفت. صبح روز گذشته طلای جهانی تا محدوده ۱۹۸۲ دلاری بالا رفت اما در میانه روز این روند کاهش داشت و در لحظه نگارش این گزارش قیمت طلای جهانی با رقم ۱۹۷۲ دلار معامله شد.

قیمت سکه و طلا,قیمت ارز

دیروز بازار ارز متاثر از تغییر دبیر شورای عالی امنیت ملی و احتمال به مخاطره افتادن روابط دوستانه ایران و عربستان افزایش قیمت داشت. در ماه‌های اوج قیمت در بازارهای مالی حُسن روابط ایران با کشورهای همسایه نقش ترمز قیمتی را برای این بازارها بازی می‌کرد. فعالان اقتصادی معتقدند روند قیمت دلار در روزهای آینده نوسان افزایشی خواهد داشت و این روند صعودی بر بازار طلا و سکه نیز تاثیر مستقیم دارد.

پیشروی قیمت در سکه‌های سنگین

دیروز دوشنبه ۱ خرداد قیمت سکه امامی ۴۸۲ هزار تومان گران شد. این مقدار افزایش قیمت، این قطعه را در کانال بالاتر نشاند و سکه امامی با رقم ۳۲ میلیون و ۱۸۳ هزار تومان معامله شد. قیمت سکه بهار دیروز ۳۰۵ هزار تومان رشد داشت. این قطعه با قیمت ۲۸ میلیون و ۲۰۱ هزار تومانی معامله شد.

روز گذشته نیم‌سکه برخلاف دو روز ابتدایی هفته جاری تغییر قیمت نداشت و با همان رقم روز یکشنبه مبادله شد. این قطعه با قیمت ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیروز ربع‌ سکه ۱۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت و با قیمت ۱۱ میلیون و ۵۰۰  هزار تومان معامله شد.

همچنین  سکه گرمی نیز ۱۰۰ هزار تومان گران شد و با قیمت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مبادله شد.

حباب سکه تعدیل شد

روز گذشته هر مثقال طلا ۵۷ هزار تومان افزایش قیمت داشت. این مقدار طلا با قیمت ۱۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلا نیز ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان گران شد و با قیمت دو میلیون و ۵۷۷ هزار تومان معامله شد.

امروز طلای دست دوم با قیمت دو میلیون و ۵۴۳ هزار تومان معامله شد.

دیروز قیمت حباب سکه همانند قیمت انواع سکه رشد داشت و تنها قطعه‌ای که کاهش قیمت حباب داشت نیم‌سکه بود. حباب سکه امامی روز گذشته بیش از ۵۰۰  هزار تومان گران شد؛ این رشد، حباب این قطعه را وارد کانال هشت میلیون تومانی کرد اما در پایان معاملات روند افزایشی قیمت حباب تعدیل شد و حباب سکه امامی به کانال هفت میلیون تومانی برگشت.

روایت عجیب از علت افزایش قیمت دلار

قیمت دلار امروز دوم خرداد ۱۴۰۲ به ۵۲ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. این چندمین روز متوالی است که دلار در بالای محدوده اعلامی معامله‌گران مانده است. اما سرنوشت دلار چه می‌شود؟

قیمت سکه و طلا,قیمت ارز

رونمایی وزیر اقتصاد از علت افزایش قیمت دلار

امروز وزیر اقتصاد از علت جدید تلاطم‌های ارزی رونمایی کرد و گفت تورم جهانی سال قبل و ناآرامی هایی که در نیمه دوم پارسال رخ داد، منجر به تلاطم ارزی در پاییز و زمستان سال قبل شد.

خاندوزی تاکید کرده که این تلاطم ارزی منجر به تورم شده و البته عوامل ساختاری تورم‌زا در اقتصاد ایران تا حد خوبی تحت مدیریت و کنترل است و اکنون بی‌انضباطی دولت کنترل شده است. همچنین عوامل حوزه بی‌انضباطی‌های پولی تحت کنترل قرار دارد. مجموع سخنانی که نشان می‌دهد دولت هم در تلاش است که تلاطم‌های ارزی را آرام کند و هم افسار تورم را در دست بگیرد.

اما مروری بر گزارش‌ها نشان می‌دهد که دولت در این زمینه هیچ توفیقی نداشته است. قیمت دلار در اولین روزهای خرداد ۱۴۰۱ در محدوده ۲۵ هزار تومان بوده و در خرداد ۱۴۰۲ به ۵۲ هزار تومان رسیده است. دو برابر شدن قیمت دلار ظرف ۱۲ ماه نشان می‌دهد که قیمت دلار هر ماه حداقل دو هزار تومان بیشتر شده و دولت علی‌رغم همه وعده‌ها و خط و نشان‌ها نتوانسته کمترین توفیقی در زمینه کنترل نرخ ارز ایجاد کند.

به عبارتی این آمار نشان می‌دهد تنها ابزار دولت برای کنترل قیمت دلار، اخبار مذاکرات هسته‌ای بوده است. هر زمان این ابزار در اختیار دولت‌ها بوده توانسته‌اند قیمت دلار را کاهش دهند و یا ثابت نگه دارند و هر زمان مذاکرات به بن بست خورده قیمت دلار روند افزایشی داشته است. این نشان می‌دهد دلار در اقتصاد ایران تحت تاثیر دو عامل است؛ یکی اخبار سیاسی و دیگری واقعیت‌های اقتصادی ایران. که اولی قیمت دلار را کاهش می‌دهد و دومی روند دلار را افزایشی می‌کند.

از طرف دیگر این موضوع نشان می‌دهد اگر مذاکرات هسته‌ای و یا مذاکره با کشورهای دیگر آغاز نشود، شاخص‌های اقتصادی قیمت دلار را بالا می‌برد.

اما قیمت دلار در روزهای پیش رو چه می‌شود؟ فعالان بازار ارز می‌گویند در صورتی که قیمت دلار امروز در همین محدوده بماند و به زیر ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان نرسد، احتمال رشد قیمت دلار بالاست.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
رسول خطیبی رسول خطیبی سرمربی تیم پیکان

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
جی پی مورگان بیوگرافی جی پی مورگان: مردی که بانکداری را متحول کرد

تاریخ تولد: ۱۷ آوریل ۱۸۳۷

محل تولد: هارتفورد، کنتیکت

ملیت: آمریکایی

حرفه: بانکدار و سرمایه گذار

محل تحصیل: دانشگاه گوتینگن

درگذشت: ۳۱ مارس ۱۹۱۳

ادامه
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
ویژه سرپوش