دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۳۷ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۳۷۲
اخبار فلزات، طلا و ارز

ساحل آرامش دلار کجاست؟

ذلار,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

بازار ارز در هفته‌های گذشته با شیب و روند افزایشی همراه شد و در روز‌های گذشته یعنی ۳۰ دی‌ماه و اول بهمن از مرز ۴۶۰۰ تومان نیز عبور کرد تا نرخ جدیدی برای دلار به ثبت برسد. این افزایش قیمت مسلما تاثیراتی بر شاخص‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد گذاشت، شرایطی که عمدتا می‌تواند به سود صادرکنندگان و زیان وارد‌کنندگان یا اینکه به سود فروشندگان و به زیان خریداران تمام شود اما مشخص نیست دلار کجا و در کدام دامنه آرام می‌گیرد؟ 

 

در چنین فضایی برخی فعالان اقتصادی معتقدند نوسانات شدید نرخ ارز باعث شده امکان پیش‌بینی از تجار گرفته شود و بانک مرکزی و دولت باید سکوت خود را در قبال نرخ ارز بشکنند و نرخ ارز را تثبیت کنند. علاء میرمحمد صادقی، نایب‌رییس اتاق بازرگانی تهران دراین‌باره به ایسنا گفت: وضعیت فعلی نرخ ارز مطمئنا تاثیر نامطلوبی روی کالاهای ایرانی خواهد گذاشت اما سکوت بانک مرکزی و دولت نسبت به وضعیت نرخ ارز باعث نوسانات بیشتر خواهد شد و باید زودتر نسبت به تثبیت نرخ ارز اقدام کند.

 

او در ادامه گفت: اگرچه این افزایش نرخ ارز ممکن است باعث توسعه صادرات باشد ولی مشروط به اینکه نرخ ارز تثبیت شود. سکوت دولت و مقامات بانک مرکزی هم در‌این‌زمینه خیلی ابهام‌برانگیز است. قبلا وقتی تحولی در بازار ارز ایجاد می‌شد بانک مرکزی و رییس آن دراین‌مورد صحبت می‌کرد و سیاست‌های خودشان را اعلام می‌کردند که درنهایت باعث می‌شد نرخ ارز یا پایین بیاید یا حداقل تثبیت شود اما این سکوت باعث شده برخی واسطه‌ها در بازار ارز دخالت کنند و قیمت آن افزایش پیدا کند. روبرت بگلریان، اقتصاددان و استاد دانشگاه دراین‌باره به «وقایع‌اتفاقیه» گفت:

 

«با توجه به وضعیت بازار ارز، عامل مهمی که در کنترل این وضعیت و نوسانات ارزی می‌تواند نقش داشته باشد، نقدینگی و میزانی از آن که از بانک‌ها خارج می‌شود، دارد زیرا ممکن است مردم با توجه به شرایط اقتصادی، بخشی از سرمایه خودشان را به سمت خرید ارز سوق داده باشند. واقعه‌ای که سال‌ها در کشور اتفاق نیفتاده بود دوباره تکرار شده زیرا در بازار مسکن و بورس، وضعیت مشخصی وجود دارد و در بازار بورس نیز افراد مشخصی سرمایه‌گذاری و ورود می‌کنند زیرا به‌ دلیل نوسانات اقتصادی و پیش‌بینی‌هایی که می‌شد، برخی نمی‌خواهند پول و سرمایه خود را در آن زمینه بلوکه کنند که در بازار مسکن نیز به همین صورت است».

 

او با بیان اینکه می‌توان این احتمال را قائل شد که دلالان در نوسانات ارزی اخیر نقش دارند، تصریح کرد: «آن‌گونه که برمی‌آید، مسئله روان‌شناسی عامه مردم است که نقدینگی خودشان را با توجه به شرایط موجود اقتصادی تبدیل به دلار می‌کنند و در اینجا باید دید چه میزان از نقدینگی از بانک‌های کشور و با چه شدتی خارج می‌شود». بگلریان درباره وضعیت کنونی بازار و قیمت ارز به‌ویژه دلار نیز گفت: «با این شدت و روندی که قیمت دلار در حال افزایش و رشد است نمی‌توان برآیند مثبتی برای این بازار متصور بود زیرا همه پیش‌بینی‌ها را در حوزه مصرف و سرمایه‌گذاری مخدوش می‌کند و روی اقتصاد تاثیر منفی می‌گذارد اما برای اینکه متوجه شویم نرخ کنونی دلار و روند افزایشی آن منطقی بوده، باید دید این نرخ تثبیت می‌شود و ثابت می‌ماند که اگر این‌گونه باشد، می‌توان نظر برخی کارشناسان مبنی‌بر قیمت ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان را به‌عنوان نرخ واقعی دلار پذیرفت اما اگر این‌گونه نباشد توقفی نخواهد داشت».

 

این استاد اقتصاد دانشگاه تاکید کرد: «به نظر می‌رسد افزایش نرخ دلار متاثر از مسائل روان‌شناختی و سرازیر‌شده سرمایه‌ها و نقدینگی‌های مردم به بازار ارز است و باید دید توانمندی دولت در ورود دلار به بازار چقدر است، اگر دولت هر قدر ارز به بازار تزریق کند و تمایل و تقاضای مردم هجومی باشد تنها راهش این است که دولت حتی برای چند روز هم که شده از همه ابزارهای خود استفاده کند تا معامله دلار متوقف و ممنوع شود تا شک اولیه اگر از این موضوع است، کنترل شود».او تصریح کرد:

 

«در وهله دوم، دولت بهتر است با مردم درباره وضعیت بانک‌ها به‌صورت شفاف صحبت کند که البته اگر وضعیت مثبتی وجود داشته باشد اثر بهتری خواهد گذاشت و اعتماد مردم تا حدودی به نظام بانکی بازگردانده می‌شود. امیدوارم در بخشی از بدنه دولت این دیدگاه وجود نداشته باشد که چون شب عید است، دولت می‌تواند بخشی از هزینه‌هایش را از طریق فروش دلار جبران کند و دولتمردان قصد استفاده از این وضعیت را نداشته باشند». عبدالرضا مصریان نیز در این باره به روزنامه وقایع اتفاقیه گفت: بازار ارز مانند هر بازاری تابع عرضه و تقاضاست و ممکن است تقاضا افزایش یافته باشد یا عرضه کاهش، که باید دید علل آن چیست که البته ارزیابی و گزارش آن را از مراجع رسمی خواسته ایم.

 

او افزود: دولت قطعا بازار ارز را کنترل می کند اما از آنجا که به برخی از کالاها ارز مبادله ای داده نمی شود، طبیعتا ممکن است در بازار نیز تعادل عرضه و تقاضا به‌هم بخورد. نمی شود روی نوسانات کوتاه مدت و قیمت های حبابی حساب کرد و مهم این است که چنین وضعیتی با ثبات نباشد. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:

 

اینکه می گویند دولت می خواهد کسری بودجه خود را از بازار ارز جبران کند و با افزایش قیمت ارز ارزش ژول ملی را کاهش دهد و بازار کشور را بهم بریزد. البته این اتهام نابجا را همیشه به دولت وارد می کنند اما برای اثبات آن هیچگاه عدله ای وجود نداشته است.حالا باید دید که بازار ارز تا کجا و چه زمانی می‌خواهد با تلاطم و نوسان همراه باشد و نرخ دلار روی چه عددی می‌ایستد؟ مردم باید همچنان در این آشفته‌بازار دلار دست‌وپا بزنند یا برای سود بیشتر به خریدوفروش و نوسان آن کمک کنند یا اینکه بازار ارز و به‌ویژه دلار روی ریلی ثابت می‌ماند؟

 

 

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش