پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۲۵۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

نامه‌نگاری «جهانگیری» با «صمت» برای عوارض سنگ‌آهن

اسحاق جهانگیری

اخذ عوارض صادرات از مواد خام معدنی در ماه‌های اخیر به موضوع بحث‌برانگیز میان فعالان این بخش بدل شده بود، چالشی که نامه‌نگاری معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر صنعت، معدن و تجارت را به همراه داشت. بررسی جزئیات نامه ابلاغی معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که اسحاق جهانگیری خواستار مشورت با بخش خصوصی درخصوص اخذ عوارض از سنگ‌آهن شده است؛‌ خواسته‌ای که پیش از این مطالبه فعالان بخش خصوصی محسوب می‌شد.

 اخذ عوارض ۲۰ تا ۲۵ درصدی از ابتدای مهر سال جاری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور جلوگیری از خام‌فروشی اجرایی شد و این امر موجب شد تا فعالان معدنی تا دقیقه ۹۰ خواهان بازنگری این دستورالعمل شوند و این نکته را مطرح کنند که این دستورالعمل از شمول کل محصولات معدنی خارج شود تا به این طریق زمینه برای صادرات محصولات معدنی مازاد نیاز در کشور فراهم شود؛ درخواستی که از سوی متولی این بخش پذیرفته نشد و وزارت صنعت، معدن و تجارت با اصرار این دستورالعمل را از ابتدای مهر اجرایی کرد.

حال با گذشت بیش از ۲۰ روز از ابلاغ اجرای این دستورالعمل از سوی این وزارتخانه نامه‌ای از سوی معاون اول منتشر شده که براساس آن اسحاق جهانگیری به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده تا درخصوص اجرای عوارض صادرات سنگ‌آهن پیش از اجرا با فعالان بخش خصوصی مشورت شود. نکته قابل توجه در نامه منتشر شده تاریخ ابلاغ آن به وزیر صنعت، معدن و تجارت است که به یک هفته قبل از اجرای دستورالعمل اجرای اخذ عوارض از مواد معدنی یعنی ۲۳ شهریور ماه بازمی‌گردد. این نامه هرچند تنها در برگیرنده صادرات محصولات سنگ‌آهن می‌شود با این حال مشمول شدن کلیه مواد معدنی را برای اجرای دستورالعمل جدید صادراتی می‌شکند و این می‌تواند فعالان معدنی را به باز کردن پای بخش خصوصی به اجرای این دستورالعمل امیدوار کند.

ابلاغ دستورالعمل فوق از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت موجب شد تا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور به این نکته بپردازند که ضرر و زیان و تجمیع کالا ناشی از بخشنامه صادره از سوی این وزارتخانه مبنی بر اعمال محدودیت برای صادرات محصولات سنگ‌آهن با کد تعرفه‌ای ۲۶۰۱ توسط صادرکنندگان و عدم اعمال معافیت مورد اشاره و پیشنهاد‌های ارائه شده در این زمینه چالش برانگیز خواهد شد. نامه‌ای که معاون اول رئیس‌جمهور آن را به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه کرده و در پی‌نوشت آن آورده است که «جهت بررسی و اقدام لازم، این‌گونه موارد بهتر است قبل از اجرا با اتاق مشورت شود». با این شرایط می‌توان گفت ابلاغ اخذ عوارض از سنگ آهن وارد فاز جدیدی شده و این امکان وجود دارد که از این پس شاهد تغییرات عوارض پیش‌بینی شده برای برخی مواد معدنی باشیم. 

اعمال چالش‌های صادراتی برای محصولات معدنی از سال گذشته رقم زده شد و در فاز اول صادرات محصولات فولادی و هر نوع فلز دیگری مشروط به «ارائه گواهی مبدا» تولید شد؛ به گفته فعالان اقتصادی این اقدام در راستای شناسنامه‌دار کردن صادرات فولاد و هر نوع فلز دیگر صورت گرفت تا به این طریق شرایط برای شفاف‌سازی در روند تجارت این محصولات فراهم شود.

مشروط کردن صادرات محصولات فولادی با سه هدف «ضرورت تامین نیازهای داخلی کشور»، «پیگیری ارز حاصل از صادرات» و «جلوگیری از ارزان‌فروشی محصولات صادراتی» موضوع دیگری بود که در دستور کار قرار گرفت. در گام بعدی و در خرداد سال جاری نیز شروطی برای صادرات معدنی‌ها در نظر گرفته شد و براساس آن وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد صادرات سنگ‌آهن تنها از طریق واحد تولیدکننده سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله یا نماینده رسمی مجاز خواهد بود.

بر اساس تصمیم اعلامی این شروط که باید از نیمه خردادماه سال جاری اجرایی می‌شد با سه هدف «ساماندهی صادرات بخش معدن»، «حصول اطمینان از برگشت ارز صادراتی» و «جلوگیری از تضییع حقوق دولت با استفاده از کارت‌های بازرگانی غیر» در دستور کار متولیان این بخش قرار گرفت. در گام سوم نیز شروطی برای صادرات سیمان در نظر گرفته شد و براساس آن از نیمه خرداد تا پایان شهریور امسال صرفا شرکت‌های تولیدکننده سیمان یا نمایندگان آنها مجاز به صادرات خواهند بود.

donya-e-eqtesad.com
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش