دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۳ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۳۶۸
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

نگاهی به انقراض پستانداران بزرگ در آمریکای شمالی

انسان چگونه غول کارائیب را منقرض کرد؟

انقراض حیوانات,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد ظهور انسان و دخالت های وی در محیط زیست در کنار شکار و کشاورزی و همچنین همزمان شدن این موضوع با بروز تغییرات اقلیمی موجب انقراض بسیاری از گونه های جانوری از جمله غول کارائیب در آمریکای شمالی شده است.

 

ممکن است برای بسیاری از مردم این سوال پیش آمده باشد که عامل انقراض برخی جانوران از قبیل ببر دندان خنجری، ماموت ها و غول تنبل چه بوده است؟ آیا طبیعت عامل این انقراض بوده یا انسان مقصر اصلی شناخته می شود؟ بسیاری از نظریات انسان را عامل انقراض این موجودات می دانند اما در مورد غول کارائیب می توان به طور قطعی اعلام کرد که انسان عامل از بین رفتن این موجود بوده است.

 

در اواخر عصر یخبندان در آمریکای شمالی شاهد تاثیر انسان در نابودی و انقراض جانوران هستیم. در حقیقت در این بازه زمانی شواهد انقراض چندین گونه از پستانداران بزرگ جثه در این مناطق توسط انسان ها وجود دارد. این جانوران شامل گروه های گرگ، خرس های صورت کوچک (short-faced bears)، شیر آمریکائی و غول تنبل کارائیب هستند.

در این میان باید در نظر داشت که تشخیص دقیق مرز تاثیرات طبیعی و دخالت های انسانی در انقراض یک جانور بسیار دشوار است. این موضوع به ویژه در دورانی که شاهد انقراض تعدادی از جانوران در یک دوره زمانی هستیم، بسیار دشوارتر است و نمی توان به طور دقیق اعلام کرد که در کدام مورد انسان عامل انقراض جانوری خاص بوده و چه زمان باید انگشت اتهام را به سوی طبیعت نشانه گرفت؟

 

در بسیاری از موارد به ویژه در اواخر عصر یخبندان در آمریکای شمالی شاهد تاثیر انسان در نابودی و انقراض جانوران هستیم. در حقیقت در این بازه زمانی شواهد انقراض چندین گونه از پستانداران بزرگ جثه در این مناطق توسط انسان ها وجود دارد. این جانوران شامل گروه های گرگ، خرس های صورت کوچک (short-faced bears)، شیر آمریکائی و غول تنبل کارائیب هستند.

 

سیبوان کوک (Siobhán Cooke) از پژوهشگران دانشگاه جان هاپکینز در این رابطه می گوید: « تشخیص بسیاری از این موارد در آمریکای شمالی دشوار و حتی غیر ممکن است اما درباره جزایر کارائیب این موضوع تفاوت داشته و  در دوره  پایانی یخبندان که ۱۲ هزار سال پیش رخ داد، شواهد باستان شناسی وجود دارد که این شواهد از نظر دخالت های انسانی در بیشتر این جزایر، مربوط به ۵ هزار سال پیش است.»

 

این پژوهشگر به همراه تیم تحقیقاتی خود اقدام به آنالیز جزئیات تاریخنگاری انقراض گونه های جانوری و ارتباط آن با سکونت های انسانی کردند. این اطلاعات نشان می دهد که همزمان با ورود انسان، غول تنبل کارائیبی به علاوه میمون های عجیب و غریب منطقه، جوندگان غول پیکر و و بسیاری موارد دیگر  منقرض شده اند.

 

دو موج مرگبار انقراض

آلکسیس مایچاجیلیو (Alexis Mychajliw) از دیگر اعضای این تیم تحقیقاتی و پژوهشگر موزه تاریخ طبیعی لس آنجلس درباره این موضوع می گوید: «ورود انسان و تغییرات اقلیمی در یک دوره زمانی یکسان رخ داده است و این موضوع در بسیاری از قاره ها مشاهده می شود. البته این مساله درباره جزایر مختلف سراسر جهان متفاوت بوده و این جزایر معمولا در فاصله زمانی متاخر تری مسکونی شده اند.»

 

نتایج پژوهش ها و مطالعات انجام شده نشان می دهد تاثیرات فراگیر زیست محیطی بر انسان بوده و سرانجام موجب رسیدن ان ها به مناطق جدیدی شده است. از سوی دیگر این شواهد گویای آن هستند که پستانداران عظیم الجثه در کارائیب همزمان با ورود انسان به این منطقه و آغاز شکار گسترده و کشاورزی، منقرض شده اند.

 

در مطالعات انجام شده روی فسیل های منطقه کارائیب که شامل ۱۳۰ فسیل هستند، تنها ۷۳ گونه از این فسیل ها تا امروز بقا یافته و هنوز به حیات خود ادامه می دهند. متاسفانه شکار و سلاخی پستانداران بزرگ، تنها فاجعه رخ داده در این جزیره محسوب نشده و دومین موج بزرگ انقراض گونه های جانوری در این محل، حدود ۵۰۰ سال پیش و همزمان با ورود اروپائیان به قاره امریکا رخ داد.

 

در این بازه زمانی پستانداران کوچک، قربانی شده و طعمه انقراض شدند. جوندگان ، حشرات و بسیاری از گونه های خفاش فرصت ادامه حیات را پیدا نکردند. همراه با این اروپائیان تازه وارد، انواع گونه های جدید جانوری از قبیل گربه ها، موش، سگ، گاو و میمون های پوزه دار وارد منطقه شدند که هر یک تاثیرات خاص خود را در رابطه با محیط زیست داشتند.

 

در حقیقت شواهد نشان می دهد که ورود انسان کاملا با انقراض این گونه ها به ویژه غول تنبل کارائیبی مرتبط بوده و انسان را می توان عامل انقراض این جانور محسوب می شود که دست کم از ۳ میلیون سال پیش ساکن این منطقه بوده است.

 

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره  گزارش سالانه بوم شناسی، فرگشت و اصول و قاعده آن  (Annual Review of Ecology, Evolution and Systematics) منتشر شده و در اختیار محققان قرار دارد.

 

احسان محمدحسینی

 

 

  • 21
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش