پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
۱۶:۲۴ - ۰۵ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۳۶۲
حوزه بهداشت و رفاه

هزینه‌های تولید دارو به نسبت سال گذشته چندین برابر شده / نگرانی‌ بابت سرنوشت وضعیت دارویی کشور در ماه‌های آینده

هزینه‌های تولید دارو, تولید کنندگان دارویی کشور
رئیس کمیسیون اقتصاد دارو و سلامت اتاق بازرگانی استان البرز با بیان اینکه هزینه‌های تولید دارو به نسبت سال گذشته چندین برابر شده است، گفت: تولید کنندگان دارویی کشور در بدترین شرایط تاریخی خود قرار دارند.

به گزارش خبرآنلاین ؛  «امیر فرشچی» با اشاره به نگرانی‌هایی که بابت سرنوشت وضعیت دارویی کشور در ماه‌های آتی وجود دارد، اظهار کرد: قبل از تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ جلسات زیادی پیرامون نگهداری یا حذف ارز مرجع در نهادهای مختلف گذاشته شد و علیرغم تذکر و هشدار صنعتگران دارویی به سیاستگزاران در نهایت تصمیم بر آن شد که ارز مرجع برای دارو اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان دارو همگی آگاه بودند که چنین اعتبار ارزی برای تخصیص به حوزه دارو به میزان کافی در کشور وجود ندارد، افزود: در این میان طی دو سال اخیر برخی از روی ناآگاهی و عده‌ای هم در راستای فرصت‌طلبی همواره به دنبال رانت ارزی بوده‌اند و از این تصمیم دولت برای تخصیص ارز به حوزه دارو دفاع کردند، این عده اذعان داشتند که تخصیص ارز تصمیمی درست است.

رئیس کمیسیون اقتصاد دارو و سلامت اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه بعد از سپری شدن سه ماه از سال ۱۴۰۰ تخصیص ارز به حوزه دارو بصورت قطره‌ چکانی انجام می‌شود؛ گفت: متاسفانه ناهماهنگی‌هایی بین وزارت بهداشت و بانک مرکزی در خصوص تعیین اولویت‌های ارزی وجود دارد.

وی با بیان اینکه تصمیمات سازمان غذا و دارو نیز متاثر از سیاست‌های غلط در تخصیص ارز به حوزه دارو است، افزود: این ‌شرایط سبب شد که تولیدکنندگان دارویی کشور در بدترین شرایط تاریخی خود قرار گیرند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه این شرایط تبعات جبران‌ناپذیری برای صنعت دارویی کشور به همراه دارد، افزود: با ادامه این شرایط بسیاری از اقلام معمولی و پرمصرف دارویی در کشور کمیاب‌تر یا نایاب می‌شود، همچنان که این اتفاق هم اکنون رخ داده است.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد، گفت: ظاهرا هنوز هم قرار نیست چاره ای برای حل مشکلات تولید کنندگان دارویی کشور اندیشیده شود.

فرشچی با ابراز تاسف از اینکه هزینه‌های تولید دارو به نسبت سال گذشته چندین برابر شده است، عنوان کرد: هیچ مسیر مشخصی نیز برای جبران اثرات این تورم با اصلاح قیمت داروها تعریف نشده است و این شرایط صنعت دارو را با وجود دارا بودن پتاسنیل بالای علمی و در اختیار داشتن نیروی‌های ماهر و نخبه زمین گیر کرده است.

رئیس کمیسیون اقتصاد دارو و سلامت اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه از هر تریبونی برای رساندن فریاد خود به مسئولان استفاده کرده‌ایم تا شاید فرجی شود و گوش شنوایی پیدا کنیم، بیان کرد: خواسته ما تولیدکنندگان دارویی کشور از مسئولان ارشد این است که به دور از سیاست‌زدگی و براساس منافع بیماران تصمیماتی اخذ کنند.

وی اظهار امیدواری کرد که بیش از این فرصت‌سوزی نشود و خسارات جبران‌ناپذیر کمتری هم برای تولیدکنندگان دارویی به بار آید. 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش