چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۱ - ۱۲ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۴۳۴
حوزه بهداشت و رفاه

جنون زیبایی و جراحانی که مجوز ندارند

جراحی زیبایی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
در کوچه و خیابان، سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف بسیارند تبلیغاتی که دوره‌های جراحی زیبایی چند روزه یا چند هفته‌ای را تبلیغ می‌کنند و یا آدرس پزشکانی را برای زیبا شدن می‌دهند؛ آن هم با تغییرات معجزه‌آسا و تخفیف‌های آنچنانی؛ اما سوال این است که چگونه می‌توان از درست و قانونی بودن تبلیغات پزشکی مطمئن شد؟

به گزارش ایسنا، این روزها در خیابان‌های شهرها و کلانشهرها که راه می‌رویم دست و چشم‌مان پر می‌شود از آگهی‌ها و تبلیغاتی که خبر از "زیبا شدن" می‌دهند؛ زیبا شدنی که ممکن است به هزینه گزاف از بین رفتن سلامتی‌، تمام شود.

 

جراحی زیبایی بینی، پروتز لب‌ها، گونه‌گذاری، رفع چین و چروک صورت، رفع افتادگی پلک و... همه و همه نوعی اقدامات پزشکی محسوب می‌شوند که این روزها بازارشان حسابی داغ است و تصور "زیبا شدن" بر اساس معیارهای روز، رویایی شده که خواب از چشم‌ خیلی‌ها ربوده است؛ تا جایی که حتی گاهی نااهلان فن برای تحقق این رویای رویاپردازان وارد گود شده و پول‌هایی گزاف هرچند به بهای از دست رفتن سلامت مخاطبان‌شان، به جیب می‌زنند.

 

در این میان سوال مهم این است که آیا همه پزشکان مجازند به صرف گذراندن یک دوره چند روزه یا چند هفته‌ای، این جراحی‌ها را انجام داده و ارایه این خدمات را روی تابلو مطب‌شان تبلیغ کنند؟

 

برگزاری هر نوع دوره پزشکی؛ نیازمند مجوز وزارت بهداشت

دکتر محمد جهانگیری،  معاون برنامه‌ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی در همین زمینه و در گفت‌وگو با ایسنا، ابتدا درباره قوانین برگزاری دوره‌های آموزشی زیبایی، گفت: دوره‌های آموزشی در کل کشور قواعد خاص خودش را دارد. این دوره‌ها از هر نوعی که باشند، اعم از دوره‌های کوتاه‌مدت، حرفه‌ای و بازآموزی برای برگزاری‌شان حتما باید مجوز وزارت بهداشت وجود داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه این مجوز توسط خود وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تنها به انجمن‌های علمی و سازمان‌های نظام پزشکی استان‌ها و دستگاه‌هایی که مجاز به برگزاری این دوره‌ها هستند، داده می‌شود، افزود: خارج از این بخش‌ها، برگزاری‌ دوره‌های آموزشی ممنوع است. بنابراین از نظر سازمان نظام پزشکی اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی بدون مجوز وزارت بهداشت و  نظام پزشکی و بدون حضور صاحبان ذی‌صلاح این حرفه و تبلیغ چنین دوره‌هایی، از نظر قانونی صلاحیت نداشته و مورد تایید نیست.

 

هشدار برای پزشکان

جهانگیری با بیان اینکه از بعد نظارتی، هم مراجع قضایی سازمان نظام پزشکی و هم دادسراهای انتظامی این سازمان به موارد تخلف در این حوزه رسیدگی می‌کنند، افزود: بنابراین همکاران نباید در دوره‌هایی که از نظر علمی و مجوزی هیچ بنیانی ندارند، شرکت کنند و بر اساس آن اقدام درمانی انجام دهند؛ چراکه اگر اقدام‌شان منجر به قصور یا مشکلی برای سلامت مردم شود، قطعا باید پاسخگو باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه پیگیری‌های نظارتی ما در حوزه تبلیغات بسیار واضح است، اظهار کرد: به‌طوریکه هر نوع تبلیغات چه در فضای مجازی و چه در رسانه‌های دیداری، مکتوب و شنیداری باید با کسب مجوز از سازمان نظام پزشکی انجام شود. ما به ۲۰۰ نظام پزشکی کل کشور و همچنین به هیات‌های نظارت شهرستان‌ها اعلام کردیم که این موضوع را پیگیری کنند و آنها این اقدام را انجام می‌دهند. از طرفی در سازمان نظام پزشکی کل هم این پیگیری‌ها انجام می‌شود و در سازمان نظام پزشکی تهران نیز این موضوع به جد پیگیری می‌شود.

 

معاون برنامه‌ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی ادامه داد: به عنوان مثال اگر ببینیم که تبلیغی خلاف است و یا بدون مجوز در حوزه پزشکی منتشر شده است، قطعا با آن برخورد می‌کنیم و اخطار می‌دهیم و بعد هم فرد خاطی را احضار کرده و طبق قانون با او برخورد می‌کنیم. بنابراین درصورتیکه مجوزهای لازم برای تبلیغات وجود نداشته باشد، در هر جایی اعم از فضای مجازی و... که این تبلیغات انجام شود، با آن برخورد می‌کنیم و فرد خاطی باید پاسخگو باشد.

 

جهانگیری در پاسخ به اینکه جامعه پزشکی و مردم چگونه از مجوزدار بودن تبلیغات و یا دوره‌های آموزشی مربوط به زیبایی مطمئن شوند، گفت: برای هر یک از مجوزهایی که صادر می‌شود، کدهای خاص تعریف شده که قید این کد در تبلیغات مربوط به این دوره‌ها الزامی است و جامعه پزشکی و مردم  از این طریق می‌توانند مجوزدار بودن یا نبودن این دوره‌ها را متوجه شوند.

 

درج اعمال زیبایی روی تابلوی مطب پزشکان؛ مجاز یا غیرمجاز؟

وی در ادامه صحبت‌هایش درباره پزشکانی که روی تابلوی مطب‌شان چندین تخصص و مهارت مربوط به اعمال جراحی زیبایی را قید می‌کنند، گفت: تابلو مطب پزشکان هم از نظر فرم هم از نظر تعداد مواردی که می‌تواند رویش قید شود، قاعده خاص خود را دارد. بر این اساس پزشکان نمی‌توانند خدمات تخصصی یا اقدامات جراحی را روی تابلویشان قید کرده و اعلام کنند که مثلا فلان جراحی‌ را انجام می‌دهیم. حتی متخصصین هم فقط باید رشته خود را روی تابلو ذکر کنند.

 

جهانگیری تاکید کرد: پزشکان عمومی نیز می‌توانند بدون استفاده از کلمه "تخصص" دو یا سه رشته مرتبط با خود را روی تابلو خود ذکر کنند که این موارد شامل رشته‌هایی چون داخلی، اطفال و... است.   

 

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش