دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۴۹ - ۲۲ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۸۲۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نابودی ایدز (HIV) در میمون‌ها با یک واکسن جدید

درمان ادز,واکسن ایدز
نتایج یک مطالعه نشان می دهد که یک واکسن جدید اچ آی وی، موفق به نابودي این ویروس در بدن میمون ها شده است و در پنج سال آینده برای انسان دردسترس قرار خواهد گرفت و میتواند به حدود ۴۰ میلیون نفر در سراسر دنیا کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، جهان در حال تلاشی شتابناک برای یافتن درمان بیماری ایدز (AIDS) است.

"ویروس نقص ایمنی انسانی" (Human immunodeficiency virus) یا اچ آی وی (HIV) نوعی ویروس آهسته گستر (ویروس پسگرد با سرعت تکثیر پایین) و عامل بیماری ایدز است. این ویروس به یاخته های حیاتی دستگاه ایمنی بدن از جمله لنفوسیت تی کمک کننده (CD4+ T)، درشت خوارها و یاخته های دندانه ای حمله می کند.

اچ آی وی ویروسی است که با مختل کردن کارکرد و ویران کردن گونه ای از یاخته های مسوول هماهنگی ایمنی، منجر به نقص دستگاه ایمنی بدن انسان می شود که به آن ایدز می گویند. از زمان ورود HIV به بدن تا بروز ایدز امکان دارد بین ۶ ماه تا ۱۰ سال یا بیشتر به درازا بکشد. در این مدت اگرچه فرد به ظاهر تندرست بنظر میرسد، ولی ممکن است ویروس از او به دیگران سرایت کند.

این ویروس عمدتا از طریق آمیزش جنسی محافظت نشده (حتی دهانی)، انتقال خون آلوده و سرسوزن آلوده و از مادر به فرزند در طول بارداری، زایمان یا شیردهی منتقل می شود. بعضی از مایعات بدن مانند بزاق و اشک قادر به انتقال این ویروس نیستند.

پيش‌گيري از این بیماری، عمدتا از طریق آمیزش جنسی امن و برنامه تعویض سرنگ توصیه می شود. هنوز هیچگونه درمان یا واکسنی برای آن وجود ندارد، اگر چه درمانهای ضدویروسی میتواند باعث کاهش دوره بیماری و امید به زندگی نزدیک به زندگی طبیعی گردد. با وجود اینکه درمان ضدویروسی خطر مرگ و عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می دهد، ولی این داروها گران قیمت هستند و امکان دارد با عوارض جانبی همراه باشند.

تحقیقات ژنتیکی نشان می دهد که اچ آی وی در اصل متعلق به غرب آفریقا و در اوایل قرن بیستم بوده است.

اکنون گروهی از محققان ژاپنی، واکسن جدیدی ساخته اند که توانسته نوعی از ویروس نقص ایمنی انسانی (اچ آی وی) را در میمون های ماکاک از بین ببرد و این امید را در بین بیش از ۳۷.۷ میلیون نفر از مبتلایان به ایدز برای پایان دادن به همه گیری این بیماری افزایش داده است.

محققان می گویند آزمایش های انسانی این واکسن جدید میتواند در عرض تنها پنج سال تمام شود و تزریق آن روی عموم مردم آغاز شود.

خوش بختانه در حال حاضر تا زمانی که بیمار مبتلا به ایدز به درمان دارویی ضد ویروسی ادامه دهد، ایدز دیگر یک بیماری کشنده برای او نیست. با این حال، داروهای فعلی، این ویروس را از بین نمی برند. در عوض ، افراد مبتلا به ایدز از ترکیبی از داروهای اچ آی وی برای کاهش میزان ویروس در بدن خود استفاده می کنند که این کار می تواند میزان ویروس را در بدن به سطوح غیرقابل شناسایی کاهش دهد.

درمان ادز,واکسن ایدز

در حالی که کاهش مقدار ویروس در بدن به سطوح غیرقابل شناسایی به این معنی است که ویروس دیگر قابل انتقال نیست، موثرترین داروهای ضد ویروسی هنوز قادر به از بین بردن کامل این ویروس نیستند و استفاده طولانی مدت از چنین درمان هایی نه تنها پرهزینه است، بلکه ممکن است منجر به عوارض جانبی و ایجاد یک ویروس مقاوم به دارو شود.

با این حال، این رویه امکان دارد شروع به تغییر کند. دانشمندان با استفاده از یک باکتری خاص که پاسخ ایمنی را تقویت می کند یک واکسن جدید ساخته اند و سپس آنرا با یک ویروس عامل ایدز که ضعیف شده بود همگام کردند.

بر اساس این مطالعه که در مجله National Library of Medicine منتشر شده است، ۷ میمون ماکاک پس از تزریق این واکسن به ویروس اچ آی وی آلوده شدند، اما آزمایش ها قادر به شناسایی این ویروس در بدن آنها نبودند. حتی پس از تزریق یک ویروس قوی تر که می توانست کشنده باشد، ویروس در ۶ میمون از ۷ میمون، بدون هیچ اثری ناپدید شد.

بنابراین محققان ژاپنی اکنون در حال تلاش برای ساخت یک واکسن قابل استفاده در انسان با استفاده از ویروس اچ آی وی گرفته شده از بیماران تحت درمان دارویی هستند.

البته این تنها تلاش قابل توجه برای ایجاد واکسن ایدز نیست. شرکت آمریکایی مشهور "مدرنا" (Moderna) اخیراً آزمایش های انسانی را برای واکسن اچ آی وی مبتنی بر mRNA خود آغاز کرده است که از همان فناوری واکسن کووید- ۱۹ این شرکت استفاده می کند. این کارآزمایی ها شامل ۵۶ بزرگسال بین ۱۸ تا ۵۰ سال است که اچ آی وی ندارند و از لحاظ ایمنی، پاسخ های ایمنی و آنتی بادی ها آزمایش می شوند.

این در حالیست که برخی می گویند فناوری mRNA ممکن است به خوبی برای اچ آی وی کار نکند، زیرا این ویروس بسیار سریعتر از کووید- ۱۹ جهش می کند و از دست سیستم ایمنی بدن فرار می کند. در هر صورت زمان نشان خواهد داد که آیا این روش موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش