جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۷:۵۸ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۱۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

ماجرای ردپای پرستاران خارجی غیرمجاز در بیمارستان‌های تهران چیست؟

پرستار,ماجرای ردپای پرستاران خارجی غیرمجاز در بیمارستان‌های تهران
طبق قانون این پرستاران حق کار در ایران را ندارند و بر اساس قوانین کار اتباع خارجی، حتماً باید مجوزی را از وزارت کار بر اساس یک فرایندی بگیرند تا بتوانند در ایران مشغول به کار شوند.

به گزارش ایلنا، رئیس سازمان نظام پرستاری درباره به کارگیری پرستاران خارجی غیرمجاز توضیحاتی ارائه کرد. 

«احمد نجاتیان» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در خصوص اظهارات اخیر سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر به کارگیری ۳۰ پرستار خارجی غیرمجاز در یکی از بیمارستان‌های تهران توضیح داد: این عدد مثالی از یک بیمارستان بود که طبق آمار غیررسمی گرفته شده بود و این عدد وجود داشت، در حالی که آمار بیشتر از این عدد است. ما با پدیده‌ی مهاجرت پرستاران به خارج مواجه هستیم که ما را با کمبود پرستار در کشور مواجه کرده است. از طرف دیگر پرستاران خارجی در کشور عمدتاً پرستاران افغانستانی هستند. این همکاران ما عمدتاً در ایران متولد شده‌اند و در دانشگاه‌های ایران تحصیل کرده‌اند. 

وی افزود: طبق قانون این پرستاران حق کار در ایران را ندارند و بر اساس قوانین کار اتباع خارجی، حتماً باید مجوزی را از وزارت کار بر اساس یک فرایندی بگیرند تا بتوانند در ایران مشغول به کار شوند. در واقع طبق قانون آن‌ها در این فرآیند باید درخواست بدهند، وزارت بهداشت و وزارت کار تأیید کنند و سپس به عنوان پرستار در بیمارستان‌ها با مدت مشخص کار کنند. 

نجاتیان تصریح کرد: متأسفانه‌عدم انجام این فرایند باعث شده که برخی کارفرماها به صورت غیرقانونی از این پرستاران خارجی استفاده کنند. استفاده غیرقانونی و غیرمجوزدار از این پرستاران باعث شده که حق و حقوق آن‌ها به خوبی پرداخت نشود. همچنین از لحاظ بیمه مسئولیت دچار مشکل می‌شوند، یعنی اگر به مشکلی بخورند، بیمه مسئولیت خدماتشان را پوشش نمی‌دهد. 

رئیس سازمان نظام پرستاری بیان کرد: موضوع تنها به کارگیری پرستاران خارجی غیرمجاز نیست، بلکه برخی از افراد دیگر هم هستند که تحت عنوان پرستار در بیمارستان‌ها کار می‌کنند. آن‌ها دانشجوهای ترم پایین پرستاری و یا رشته‌های دیگر گروه‌های علوم پزشکی هستند که تحت عنوان پرستار عمدتاً در بخش خصوصی کار می‌کنند. ما درخواست‌مان از مجلس این بوده که یک نظارت جدی‌تری بر روی به‌کارگیری پرستار با هدف دفاع از حقوق مردم باشد. ما ملزم هستیم که اطمینان حاصل کنیم کسی که به عنوان پرستار خدمات می‌دهد، حتماً شرایط و صلاحیت لازم را دارد تا خدمات ایمن به مردم ارائه بدهد. 

او تاکید کرد: بر این اساس، یک کارگروهی در کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شده که جلساتش در حال راه‌اندازی است تا به یک دستورالعملی برسیم و مجلس کاملاً مصمم است که این موضوع را سامان‌دهی کند، سازمان نظام پرستاری نیز با استفاده از توان خودش و هیئت‌مدیره‌هایش در سراسر کشور اعلام آمادگی کرد تا در این حوزه به دولت کمک کند که بتوانیم خدمات خوب و با کیفیتی را به مردم ارائه دهیم. 

نجاتیان در پاسخ به این سوال که به‌کارگیری پرستار خارجی تا چه حد در کشور ما رایج است و این‌که آیا در آینده نزدیک ممکن است که پرستار خارجی به جمعیت پرستاری کشور ما با توجه به چالش‌هایی که پرستاران دارند، اضافه شود؟ گفت: در کشور خودمان بعید می‌دانم این اتفاق بیفتد. چون با وجود تفاوت نرخ ارزی که در کشور داریم، واقعاً صرفه اقتصادی برای نیروی خارجی ندارد که بخواهد از کشور دیگر به ایران مهاجرت کند. این پرستاران خارجی هم که هستند، عموماً کسانی هستند که در ایران متولد شده‌اند، درس خوانده‌اند و در حقیقت در ایران رشد کرده‌اند، برای همین می‌صرفد برایشان کار بکنند. لذا قطعاً ما با این شرایط، امکان جذابیت جذب پرستار خارجی را نداریم. 

او ادامه داد: از طرفی ما جزو معدود کشورهای دنیا هستیم که در تأمین نیروی پرستاری خودکفا هستیم. ما به تعداد نیازهای جذب‌مان در کشور، الان پرستار داریم تربیت می‌کنیم. حتی الان قدرت جذب به تعداد فارغ‌التحصیلان ما هم نیست. سالانه ۱۵ هزار پرستار در رشته‌های مختلف تربیت می‌کنیم، در حالی که در دو سه سال گذشته، حداکثر ۱۰ تا ۱۲ هزار پرستار در بیمارستان‌های دولتی استخدام شده‌اند. بنابراین ما از لحاظ عددی هیچ نیازی به پرستار خارجی نداریم و فعلاً با خروج پرستار مواجه هستیم تا ورود پرستار. 

او در زمینه خدمات مراقبت پرستاری در منزل توضیح داد: خدمات پرستاری در منزل یک‌سری خدمات تخصصی است که هم ارائه‌دهنده آن باید دانش کافی و مدرک تحصیلی لازم را داشته باشد و هم آن مسئول فنی که آن پرستار را به منازل می‌فرستد، یک‌سری مسئولیت‌هایی دارد که نظارت بکند بر کار این پرستار که آیا کارش را خوب انجام داده یا خیر؟ آیا خدمات مناسب به مردم داده شده یا خیر؟ از این رو یکسری شرکت‌هایی داریم که با مجوز وزارت بهداشت این خدمات را ارائه می‌دهند. ما خیلی مشکل زیادی نداریم. 

او افزود: اما متأسفانه برخی شرکت‌ها که مجوزشان مجوز خدمات است، مثل خدمات نظافت، مثل خدمات آشپزی، نگهداری، سرایداری، این‌ها نه مسئول فنی متخصص در حوزه پرستاری دارند و نه آن افرادی که می‌فرستند، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که پرستار هستند. بنابراین این‌جا جان بیماران، امنیت و سلامت‌شان به خطر می‌افتد. 

نجاتیان در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین ما توصیه اکیدمان این است که حتماً مردم از خدمات مراکز مجاز استفاده کنند و حتماً کسانی که خارج از مجوزها در امور پزشکی مداخله می‌کنند، باید مورد تعقیب قرار بگیرند. همچنین یکی از برنامه‌های ما این است که بتوانیم پوشش بیمه‌ای مراقبت‌های در منزل را توسعه بدهیم که می‌تواند به کاهش پرداخت از جیب مردم کمک کند.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش