جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۴۴ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۲۴۷
امنیتی و دفاعی

نقشه عجیب برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران/ در جلسه یک سال پیش کاخ سفید چه گذشت؟

حمله آمریکا به ایران,نقشه عجیب برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
در کتاب جدیدی که به زودی روانه بازار نشر آمریکا می شود، چگونگی منصرف کردن دونالد ترامپ از حمله نظامی به ایران از سوی " کریستوفر میلر" سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا تشریح شده است.

به گزارش عصرایران، وب سایت "بیزنس اینسایدر" آمریکا به نسخه ای از کتاب در حال انتشار " خیانت: اقدام نهایی نمایش ترامپ" که از سوی " جاناتان کارل" گزارشگر شبکه خبری" ای بی سی" آمریکا به نگارش درآمده، دست یافته است.

بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، در بخش هایی از این کتاب، تاکتیک "کریستوفر میلر" سرپرست دقت وزارت دفاع آمریکا برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی علیه ایران در واپسین هفته های حضور او در کاخ سفید، روایت شده است.

میلر که جانشین "مارک اسپر" وزیر دفاع برکنار شده کابینه ترامپ شده بود، درست در زمانی که ترامپ در واپسین هفته های حضورش در کاخ سفید در فکر حمله به ایران بود، سرپرست وزارت دفاع شد.

تاکتیک میلر برای منصرف ساختن ترامپ از ماجراجویی نظامی در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید، ایفای نقش مدافع تمام عیار اقدام نظامی علیه ایران بوده است.

در واقع بنا بر روایت کتاب، میلر می کوشید حتی دیوانه تر از تندروترین حامیان اقدام نظامی علیه ایران جلوه کند و در کنار آن پیامدهای اقدام نظامی علیه ایران را برجسته کند.

میلر گفته بود هدف او همانند سلف برکنار شده اش مارک اسپر، جلوگیری از کودتای احتمالی ترامپ برای باقی ماندن در قدرت، جلوگیری از ماجراجویی نظامی ترامپ در واپسین روزها و نیز ممانعت از حضور نیروهای نظامی آمریکا در خیابان ها بوده است؛ که البته او در تحقق هدف سومش ناکام ماند چون حمله ۶ ژانویه حامیان ترامپ به کنگره آمریکا اوضاع داخلی را در آستانه انتقال قدرت به بایدن، به چنان آشفتگی سوق داد که هفته ها نیروهای گارد ملی آمریکا مجبور به استقرار در کنگره و خیابان های پایتخت آمریکا شدند.

بر اساس روایت کتاب، استراتژی مهار میلر در جلسه ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰ در دفتر بیضی شکل کاخ سفید با حضور ترامپ، معاون رییس جمهوری "مایک پنس"، وزیر امور خارجه "مایک پمپئو"، رییس ستاد مشترک "مارک میلر"، مشاور امنیت ملی "رابرت اوبراین"، و وزیر خزانه داری "استیون منوچین" آشکار شد.

این جلسه پس از گزارش فصلی آژانس بین المللی انرژی هسته ای درباره فعالیت های هسته ای ایران تشکیل شده بود و هدف آن بررسی گزینه حمله نظامی برای از بین بردن تاسیسات هسته ای ایران بوده است.

گزارش آژانس نشان می داد که ایران ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به‌طور چشمگیری افزایش داده است و می‌تواند تنها ظرف ۶ ماه اورانیوم با خلوص بالا برای ساخت۲ بمب اتمی تولید کند و ترامپ و تیمش در حال بحث در مورد چگونگی واکنش آمریکا بودند.

در این جلسه ترامپ به کریستوفر میلر رو کرد و از او پرسید که آیا می توان برنامه هسته‌ای ایران را با حملات نظامی از بین برد؟

میلر سریعا پاسخ داد: "بله، آقای رییس جمهور. ما کاملا می توانیم این کار را انجام دهیم."

میلر در ادامه به جزییات طرحی پرداخت که شامل حمله همزمان با بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگنده آمریکا به ایران می شود و همزمان به ترامپ هشدار داد که جمهوری اسلامی ایران دارای سیستم های پیشرفته دفاع هوایی است.

حمله آمریکا به ایران,نقشه عجیب برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران

او گفت: " احتمالا برخی از هواپیماها را از دست خواهیم داد. البته این جزئی از ماهیت جنگ است. احتمالا خواهید دید که در این حمله ۳، ۴ و یا ۶ هواپیمای ما ساقط شوند. من فقط می خواهم مطمئن شوم که شما مشکلی با این مساله نداشته باشید."

سپس ترامپ و کریستوفر میلر به جزئیات چگونگی وقوع چنین حمله ای، از جمله تدارکات محل سوخت گیری و نشست وبرخاست هواپیماها، پرداختند.

ترامپ در بخشی از گفتگو از سرپرست وقت وزارت دفاع پرسید: " بوئینگ؟ بوئینگ سوخت گیری هوایی را انجام خواهد داد؟ آنها دیگر نمی توانند گند بزنند."

بر اساس روایت کتاب، پمپئو که با حساسیت و تعجب شاهد گفتگوی ترامپ و میلر در این جلسه بوده از شوق میلر برای اقدام نظامی علیه ایران شگفت زده شده و در نهایت به میلر می گوید با توجه به پیامدها انجام چنین حمله ای اشتباه است و احتمالا منجر به جنگ بزرگ تری در منطقه می شود.

بر اساس روایت کتاب، پمپئو که خود از شاهین های کابینه ترامپ بود و از نقش بازی کردن کریستوفر میلر بی اطلاع بوده پس از جلسه با "بیل بار" دادستان کل وقت آمریکا تماس تلفنی گرفته و نگرانی های خود را درباره کادر رهبری (سرپرست موقت) وزارت دفاع آمریکا بیان کرده و می گوید از این بیم دارد که رهبری جدید پنتاگون در روزهای باقی مانده دولت ترامپ، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش