
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، «لئونید پاسچنیک» که از سوی مسکو به عنوان رئیس «جمهوری خلق لوهانسک» منصوب شده بود، در مصاحبه ای با تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد که پس از سه سال درگیری، اکنون کنترل کامل این منطقه در دست نیروهای روسی است.
لوهانسک که مساحتی بالغ بر ۲۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع دارد، اولین منطقه در اوکراین است که از زمان الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، به طور کامل تحت کنترل نیروهای روسی قرار میگیرد.
لازم به ذکر است که هنوز وزارت دفاع روسیه و مقامات اوکراینی نسبت به این ادعا واکنشی نشان نداده اند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیشتر در سپتامبر ۲۰۲۲ اعلام کرده بود که لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا در حال الحاق به روسیه هستند.
کشورهای غربی این اظهارات رئیس جمهوری روسیه را غیر قانونی دانسته و به رسمیت نمی شناسند. اوکراین نیز اعلام کرد که ادعاهای روسیه مبنی بر مالکیت این کشور در لوهانسک و دیگر مناطقی که از نظر بینالمللی به عنوان خاک اوکراین شناخته میشوند، بیاساس و غیرقانونی است. کی یف تاکید کرد که هرگز حاکمیت روسیه را بر این مناطق به رسمیت نخواهد شناخت.
روسیه نیز بارها اعلام کرده این سرزمینها بخشی از روسیه هستند، زیر چتر هستهای آن قرار دارند و هرگز بازگردانده نخواهند شد.
یادآور می شود که در حال حاضر روسیه تقریباً ۱۹٪ از منطقهای را که اوکراین متعلق به خود می داند، تحت کنترل دارد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریمها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار میدهند.
در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ (۸ مهر ۱۴۰۱) پوتین رئیس جمهور روسیه و سران دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق زاپروژیا و خرسون معاهدههایی را در مورد الحاق خود به روسیه امضا کردند.
بر اساس نتایج همهپرسی که از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱ تا ۵ مهر ۱۴۰۱) برگزار شد، ساکنان این مناطق به الحاق مجدد به روسیه رأی دادند (دونتسک با ۹۸.۴۲ درصد آرا، لوهانسک با ۹۹.۲۳ درصد آرا، خرسون با ۸۷.۰۵ درصد آرا و زاپروژیا با ۹۳.۱۱ درصد آرا) و این مناطق در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۲ بخشی از روسیه شدند.
کانادا ۱.۷ میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده روسیه را به اوکراین منتقل کرد
«دنیس شمیهال» نخست وزیر اوکراین دوشنبه در پیامی در تلگرام نوشت: اوکراین در چارچوب ابتکار «تسریع درآمدهای فوقالعاده» ۱.۷ میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده روسیه را از کانادا دریافت کرد.
وی افزود: از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون ما در مجموع ۱۷.۶ میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده روسیه را دریافت کردهایم. از کانادا و کشورهای دیگری که در این برنامه مشارکت دارند، قدردانی میکنم.
نخست وزیر اوکراین گفت که کییف خواستار مصادره کامل داراییهای روسیه است و این داراییها باید صرف پرداخت غرامت به قربانیان تهاجم روسیه و بازسازی اوکراین شود.
گزارشها حاکی است که کمیسیون اروپا نیز قصد دارد امسال در چارچوب تسریع درآمدهای فوقالعاده ۱۱ میلیارد یورو وام به اوکراین بدهد.
در همین حال، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توئیتی نوشت که این اتحادیه امروز دوشنبه رسما درباره تمدید تحریم های به ادعای او هدفمند علیه اقتصاد روسیه توافق کرد.
وی افزود: ما به فشار خود بر مسکو برای پایان دادن جنگ در اوکراین ادامه میدهیم.
کالاس مدعی شد: هر تحریمی توانایی روسیه برای جنگ را تضعیف میکند.
برخی از منابع خبری نیز مدعی شدند اتحادیه اروپا تحریم روسیه را تا ۶ ماه دیگر تمدید کرده است.
تحریم هایی که آمریکا و غرب علیه اقتصاد روسیه اعمال کرده اند اولین بار در سال ۲۰۱۴ معرفی شدند و از فوریه سال ۲۰۲۲ به بهانه حمله روسیه به اوکراین گسترش یافته اند.
این تحریم ها در حال حاضر شامل طیف گستردهای از محدودیت ها، از جمله در زمینه های تجارت، امور مالی، انرژی، فناوری و کالاهای دو منظوره، صنعت، حمل و نقل و کالاهای لوکس است.
- 11
- 6