دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۰۲ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۴۵۸۷
امنیتی و دفاعی

موسویان تشریح کرد:

حملات تروریستی در تهران، خطر جنگ ایران و عربستان

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت,حسین موسویان
معاون اسبق سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی و پژوهشگر و مدرس در دانشگاه پرینستون طی مقاله ای در هافینگتون پست به تشریح حملات تروریستی درتهران ، خطرجنگ ایران و عربستان و ضرورت اصلاح سیاست آمریکا درخاورمیانه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موسویان طی مقاله ای در هافینگتون پست نوشت:

 

پارلمان ایران و مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی، درروز چهارشنبه گذشته موردحملات تروریستی قرارگرفت.این اولین عملیات مهم داعش داخل خاک ایران تلقی میشود که موجب شهادت حداقل ۱۳ نفر و زخمی شدن ده ها شهروند ایرانی شد.این بدترین عملیات تروریستی دریک دهه گذشته درداخل خاک ایران درزمانی صورت گرفت که چندساعت قبل از آن عادل الجبیر وزیرخارجه سعودی خواستار مجازات ایران شده بود و همزمان به بحران جدید باقطر دامن زد. عدم کنترل چنین روند تشنج زایی، می تواند حوادث تلخ جدیدی درمنطقه رادرپی داشته باشد.

 

درحالیکه اکثریت جامعه جهانی ترور درتهران را محکوم کردند، رییس جمهور آمریکا طی موضعی نه تنها این ترور رامستقیم محکوم نکرد بلکه به گونه ای ایران را مستحق این جنایت قلمداد کرد. اوگفت ما برای قربانیان ترور ایران دعا می کنیم و غمگین هستیم اما کشورهای حامی تروریسم با این ریسک مواجهند که قربانی شیطانی شوند که خود ساخته اند. این اظهارات ترامپ هم موجب نادیده گرفتن واقعیت خطرناک تروریسم است و هم ریاکارانه ای است. او دردوران مبارزات انتخاباتی خشم خود را مستقیا متوجه عربستان نمود وگفت آنها بزرگترین بانی تروریسم است. بعد از انتخابات، او موضع خود را کاملا تغییرداد و عربستان را "شریک استراتژیک" خواند و اتهامات تروریستی رامتوجه ایران نمود.

 

دراجلاس اخیر ریاض او سیاست منطقه ای آمریکا را به سمت اتحاد تمام عیار با سعودی سوق داد و سیاست اوباما که برمبنای تعامل باایران و تلاش برای رفع تشنج بین سعودی و ایران بود، راکنار گذاشت. لابی عربستان در واشینگتن ، سرمایه گذاری ۲۷۰ میلیون دلاری سعودی در هتل های ترامپ و قرارداد۱۱۰ میلیارد دلاری تسلیحاتی با عربستان، دراین تغییر رویکرد موثر بودند.

 

جالب اینکه درسفر ریاض، ترامپ ایران را درحالی هدف قرارداد، که یک کلمه درمورد قطر صحبت نکردو باامیرقطر ملاقات هم کرد اما وقتی عربستان روابط باقطر راقطع کرد، اوگفت که "درگفتگوهایش در ریاض راجع به موضوع تروریسم، همه نشانه ها به سمت قطر بود و لذا امید است این قطع رابطه شروع پایان بخشیدن به تروریسم هولناک باشد".

 

جهان بیش از این نمیتواند بازی با کلمات ترامپ درمورد تروریسم را تحمل کند و یا اینکه شاهد تغییر سیاست های آمریکا براساس منافع شخصی باشد. لازم است آمریکا برای مبارزه با تروریسم، اقدام واقعی انجام دهد. تلاش ترامپ برای منع ورود مسلمانان به آمریکا و سرزنش های او علیه شهردار مسلمان لندن صرفا موجب بیزاری مسلمانان و تقویت تروریست ها می شود.

 

حملات تروریستی اخیر درتهران این واقعیت را آشکار کرد ملتها درسراسر عالم با تهدید مشترکی بنام "داعش" مواجه هستند و درحملات تروریستی در اقصی نقاط عالم همچون سان برنادینو کالیفرنیا، لندن، پاریس،بغداد، کابل و تهران، قربانیان مردم بی گناه درمقابل این بربریت در یک کشتی نشسته اند.

 

ظاهرا آقای ترامپ مطلع نیست که بعد ازانقلاب ۱۳۵۷، ایران قربانی بیشترین ترورها و خشونت برخی از دولت های دیگربوده است که تجاوز نظامی صدام به خاک ایران و ترور هزاران ایرانی توسط گروهک تروریستی منافقین نمونه ای ازاین واقعیت است. این هفته تهران هدف حملات تروریستی داعش قرارگرفت درحالی که در چند سال اخیر در خط مقدم مبارزه با داعش بود. چنین واقعیتی را نمی توان درمورد عربستان مدعی شد.

 

درجریان مبارزات انتخاباتی، رییس جمهور ایران، آقای روحانی به کمک ۹۷ میلیارد دلاری عربستان به صدام دردوران تجاوز به خاک ایران اشاره کرد.ترکی الفیصل وزیر اطلاعات سابق سعودی هم قبلا اعتراف کرد که با برخی ازعوامل حادثه تروریستی برج های دوقلوی نیویورک دیدار داشته است. او درنشست سالیانه گروهک تروریستی منافقین از اهداف این گروهک تروریستی برای ساقط کردن حکومت ایران نیز حمایت کرد.

 

این درحالی است که تحلیلگران برجسته و نیز برخی مقامات ارشد آمریکا علنا پرده ازارتباط دولت وهابی عربستان باداعش برداشته اند. فرید ذکریا تحلیل گر ارشد سی ان ان آمریکا تصریح کرد که عربستان تقریبا با تمام عملیات تروریستی درجهان غرب مرتبط بوده درحالیکه هیچکدام از این وقایع تروریستی ربطی به ایران نداشته است.

 

حمله اخیر تروریستی در تهران، ملت ایران رابیش ازپیش درمقابله با ترور متحد خواهد کرد. در دوران انتخابات ریاست جمهوری ایران، شاهد اختلافات داخلی درمورد کاندیداها بودیم اما بعد از این ترور، ایران متحد ظاهر خواهد شد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بر انتقام خون قربانیان بی گناه این حادثه تروریستی تاکید کرده و عربستان و آمریکا را دخیل در این حادثه قلمداد کرده است.

 

درعین حال عربستان و ایران هردو باید مراقب باشند که دردام یک تقابل تمام عیار نیافتند.رییس جمهور و وزیر خارجه ایران چند سال است که عربستان را به گفتگو دعوت کرده اند. شایسته بود که این گفتگو قبل از تشدید درگیری ها دریمن و سوریه وعراق و نیز گسترش عملیات تروریستی داعش صورت می گرفت. جامعه جهانی باید از دعوت ایران برای این گفتگو حمایت کند.

 

تروریسم مرز نمی شناسد و برای نابودی آن، همکاری جمعی جهانی یک ضرورت است. جهان غرب باید ایران را درمبارزه با داعش متحد خود تلقی کند و نه دشمن.برای مقابله با گروههای تروریستی مثل داعش،جهان غرب باید بطور جدی با منابع ایدیولوژیکی و مالی و تسلیحاتی آنها برخوردکند. لازمه این مهم این است که آمریکا بیش از این به عربستان برای بی ثبات کردن منطقه، کارت سفید ندهد و این کشور را تشویق کند که دست از بازی حاصل جمع صفر با ایران دست بردارد. به جای سیاست های کنونی، ترامپ باید صحبت قاطعانه ای باعربستان و متحدینش داشته باشد که از حمایت از تروریست ها دست بکشند.

 

دونالد ترامپ اکنون این گزینه را دارد که به کاهش تشنج روابط عربستان و ایران کمک کند قبل از اینکه وضعیت به شرایط غیرقابل کنترل برسد. شرط لازم برای ایفاء چنین نقشی این است که آمریکا روابط خود را باقدرت های منطقه ای بالانس کند، کانال گفتگو با ایران بازکند و همه را به سمت همکاری جمعی و نیز عربستان را برای تعامل با ایران تشویق کند. لذا توپ درزمین ترامپ است.

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش