دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۵۵ - ۱۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۳۱۷
امنیتی و دفاعی

نقوی حسینی در تشریح نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس:

مرز کشورها در دریای خزر هنوز تعیین نشده است

سید حسین نقوی حسینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نشست امروز این کمیسیون را تشریح کرد.

سید حسین نقوی حسینی در گفت و گو با خانه ملت، در تشریح نشست امروز (سه شنبه، ۱۹ دی ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این جلسه که با حضور امیر سرتیپ ملک زاده، امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر سرتیپ شهبازی و نمایندگان وزارتخانه‌های امور خارجه، دفاع، اطلاعات، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، شیلات و مرکز پژوهش‌های مجلس، راه و شهرسازی (سازمان بنادر) برگزار شد و در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر و کنوانسیون مربوط بحث و بررسی شد.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بروجردی در ابتدای جلسه گفت: تحقق حقوق ملت ایران در دریای خزر مطابق سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر مصوب شورای عالی امنیت ملی مورد تأکید ما و قطعی است، بیان کرد: همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت جمهوری اسلامی در حق‌السهم خود و حاکمیت قاطع ایران در این دریا از رژیم حقوقی دیده و تثبیت شود.

 

نقوی حسینی ادامه داد: همچنین در این جلسه امیر ملک زاده به تغییر و تحولات و روند رژیم حقوقی دریای مازندران در ۳ مقطع دوره ایران و روسیه تزاری، ایران و شوروی و ایران و روسیه پس از فروپاشی شوروی سابق اشاره کرد و با استناد به توافقات ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ از حقوق ملت ایران در دریای خزر سخن گفت.

 

وی افزود: در ادامه جلسه "صابر" رئیس دبیرخانه دریای خزر وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی در ارتباط با رژیم حقوقی دریای خزر و حقوق جمهوری اسلامی سند راهبردی مصوب شورای عالی امنیت ملی را دارد و تمامی فعالیت‌ها، مذاکرات و اقدامات مذاکره‌کنندگان در چارچوب این سند راهبردی است.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: صابر ،در ادامه این جلسه متذکر شد ما باید از رژیم‌های حقوقی دریای خزر صحبت کنیم و در هر یک از این رژیم‌ها، حقوق ملت ایران را دنبال و تثبیت کنیم. در کنوانسیون، تمامی حقوق کشورها از جمله ایران به طور جدی پیگیری شده و حقوقی مانند دریانوردی، ماهیگیری، استفاده از منابع و ذخایر، استفاده توریستی، عبور امکانات از زیر دریا و موضوعاتی از این قبیل به بحث گذاشته شده است،ولی در این کنوانسیون به هیچ وجه تعیین حدود مطرح نشده و به زمان دیگری موکول شده است بنابراین بحث‌هایی که راجع به درصد حدود ایران از دریای خزر مطرح می‌شود، درست نیست ولی کلیه حقوق ایران در این کنوانسیون دیده شده و در عین حال هنوز هیچ سندی امضا نشده است.

 

نقوی حسینی متذکر شد: در ادامه این جلسه "امیر دریادار خانزادی" پیرامون بر حاکمیت ۲۰ درصدی جمهوری اسلامی ایران بر دریای خزر توضیح داد و گفت ما حاکمیت کامل در این منطقه داریم و ناوگان شمال نیروی دریایی مأموریت دارد در حوزه‌های آموزشی، نظارتی، گشت‌های مستمر و منظم، دفاعی و حفاظتی اقدامات لازم را انجام دهد البته همان گونه که آقای صابر اشاره کرد هیچ تعیین حدودی در این کنوانسیون مطرح نشده بلکه سند همکاری در حال تنظیم است.

 

وی افزود: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری نشست فرماندهان نیروی دریایی اقیانوس هند به میزبانی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت احتمال می‌دهیم این نشست در اردیبهشت ماه سال ۹۷ با حضور حدود ۶۰ فرمانده نیروی دریایی برگزار شود.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیر دریادار خانزادی بر ضرورت تعیین حدود در آینده تأکید کرد و تلاش برای امنیت جمعی در خزر را مهم دانست.

 

نقوی حسینی گفت: در این جلسه تأکید شد که سند معتبری که راهبرد جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر است؛همان سند مصوب شورای عالی امنیت ملی است و همه باید در آن چارچوب حرکت کنیم و در جهت تحقق آن گام برداریم.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در ادامه جلسه، نمایندگان دستگاه‌های دیگر نیز دیدگاه‌های خود را مطرح کردند و درباره مباحث مختلف دریا، بستر دریا و زیر بستر نظر خود را مطرح کردند.

 

در این جلسه درباره اهمیت محیط زیست دریای خزر و ضرورت توجه حیاتی به حفظ محیط زیست صحبت شد همان گونه که در کنوانسیون‌های مختلف دریای خزر به آنها توجه شده است.

 

نقوی حسینی اظهار داشت: این جلسات ادامه خواهد داشت و  " صابر" جدولی از تمامی توافقاتی که تاکنون انجام شده برای کمیسیون امنیت ارسال می کند همچنین این مذاکرات نیازمند یک پیوست رسانه‌ای با کمک شورای عالی امنیت ملی است و باید با افکار عمومی به صورت واقعی صحبت کنیم و اجازه ندهیم معاندین و کج اندیشان به میدان بیایند و به جامعه جهت بدهند.

 

وی افزود:همچنین در این جلسه مطرح شد که نیازمند اجماع و هم داستانی بین نخبگان، صاحب نظران و فعالین حوزه‌های علمی – دانشگاهی هستیم و باید نشست‌های تخصصی را برگزار کنیم و از چندگانگی نظرات جلوگیری کنیم.

 

در این جلسه از حضور مقتدرانه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در خزر و اعمال حاکمیت ایران تقدیر شد و کمیسیون امنیت ملی بر حفظ آن تأکید کرد.

 

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: در کمیسیون امنیت ملی از"نجفی خوشرودی" درخواست شد که مسئولیت پیگیری کار را در حوزه خزر به عهده بگیرد و در نهایت کمیسیون تلاش می‌کند چهارمین کنفرانس خزر را در دستورکار قرار دهد تا در فصل اول سال آینده این کنفرانس تشکیل شود.

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش