یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۲۸ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۹۳۵
سیاست داخلی

فاضل میبدی: دستور جمع کردن بساط فلان گروه و تعطیلی نانوایی بربری، دستور اسلام نیست

فاضل میبدی,واکنش فاضل میبدی به اسلام ایرانی
یک عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه تاکید کرد: تریبون‌های نماز جمعه باید نقش امنیت‌آفرین داشته باشد و منجر به ایجاد آرامش شود. امروز دارو به صورت پلکانی گران می‌شود. مایحتاج مردم افزایش قیمت پیدا می‌کند. چرا دولتمردان و آقایان خطبای نماز جمعه در این موارد فریاد نمی‌کشند؟

حجت‌الاسلام فاضل میبدی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره نقش تریبون‌های نماز جمعه در وحدت‌آفرینی به جای ایجاد تفرقه و دسته‌بندی آحاد جامعه در مقابل یکدیگر گفت: تریبون‌های نماز جمعه باید نقش امنیت‌آفرین داشته باشند و منجر به ایجاد آرامش شوند. متاسفانه بخشی از خطبا در خطبه‌هایشان برخوردهایی دارند که از آنها مقداری رویکرد سلب آرامش در جامعه احساس می‌شود.

این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه با اشاره به سخنان یکی از خطیبان نماز جمعه کشور در مورد برخورد مردم با روزه‌خواران گفت: حال یک عده‌ای در گوشه‌ای روزه‌خواری می‌کنند؛ اگر قرار است تذکری هم داده شود بسیار خوب است افراد متولی با ادبیات درست به آن‌ها تذکر بدهند، این‌که بگویند مردم بریزید بساط روزه‌خواران را جمع کنید حرفی است که درونش خشونت خوابیده است، به اعتقاد من چنین سخنانی برای جامعه ما که به انداره کافی دارای خشونت است خطرناک است مخصوصا استفاده از چنین تعابیری از سوی یک خطیب، جالب نیست.

وی تاکید کرد: اسلام هیچ‌گاه در نهی از منکر اینگونه دستور نمی‌دهد که بریزید بساط فلان گروه را جمع کنید. بله تذکر می‌دهد و در جاهایی بحث می‌کند. اسلام می‌گوید اگر یک جایی مشاهده کردید عده‌ای روزه می‌خورند، با این اشخاص صحبت کنید که بسیار بیشتر موثرتر واقع می‌شود تا این بریزید بساط آنها را جمع کنید. متاسفانه باید گفت بعضی از آقایان دستوراتی که اسلام برای نهی از منکر گفته است را نمی‌خوانند در صورتی که اگر بخوانند بهتر می‌توانند به دیگران توصیه کنند.  

میبدی با تاکید بر این‌که دنیای امروز را باید بشناسیم و درک کنیم، عنوان کرد: خطبه‌های نماز جمعه سیاسی است، در واقع هر مسئله‌ای که درباره جامعه مطرح کنید سیاسی تلقی می‌شود، برخوردهای سیاسی هم در جامعه جواب عکس می‌دهد. برخوردی که در مشهد با خانم‌ها صورت گرفت بسیار تلخ بود و پیش‌تر اسیدپاشی‌هایی که در اصفهان رخ داد چقدر تاسف‌بار بود؛ متاسفانه این رفتارها که ربطی به نظام ندارد به پای نظام گذاشته می‌شود و این منصفانه نیست.

وی خاطرنشان کرد: این‌که دستور می‌دهند نانوایی بربری تعطیل شود، دستورات اسلام نیست، بلکه یک نوع برخورد سلیقه‌ای توام با خشونت از اسلام است و باید تاکید کرد این نوع برخوردها و صحبت‌ها جواب عکس دارد. اگر آقایان در پی حل مشکلات جامعه هستند، به جای این که سراغ این مسائل جزئی بروند، به دنبال این باشند که چه کاری کنند تا اقتصاد جامعه درست شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: تا مشکلات اقتصادی حل نشود، اخلاق اجتماعی درست نمی‌شود. تا اخلاق اجتماعی درست نشود، امنیت اجتماعی درست نمی‌شود. زیربنای حل همه این مشکلات این است که بتوانیم به نام دین و جمهوری اسلامی مشکلات اقتصادی را حل و تورم را مهار کنیم. 

وی افزود: مردم بسیار از زبان کسانی که می‌خواهند کاندیدا شوند وعده‌های نادرست شنیده‌اند، یک عده‌شان گفتند مشکلات را ۳ روز و ۱۰ روز حل می‌کنیم یک عده‌شان گفتند همه معظلات را  ۱۰ شب نشده حل می‌کنیم اما مشاهده می‌کنیم روی کار که می‌آیند همه چیز نه تنها بهتر نمی‌شود بلکه بد هم می‌شود.

این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه یادآور شد: امروز دارو به صورت پلکانی گران می‌شود. مایحتاج مردم افزایش قیمت پیدا می‌کند و مردم در فقر هستند و ندارند. چرا دولتمردان و برخی آقایان خطبای نماز جمعه در این موارد ساکت هستند؟ ریشه مشکلات جامعه ما در ناامنی اقتصادی است، چرا کسی در این مورد مواظب نیست و  نهی از منکر نمی‌کند؟ چرا کسی فریاد نمی‌کشد؟

وی ادامه داد: اینکه بگویید بریزید ودعوا کنید، خوف و ترس ایجاد می‌کند در صورتی که هیچ‌گاه ایجاد خوف و ترس مشکلی را حل نمی‌کند بلکه فقط منکری که در خیابان است را زیر خاکی می‌کند که خطرش بیشتر است.

میبدی تاکید کرد: اگر مردم را آزاد بگذارند و مشکلات اقتصادی را حل کنند قطعا اخلاق و اعتماد عمومی افزایش پیدا می‌کند اما امروز این اعتماد کمرنگ شده است چون مردم از ما صداقتی درباره وعده‌هایی که برای حل مشکلات دادیم، ندیده‌اند.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
اقا بزا ی حرفی بزنم خیال همه رو درباره این روزه خواری در ملا عام راحت کنم. اسلام هرگز نگفته کبابی رستوران قهوه خانه ها و ... در ماه رمضان تعطیل باشن. این دستور اسلام نیست رستورانها و بقیه موارد که اشاره شد در ماه رمضان میتونن بدون گرفتن مجوز لازم به کارشون ادامه بدن فقط تنها کاری که در اینجا لازم هست صاحبان اینجور مشاغل انجام بدن این است که پذیرایی در داخل و در مکان سرپوشیده تا جایی که رهگذران و عابران اون محل سرو غدا رو نبینن لازم هست. و گرنه تمام موارد آزاد و بدون اشکال هست این صحبتهایی که آقایان میگویند اینها زور و زورگویی هست که جایی در اسلام ندارد
جناب آقای استاد گرامی تا بانوان در جامعه حضور دارند مگر جامعه مشکل دیگری هم دارد ؟یکی مشهد مقدس فریاد میزند زنها فوتبال نبینند چون ممکن است شاد شوند وله هوا بپرن.یکی از قم ناله وامصیبتای زن ها وبد حجابیشان را معضل قم میداند ولی صدایی از خرید و فروش آن همه مشروبات الکلی ومواد مخدر در قم نادیده گرفته می شود آن دیگر روحانی بزرگوارتر اصفهان فریاد بر می آورد لباس زنانه فروشی چناند وچنین.واقعاتمام این موضوعات از اول انقلاب تا کنون بود این لحن تذکرات چه نتیجه ای حاصل شد که هنوز هم روش محبت و مهربانی و حل مشکلات را از راه قانونی به جایی غیر از تریبون ها منتقل نمیکنید؟جایگاه نماز وتریبونش برای ایجاد تقوا ومحبت ومهربانی واتحاد بین مسلمین است چرا الان فقط برای تذکر دادن آنهم با عصبانیت استفاده میشود.خدا کند با تغییر روش واگذاری خیلی از تذکر ها در جایگاه های قانونی خود مصلا ها روز به روز پر جمعیت تر شوند.
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش