دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۰۸ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۶۶۳
سیاست داخلی

روحانی: عده زیادی از مردم ظاهرا ناامید شدند/ اگر فردا ترافیک تهران سنگین شود، می‌گویند مقصر دولت قبل است

حسن روحانی,انتقادات حسن روحانی از رئیسی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم در ادامه جلسات خود با فعالان گروه‌ها و احزاب سیاسی، روز گذشته با اعضای شورای مرکزی، کمیته سیاسی و دبیران استانی حزب اعتدال و توسعه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش سایت رسمی حسن روحانی، رئیس جمهور سابق وظیفه دلسوزان ایران و انقلاب و نظام را در شرایط فعلی سخت و سنگین عنوان کرد و گفت: کشور متعلق به اقلیت خاصی نیست که تصور شود نیازی به حضور و مشارکت ما نیست یا چون ممکن است ردصلاحیت کنند تکلیف از ما ساقط است. آن همه فداکاری از سال ۴۱ تا ۵۷ برای این بود که مردم زندگی مادی بهتری داشته باشند که من آن را در قالب توسعه تفسیر می‌کنم و در شرایطی زندگی کنند که معنویت و اخلاق دینی حاکم باشد که می‌توانیم آن را به اعتدال تفسیر کنیم. هدف این بود جامعه‌ای داشته باشیم که از لحاظ مادی و معنوی برتر باشد و کشور در مسیر رشد و ترقی و تعالی قرار گیرد.

او در ادامه افزود: قرار بود با انقلاب، اخلاق اسلامی حاکم شود که در آن دروغ، تخریب این و آن، ریا و دزدی و فساد وجود نداشته باشد و جامعه، دینی باشد؛ منظور از دینی شدن فقط روزه و نماز و خمس و زکات نیست بلکه طبق حدیث امام صادق(ع)، راستگویی و ادای امانت مهم‌ترین آن است.

رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم، مسئولیت احزاب را در این شرایط سنگین‌تر دانست و اظهار داشت: ما تحزب را از شهید بهشتی آموختیم. او بود که ابتدای انقلاب بر تحزب تاکید کرد و توانست حزب جمهوری اسلامی را تشکیل دهد که بسیار مؤثر بود. باید این خط را ادامه داد. پس از انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ بوی ناامیدی و یاس به مشام می‌رسد و عده زیادی از مردم ظاهرا کنار کشیدند و ناامید شدند، در این شرایط احزاب نقش مهم‌تری بر دوش دارند.

وی خطاب به فعالان حزب اعتدال و توسعه اظهار داشت: اینکه در انتخابات شرکت کنید یا نکنید، تصمیم شماست اما در این قدم اول که عده‌ای از اعضای حزب شما در انتخابات مجلس، پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند نشان می‌‌دهد که وظیفه‌ای احساس کرده‌اند. البته تا امروز نشانه‌ای برای برگزاری انتخاباتی پرشور و رقابتی طبق فرمایش مقام معظم رهبری ندیده‌ایم.

رئیس دولت تدبیر و امید به شرایط حساس منطقه اشاره کرد و گفت: شبح جنگ بیش از هر زمانی بر منطقه سایه افکنده است. روزها و هفته‌ها و ماه‌های آینده برای ایران و کل منطقه بسیار سرنوشت‌ساز است و باید هوشیار باشیم تا سایه جنگ به طور کامل از کشور دور شود. بعد از دفاع مقدس هشت ساله، حداقل چند بار، با تدبیر و تصمیم مقام معظم رهبری سایه شوم جنگ از سر کشور دور شد.

او با بیان اینکه در دولت دوازدهم در سه مورد تا مرز جنگ پیش رفتیم، اظهار داشت: روزی که پهپاد آمریکایی در خلیج فارس هدف قرار گرفت، آمریکایی‌ها ما را تهدید کردند، پیام‌های مختلفی مبادله شد و به طور حساب‌شده جلوی جنگ گرفته شد. بار دوم پس از حمله به آرامکو بود که آمریکایی‌ها ما را متهم کردند. مورد سوم بعد از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی بود که باید به آن جنایت بزرگ آمریکا پاسخ می‌دادیم. آنها می‌گفتند اگر به نیروهای ما حمله کنید ما ۵۲ نقطه ایران را مورد حمله قرار می‌دهیم. اما ما عین‌الاسد را هدف گرفتیم که طرحی برنامه‌ریزی شده بود. در مجموع ما توانستیم در سه مرحله از جنگ با آمریکا در دوره ترامپ عبور کنیم.

رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم، سخنرانی رهبر معظم انقلاب چند روز پس از آغاز جنگ اخیر غزه را پیام مهمی عنوان کرد که جنگ را از کشور دور کرد و گفت: در همه مقاطع گذشته با هماهنگی با رهبر معظم انقلاب و تدبیر و تصمیم ایشان، سایه جنگ از ایران دور شد، همانطور که ایشان پس از جنگ اوکراین در یک سخنرانی، پای ایران را از مهلکه کنار کشیدند.

دکتر روحانی با بیان اینکه با عملیات طوفان الاقصی بی‌تردید هیمنه اسرائیل شکسته شد، اظهار داشت: اسرائیل که به نیروهای نظامی و اطلاعاتی آماده و زبده خود افتخار می‌کرد، غافلگیر شد. اینکه فلسطینی‌ها چرا و چطور دست به این عملیات زدند، تصمیمی مربوط به حماس است. اسرائیل امروز دیگر اسرائیل دیروز نیست. اسرائیل هم از نظر اطلاعاتی و امنیتی شکست خورد، هم از نظر اخلاقی و انسانی. باریکه غزه که ۱۷ سال در حصر کامل بوده، امروز شاهد بمباران شبانه‌روزی اسرائیل است. جنایات بی‌حد و حصری اتفاق می‌افتد که به زن و کودک و سالخورده و بیمار هم رحم نمی‌کنند.

وی افزود: این اتفاق چهره سران غربی را به خوبی برملا کرد. حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از رژیم اسرائیل، آزمایش بدی برای سران غرب بود. مردم در اروپا و آمریکا در حمایت از فلسطین به صحنه آمدند. تجمع عظیم و کم‌سابقه مردم در لندن در حمایت از فلسطین، در تاریخ انگلیس کمتر دیده شده است. در عین حال در برخی کشورهای عربی تحرکی دیده نشد. آنها هم مفتضح شدند.

رئیس دولت سابق، راهبرد اسرائیل را تحریک ایران و محور مقاومت به ورود به جنگ عنوان کرد و گفت: نتانیاهو درصدد توسعه جنگ در منطقه است چون به محض پایان جنگ او باید در انتظار محاکمه در افکار عمومی اسرائیل باشد. نتانیاهو صریحا گفت جنگ فرصتی است که ما باید نقشه منطقه را به طور کامل عوض کنیم. هدف آنها نابودی حماس و جنبش جهاد اسلامی و درگیر کردن حزب‌الله لبنان و ایران در جنگ است علیرغم آنکه مقامات آمریکا و اخیرا اسرائیل گفته‌اند ما شواهدی نداریم که ایران در این عملیات مداخله کرده باشد. با این وجود شرایط منطقه بسیار حساس است و بین جنگ و صلح فاصله اندک است. یک اقدام غیردقیق می‌تواند شرایط را خطرناک ‌کند.

دکتر روحانی باور به زوال اسرائیل را مطابق با تقدیر الهی و تاریخی دانست و گفت: اینکه گفته می‌شود اسرائیل از بین می‌رود، این یک زوال درونی است. دولت‌های آپارتاید و نژادپرست و میلیتاریست چنانکه در آلمان نازی و آفریقای جنوبی دیدیم، عمر کوتاهی داشتند. زوال اسرائیل به دست خودش اتفاق خواهد افتاد. مساله فلسطین هم باید در خود فلسطین حل شود.

وی افزود: راه‌حل پیشنهادی ایران چنانکه مقام معظم رهبری چند بار تاکید کردند برگزاری رفراندوم توسط همه ساکنان واقعی فلسطین است؛ راه‌حل ایران سیاسی است نه نظامی.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در این شرایط در کشور باید دولت و مجلس قوی داشته باشیم، اظهار داشت: در شرایط حساس همه بار بر دوش رهبری است. تقویت دولت هم با انسجام ملت و کاهش شکاف در جامعه ممکن خواهد شد. نفرت‌پراکنی و کینه‌توزی از یکدیگر در جریان است. حرف‌های برخی مسئولان را می‌بینید چقدر بی‌پایه است، اگر فردا ترافیک تهران سنگین شود یا بنزین آلوده هوا را ناسالم کند می‌گویند مقصر دولت قبل است.

رئیس دولت تدبیر و امید افزود: در روزهای آخر ‌دولت دوازدهم میلیاردها دلار اسکناس در بانک مرکزی موجود بود که می‌شد وارد بازار کنیم تا قیمت دلار را به ۱۵ هزار تومان برسانیم، اما برای دولت بعد گذاشتیم که در شرایط سخت از آن استفاده کند. هیچ دولتی در تاریخ برای دولت بعد چنین مبلغ هنگفتی باقی نگذاشته است. تمام بندهای احیای برجام آماده بود. در اسفند ۹۹ یا ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ برجام اجرایی و عملیاتی می‌شد.

وی ادامه داد: طبق مجوز جلسه سران سه قوه کالاهای اساسی را خریداری کردیم. مسئولان از طرفی می‌گویند ذخایر ارزی نبود و از طرفی می‌گویند دولت قبل همه ذخایر را خرج خرید کالاهای اساسی کرده بود. استدلال ما این بود که اول سال خریداری شود بهتر است چون نیمه سال گران می‌شود، پس کالاهای اساسی مورد نیاز را برای ماه‌های اول دولت قبل خریدیم. واکسن کرونا را هم به قدری خریدیم که من آن موقع گفتم دولت بعد وظیفه دارد فقط آن را تزریق کند.

روحانی اظهار داشت: حداقل پنج هدیه بزرگ برای دولت بعد به یادگار گذاشتیم. دولت دوازدهم ذخیره ارزی، برجام آماده احیا و اجرای مجدد، کالاهای اساسی خریداری‌شده و طرح‌های ملی و استانی آماده افتتاح و بالای ۹۰ درصد تکمیل‌شده و میلیون‌ها دوز واکسن خریداری‌شده و آماده تزریق را به دولت سیزدهم هدیه داد. مساله ما این دولت و آن دولت نبود، مساله ما مردم بود. بعضی طرح‌ها مانند بیمارستان هزار تختخوابی و تونل سد کانی سیب برای دریاچه ارومیه که چند ماه تا تکمیل وقت نیاز داشت برای افتتاح در دولت بعد باقی گذاشتیم ولی همین طرح‌ها بعد از یک و نیم یا دو سال بعد افتتاح ‌شد و برخی از طرح‌ها هنوز افتتاح نشده‌اند. امیدواریم اینگونه طرح‌ها که در انتظار تکمیل و پیشرفت است جهت رفاه مردم و بهبود زندگی آنها هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد.

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
من صددرصد به آینده ناامیدم صددرصد ناامیدم
والا ملت خیلی وقت هست از شما هاناامید هست منتها شما روتون مثل پوستتون کلفت هست واز روی نمیرید و زره ای شرم و حیا و عابرو در وجودتان نیست
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش