دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴
۱۹:۳۶ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۱۰۱
سیاست داخلی

جهانگیری: آمریکایی‌ها به ناآرامی‌های اخیر ایران و تبدیل آن به چالشی جدی دل بسته بودند

اسحاق جهانگیری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: آمریکایی‌ها به ناآرامی های اخیر در ایران دل بسته بودند و احساس کردند به چالشی جدی برای ایران تبدیل شده است.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری روز پنجشنبه در جریان سفر به استان ایلام با تبریک ایام دهه مبارک فجر گفت: ایلام چشم و چراغ ایران است. ایلام در برابر تهاجمات گسترده دشمن ایستادگی کرد و زخمهای متعددی بر پیکر آن وارد آمد اما با تمام وجود از عظمت و عزت و کیان ایران اسلامی حفاظت و حراست کرد.

 

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نام ایلام و فرزندان از جان گذشته و فداکار آن بر تارک ایران می‌درخشد، افزود: پیش از این وقتی نام ایلام و دشت عباس به زبان می‌آمد، تصویر فداکاری‌ها و بزرگواری‌های مردم ایلام در اذهان مجسم می‌شد و امروز به همت همین مردم و پشتیبانی دولت نام ایلام و دشت عباس قرین تولید، فعالیت، امید، تحول در عرصه کشاورزی و کارهای مهم اقتصادی است.

 

جهانگیری اظهار داشت: امام خمینی (ره) در عصر نتوانستن های دینی، انقلاب اسلامی ایران را با اتکا به دین مردم به ثمر رساند و نظام اسلامی را با خارج کردن ایران از سلطه قدرتها و با حضور و مشارکت مردم مستقر کرد. مردم در تمام مسیر مبارزه و استقرار جمهوری اسلامی با امام خود پیوندی مستحکم داشتند و امروز نیز مردم همان عهد و میثاق را با مقام معظم رهبری دارند.

 

معاون اول رییس جمهور وحدت و انسجام را نکته کلیدی پیروزی و تداوم حرکت رو به رشد نظام جمهوری اسلامی توصیف و تصریح کرد: امروز هم همدلی و اتحاد نکته کلیدی تداوم پیشرفتها و عزت و افتخارآفرینی های نظام جمهوری اسلامی است. امروز بین مردم و مقام معظم رهبری پیوندی عمیق و محکم برقرار است و تا روزی که این پیوند و اتحاد بین ملت و رهبری و بین مردم با دولت و مردم با هم برقرار است، هیچ مشکل و قدرتی توان آسیب رساندن به این ملت و کشور را ندارد.

 

جهانگیری خاطرنشان کرد: در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی با چالش‌های فراوان و بزرگی مواجه هستیم. در عرصه بین المللی انسانهای عجیبی در برخی کشورها مثل آمریکا به قدرت رسیده اند که فقط زبان تهدید و سخنان غیرمنطقی و دور از ادب را بلد هستند. منطقه ما نیز پر از التهاب و آشوب است و کشورهای منطقه از عراق و سوریه گرفته تا یمن، افغانستان، پاکستان و برخی دیگر کشورها به نحوی گرفتار التهاب و خونریزی هستند.

 

معاون اول رییس جمهور افزود: در برابر این آشوبها اولا باید مراقبت کنیم تا التهابات به داخل کشورمان سرایت نکند و همچنین باید کمک کنیم تا این التهابات فرونشسته و منطقه آرام شود و کشورها در مسیر پیشرفت قرار بگیرند. این خواسته‌ای است که مطلوب قدرتهای بزرگ نیست و آنها به دنبال این هستند که کشورهای منطقه درگیر ناامنی باشند تا از مسیر رشد و پیشرفت دور بمانند.

 

جهانگیری گفت: در عرصه داخلی تداوم و تسریع رشد اقتصادی، توسعه همه جانبه و پایدار در تمام مناطق کشور، ارتقای سطح زندگی و رفاه مردم و مقابله با مشکلات طبیعی مثل مسائل زیست محیطی و ریزگردها و امثال آن از جمله چالش‌های پیش رو هستند.

 

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: اگر کسی به مجموعه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور آشنایی و اشراف نداشته باشد شاید تصور کند فائق آمدن بر این حجم گسترده و عظیم از چالشهای داخلی و بین المللی ممکن نیست، اما بنده به عنوان کسی که اشراف دقیقی بر ظرفیت‌های کشور دارم، با اطمینان می‌گویم که هیچ مشکلی در برابر توانمندی‌های عظیم این کشور، بزرگ به حساب نمی‌آید.

 

جهانگیری اظهار داشت: مشکلات وقتی می‌توانند خودنمایی کنند که مسئولان به جای حل مشکلات به خودشان مشغول باشند، لذا راهکار غلبه بر مشکلات حفظ انسجام و وحدت داخلی است. البته این به معنای آن نیست که اختلاف سلایق سیاسی نداشته باشیم. اتفاقا تفاوت گرایشها و سلایق نشانه زنده بودن و پویایی جامعه است؛ جامعه ای که در مسیر بلوغ خود افراد و افکار و ایده ها را در رقابتهای موجود، انتخاب می کند.

 

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: تفاوت گرایشها و سلایق لازم است، اما از مجموعه مسائلی که تحت عنوان منافع و مصالح ملی از آن یاد می شود، باید زیر پرچم اتحاد و یگانگی حراست کرد. میدان منافع و مصالح ملی جایی است که همه باید در دفاع و تحقق آن یکپارچه باشیم. منافع ملی با هیچ چیز دیگری قابل معاوضه نیست و سقف و مسیر حرکت همه گروهها باید منافع ملی و پیشرفت و اقتدار کشور باشد.

 

جهانگیری با اشاره به نزدیکی یوم الله ۲۲ بهمن خاطرنشان کرد: از مردم ایلام، به عنوان استانی که در دوران دفاع مقدس هم جانانه از ایران دفاع کردند، انتظار می رود در روز ۲۲ بهمن بار دیگر نمایشی شکوهمند از اقتدار را به نمایش بگذارند.

 

معاون اول رییس جمهور گفت: با توجه به اعتراضات اخیر، برخی کشورهای غربی و به ویژه آمریکا احساس کردند که اتفاقی در ایران افتاده است و دیدیم که تلاش کردند با طرح مساله ناآرامی های ایران در شورای امنیت سازمان ملل بر جمهوری اسلامی فشار وارد کنند که موفق نشدند و دیگر اعضای شورای امنیت با این موضع آمریکا همراهی نکردند.

 

جهانگیری اظهار داشت: آمریکایی ها به ناآرامی های اخیر در ایران دل بسته‌اند و احساس کردند به چالشی جدی برای ایران تبدیل شده است. از همین رو نمایش همبستگی و اتحاد مردم در سالروز ورود پیروزی انقلاب اسلامی به چهلمین سال خود، بسیار ضروری است. ما ملت ایران را می شناسیم و می دانیم که یکبار دیگر نمایشی مقتدرانه از وحدت و یکپارچگی را به تصویر خواهند کشید.

 

معاون اول رییس جمهور که به منظور شرکت در آیین آغاز بهره برداری رسمی از فاز اول طرح بزرگ تجهیز ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان به روشهای نوین آبیاری، به دهلران در استان ایلام سفر کرده بود، در ادامه سخنانش گفت: اقداماتی که در نوار غربی کشور از جمله ایلام در حدود ۴ سال گذشته برای ارتقای بهره وری آب و خاک انجام شده، در طول تاریخ استثنایی و بی نظیر است.

 

جهانگیری با اشاره به تخصیص ۱۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای استفاده بهینه از منابع آبی مرزی با مجوز مقام معظم رهبری اضافه کرد: از سال ۹۳ و با استفاده از این منابع مالی، دهها ساخت در این منطقه تکمیل شده یا ساخته شده است. اقدامات بزرگی برای وارد کردن آب در چرخه رشد اقتصادی و تولید در این منطقه انجام شده که احداث تونلی به طول بیش از ۴۰ کیلومتر در دل کوهها تنها گوشه کوچکی از این تلاش‌ها است.

 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در نتیجه این اقدامات میلیاردها متر مکعب آب به چرخه اقتصاد، تولید و زندگی مردم وارد می شود، اظهار داشت: با وجود اینکه آب تاکنون یکی از مولفه های محدود کننده توسعه صنعتی در کل ایران و از جمله مناطق غربی بوده است، امروز ایلام و دیگر مناطق غربی کشور این ظرفیت را دارند که پذیرای صنایع پرمصرف آبی باشند و از سوی دیگر اراضی مستعد و گسترده موجود را نیز زیر کشت آبی ببرند.

 

جهانگیری تصریح کرد: پروژه تجهیز اراضی دشتهای استانهای ایلام و خوزستان به روشهای نوین آبیاری در سفر سال ۷۴ مقام معظم رهبری به خوزستان به تصویب رسیده بودند که تا سال ۹۲ که دولت تدبیر و امید بر سر کار آمد تنها کمتر از ۶۵ هزار هکتار از آن اجرایی شده بود. امروز اما با حمایت دولت و تلاش همه دست اندرکاران شاهد بهره برداری از فاز اول این طرح در استان ایلام هستیم.

 

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: قرار بود ۵۰ هزار هکتار از اراضی ایلام و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی دشتهای استان خوزستان در جریان این طرح وارد چرخه تولید و اشتغال شود که امروز ۳۷ هزار هکتار در ایلام افتتاح شد و ۳۲۰ هزار هکتار از اراضی هدف طرح در خوزستان نیز آماده بهره برداری است که تا قبل از پایان سال جشن افتتاح رسمی آن برگزار خواهد شد.

 

جهانگیری گفت: از همه دست اندرکاران اجرای این طرح‌ها تشکر می کنم و از سوی دیگر از کشاورزان در ایلام و خوزستان درخواست دارم که برای افزایش بهره وری این اراضی تلاش مضاعفی کنند چرا که برای تجهیز و آبرسانی به این اراضی تلاشهای جهادی گسترده ای انجام شده و هزینه های بسیاری صرف شده است.

 

معاون اول رییس جمهور افزود: از وزارت نیرو می‌خواهیم که امکان تخصیص آب به اراضی بیشتری در استان ایلام را مورد بررسی قرار دهد، اما این نوید را هم می‌دهیم که با بهره برداری از سامانه گرمسیری این منطقه در سال آینده، تحول عظیمی در عرصه کشاورزی و اشتغال و رونق اقتصادی منطقه آغاز شود.

 

جهانگیری اظهار داشت: استان ایلام ظرفیتهای متنوع بزرگی دارد که نفت و گاز نیز از آن جمله هستند. پروژه های مرتبط با صنایع نفت و گاز از جمله پتروشیمی در این استان در حال اجراست و پروژه های جدید دیگری نیز در آن اجرا خواهند شد چرا که این استان ظرفیتها و پتانسیل های عظیمی دارد که در راس این توانمندی ها مردم و جوانان مستعد و غیور این خطه هستند.

 

حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز دراین مراسم و پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور گفت اینجا دشت عباس است و همان کسانی که روزی در کنار یاران شهیدشان از این خطه در برابر دشمن دفاع کردند امروز نیز در جهادی دیگر اراضی بایر اما مستعد دشت عباس را آماده کشاورزی و کشت و کار کردند.

 

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: کم آبی و گرما ظاهر وضعیت مناطقی مثل ایلام هستند اما استانهایی مثل ایلام در باطن خود استعدادهای چشم گیری دارند که تمرکز و تلاش برای فعال کردن آنها دست آوردهای بزرگی دارد که آنچه امروز در غالب طرح تجهیز اراضی به شیوه های نوین آبیاری در استان ایلام به بهره برداری می رسد گوشه کوچکی از این توانمندی ها است.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش