چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷:۵۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۷۶۹۹
سیاست داخلی

فائزه هاشمی: اینکه خانمی حجابش کم است یا اینکه حجاب ندارد، مجوز توهین را به ما نمی‌دهد

فائزه هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
فائزه هاشمی گفت: امروز با توجه گسترش فضای مجازی، سیاست‌های چکشی دیگر جوابگو نیست. وقتی برای زنان موانعی قانونی ایجاد می‌کنند، عکس العمل‌ها همین می‌شود و دیگر قابل کنترل نخواهد بود.

در روزهای اخیر، همایشی تحت عنوان «حمایت از حجاب و دختران انقلاب» در شهرهای مختلف کشور برگزار شد که دست کم در برخی موارد حاشیه‌هایی به دنبال داشت. چنان که علی زکریایی، مجری و گوینده تلویزیون در همایش شهر تهران با سخنرانی توهین‌آمیز خود نسبت به کسانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند، آنان را مانند یک حیوان خطاب کرد!

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش به بیان کلماتی آلوده به طعنه‌های جنسی پرداخت. عجیب‌تر آن که واکنش زنان شرکت‌کننده در این همایش در مقابل توهین‌هایی که زکریایی به هم‌جنس و هم‌نوع آنان می‌کرد، خنده و تشویق بود!

در همین رابطه، یک فعال سیاسی گفت: معلوم نیست چرا برخی بر قرآنی بودن شیوه برخورد با بدحجابان اصرار می‌کنند و مواردی که پایه اخلاق و فرهنگ ما را می‌سازند کنار گذاشته و توجه خود را روی مسأله‌ای می‌گذارند که تاثیری در فرهنگ‌سازی درون کشور ندارد. عباراتی که این افراد به کار می‌برند حتی در روایات غیرمعتبر هم وجود ندارد چه برسد به قرآن.

فائزه هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با جماران درباره همایش اخیر حجاب در سراسر کشور گفت: اخیراً آقای علم‌الهدی در سخنانی عبارت خواهران ولنگار من! را به کار برده یا در همین تجمع نیز، مجری برنامه بی ادبی هایی خطاب به خانم ها داشته، اینکه خانمی حجابش کم است یا اینکه حجاب ندارد، مجوز توهین را به ما نمی‌دهد. زیرا این فرد هم طرز تفکری دارد و باید برخوردی شایسته با او شود. 

عباراتی که برخی به کار می‌برند حتی در روایات غیرمعتبر هم وجود ندارد چه برسد به قرآن

این فعال سیاسی در واکنش به بخشی از اظهارات مجری همایش عفاف و حجاب که با استناد به قرآن بدحجابان را به حیوان تشبیه کرده بود، گفت: قرآن هیچ‌گاه چنین تشبیهی ندارد و کسی را مجبور به انجام کاری نمی‌کند. اگر کسی اصول دینی خود را انجام ندهد، باید در آن دنیا پاسخگو باشد. چرا درباره تهمت زدن، غیبت کردن و افترا زدن تاکیدات قران را نمی‌آورند؟ مگر همه این موارد خلاف دین نیست؟ معلوم نیست که چرا برخی بر قرآنی بودن شیوه برخورد با بدحجابان اصرار می‌کنند و مواردی که پایه اخلاق و فرهنگ ما را می‌سازند کنار گذاشته اند. عباراتی که این افراد به کار می‌برند حتی در روایات غیرمعتبر هم وجود ندارد چه برسد به قرآن. 

وی با بیان اینکه با بی ادبی و هتاکی و تهمت «معرفت دینی» ایجاد نمی‌شود، گفت: به کار بردن چنین ادبیاتی در برابر بخشی از زنان نه تنها تأثیر مثبتی ندارد، بلکه آثار منفی هم دارد و در زمره بی‌ادبی‌هایی است که به خودشان برمی‌گردد. مروری بر گذشته نیز نشان می‌دهد که چنین سیاست‌هایی از سوی کسانی که قدرت و رسانه را در اختیار دارند، با اینکه شاید در کوتاه‌مدت باعث ترس افراد از ابراز عقیده شده، ولی تاثیرات منفی زیادی در دراز مدت داشته است. 

پیام برگزاری چنین تجمعی ضرب المثل«خود گویی و خود خندی...»بود

این فعال سیاسی افزود: اگر صاحبان قدرت به دنبال وزن‌کشی هستند، اجازه دهند طبق قانون اساسی کسانی که مانند آنها فکر نمی کنند بدون کمترین نگرانی دست به تجمع هایی از این دست بزنند. آن زمان است که ما می‌توانیم ارزش کار هر دو طیف را دریابیم. اما در وضعیت فعلی تنها می‌توان پیام برگزاری چنین تجمعی را ضرب المثل«خود گویی و خود خندی...» دانست.

فائزه هاشمی ادامه داد: معتقدم که برخی قوانین مانند قانون ماهواره، ویژگی های قانون بودن را از دست داده، زیرا یک قانون باید مقبولیت داشته و جامع و مانع باشد. از این‌رو، شاید یک قانون در دوره‌ای پاسخگوی نیازهای جامعه بوده ولی در دوره‌ای دیگر نتواند پاسخگو باشد. حتی اسلام نیز نیاز به به روز رسانی دارد و نقش مجتهد نیز همین است. معتقدم قوانین یک جامعه باید به روز شده و قوانینی که مقبولیت کافی دارند، وضع شود.

سیاست های چکشی دیگر جوابگو نیست

وی با بیان اینکه  باید اقداماتی انجام شود که زنان با میل خود حجاب را انتخاب کنند، گفت: امروز با توجه گسترش فضای مجازی، سیاست‌های چکشی دیگر جوابگو نیست. با ارتباطات جهانی ایجاد شده نیز، دیگر نمی توان مانند قبل عمل کرد و انتظار داشت که فرهنگ سازی مطابق میل ما صورت گیرد. به نظر می‌رسد اخذ سیاست‌ها در این باره سالهاست که دیگر هدفش گسترش دین و قانون‌مداری نیست،  بلکه با اهداف دیگری انجام می‌شود. 

فائزه هاشمی با اشاره به «کمپین چهارشنبه‌های طلایی» گفت: شنیدم اخیراً کمپینی با این نام  ایجاد شده که به زنان متفاوت با خود گل می‌دهند و تلاش می‌کنند تا باب گفت و گو را باز کنند. به نظرم اینکه سیاست ما این گونه باشد و تلاش کنیم با این قبیل سیاست‌ها حجاب را ترویج کنیم، بسیار خوب است. به شرط اینکه درکنارش، بگیر ببندها و بی‌ادبی‌ها نباشد. 

رسانه‌های داخل را آزاد بگذارند تا زنان بتوانند حرف‌شان را بزنند

وی با ابراز امیداوری به اینکه با گفت و گو حجاب گسترش داده شود، گفت: مسئولان اگر سیاست های چکشی را در این مسأله کنار بگذارند، بسیار خوب است. اگر نگرانی از این وجود دارد که چرا برخی زنان فیلم‌های خود را به رسانه‌ای در خارج می‌فرستند، رسانه‌های داخل را آزاد بگذارند تا زنان بتوانند حرف‌شان را طبق قانون اساسی و قوانین مدون کشور بزنند.

فائزه هاشمی در پایان گفت: وقتی برای زنان موانعی قانونی ایجاد می‌کنند، عکس العمل‌ها همین می‌شود و دیگر قابل کنترل نخواهد بود. بنابراین خارج‌نشینان می‌توانند روی دختران ما تأثیرگذار باشند. لذا اگر آنها با این مسأله مشکل دارند باید اول به آزادی بیان در رسانه‌ها جامه عمل بپوشانند تا حرف‌هایی که می‌تواند در داخل مطرح شود از خارج کشور شنیده نشود.

  • 10
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش