پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۲۷۷
سیاست داخلی

حق شناس:

۱۲ عضو شورای نگهبان برای ۸۰ میلیون نفر تصمیم می‌گیرند/ شورای نگهبان با نامزد‌ها تماس می‌گرفت و آن‌ها را مجبور به انصراف می‌کرد

محمدجواد حق شناس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تاکید کرد: شورای نگهبان بر اساس نگاه و رویکردش درباره صلاحیت افراد برای حضور در عرصه انتخابات تصمیم می‌گیرد.

به گزارش رویداد۲۴، محمدجواد حق شناس، درباره رد صلاحیت‌های صورت گرفته از سوی شورای نگهبان برای حضور افراد در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: متاسفانه این نهاد به نهادی تبدیل شده است که هیچ نقدی را نمی‌پذیرد و با توجه به ترکیب و رویکردش قرائتی از نظارت را ابداع کرده که بسیار عجیب و غریب است.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان با عنوان نظارت استصوابی بر این باور است که علی‌القاعده باید خودش را در جایگاه انتخاب‌کنندگان قرار دهد و بر اساس نگاه، قرائت و برداشت خاص خودش نسبت به صلاحیت نامزد‌های انتخاباتی اظهارنظر کند.

وی با بیان این‌که نگاه و رویکرد خاص متاسفانه انتخابات را از موضعیت انداخته است، اظهار کرد: عملاً توسط تصمیمات و رفتار شورای نگهبان به سمتی در حوزه انتخابات هدایت شده‌ایم که در خوشبینانه‌ترین حالت به یک انتخاب دو مرحله‌ای تبدیل شده است؛ یعنی در واقع از یک سبد بزرگ ۱۶ هزارتایی حدود ۷۰ درصد این ترکیب از فضای رقابت خارج می‌شوند و تنها ۳۰ درصد باقی می‌مانند که این افراد هم باز خوانش و رویکرد خاص شورای نگهبان است که امکان حضور مجدد در فضای انتخابات برای‌شان فراهم می‌شود.

حق شناس ادامه داد: در تمام این سه ده اخیر روز به روز شاهد فاصله بیشتر میان انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان شدیم و این حد فاصلی که تعریف شده است به جای انتخاب‌کنندگان می‌نشیند و تصمیم می‌گیرد؛ در واقع سبک و سنگین می‌کند و حتی در مراحلی که در بحث تائید صلاحیت افراد باید به این نتیجه برسد که فاقد صلاحیت هستند یا نیستند با یک مفهوم جدید و ابداعی با احراز و یا عدم احراز صلاحیت این بحث را مطرح می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان در رویکرد اخیرش با برخی از نامزد‌ها تماس گرفته و به آن‌ها گفته، چون امکان دارد شما رد صلاحیت شوید خودتان انصراف دهید؛ بخش عمده انصراف‌دهندگان در این دوره که تعدادشان هم بسیار زیاد است به همین خاطر این کار را کردند. این افراد برای این‌که موقعیت شغلی‌شان را از دست ندهند و یا در فضای اجتماعی با عنوان‌هایی که این شورا مطرح می‌کند روبه‌رو نشود بعداز این تماس‌ها عملاً مجبور شدند انصراف دهند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این‌که اداره کشور به دست یک جناح ممکن نیست، اما شورای نگهبان در تائید صلاحیت این مهم را لحاظ نکرده است، بیان کرد: چنین رویکردی چه آسیبی خواهد زد، مفهوم انتخابات با این رویکرد‌ها از صفحه سیاسی کشور پاک خواهد شد.

وی با بیان این‌که نظام و انقلاب اسلامی بر پایه جمهوریت بنا شده است، عنوان کرد: حتی عنوان جمهوریت بر اسلامیت در عنوان نظام قرار می‌گیرد و مشروعیت نظام جمهور مردم است و تبلور جمهوریت هم تنها راه راستی‌آزمایی و عملیاتی شدنش امر انتخابات است.

حق‌شناس ادامه داد: با انتخابات ما شاهد شکل‌گیری ۴ نهاد مهم در قانون اساسی هستیم؛ قوه مقننه، رئیس‌جمهور، مجلس خبرگان و شورای شهر و حتی بحث رفراندوم به عنوان یک موقعیت مستقیم یاد شده است و نقش مردم را اینچنین پررنگ دیده است، اما متاسفانه در این فضا مشاهده می‌کنیم ۱۲ نفر به خودشان اجازه می‌دهند به جای ۸۰ میلیون نفر تصمیم بگیرند و در این رابطه هم حتی خودشان را پاسخگو نمی‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: اعضای شورای نگهبان به خودشان اجازه می‌دهند بیش از یک سوم نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی را رد صلاحیت کنند. ما امروز در میان نام رد صلاحیت‌شدگان نام آقای مطهری نایب رئیس مجلس را هم مشاهده می‌کنیم که خودش، پدرش و خانواده‌اش کم برای این نظام و انقلاب زحمت نکشیده‌اند.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: امروز نمایندگانی ردصلاحیت شده‌اند که شاید ۵ دوره نماینده بوده‌اند و در حال حاضر وظیفه نمایندگی خودشان را انجام می‌دهند. معتقدم با این رویکرد و روند دیگر اثری از اعتماد و رابطه مردم با نهاد‌های انتخاباتی نمی‌بینیم که این امر ما را به یک بن بست بسیار سخت و ابهام آفرین هدایت می‌کند.

وی درباره این‌که سخنگوی شورای نگهبان رئیس‌جمهور را متهم می‌کند یک پروژه ضد ملی در امر انتخابات به راه انداخته به دلیل آن‌که این شورا بستگان وی را تائید صلاحیت نکرده است درباره رد صلاحیت‌ها صحبت می‌کند، بیان کرد: ۱۶ هزار نفر در انتخابات ثبت نام کردند که فقط ۵ هزار نفر آنان تائید صلاحیت شده‌اند یعنی این ۱۱ هزار نفر فامیل رئیس‌جمهور هستند؟ این حرف‌ها بسیار سخیف و عجیب است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: انتظار نمی‌رفت کسی که ادعای آشنایی با علم حقوق دارد در مقام پاسخ به رئیس جمهور که منتخب ۲۴ میلیون نفر است این‌گونه سخن بگوید.

  • 16
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش