یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۰ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۰۶۷
سیاست خارجی

باقری: اختلافات در مورد دامنه موضوعات مذاکره در وین در حال کاهش است/ تلاش اسرائیل برای تخریب مذاکرات

علی باقری, معاون سیاسی وزیر خارجه
مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین گفت که در نتیجه تعامل و نشست‌هایی که طی چند روز گذشته در سطح کارشناسی و مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد اختلافات طرفین در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره در حال کاهش است.

علی باقری کنی عصر یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین که با هدف رفع تحریم‌ها جریان دارد توضیح داد: ما دو مساله اساسی داریم که به نظرم باید این دو را از هم تفکیک کنیم. یک مساله اختلاف دیدگاه طرفین نسبت به موضوعاتی است که باید مذاکره شود. مساله دیگر اختلاف موضع دو طرف در خصوص موضوعات مذاکره است.  یعنی یک وقت مساله این است که راجع به چند مساله مذاکره کنیم که ممکن است بین طرفین اختلاف باشد. یک مساله دیگر این است که مواضع دو طرف در مورد حیطه و دامنه موضوعاتی که به توافق رسیدیم چگونه است.

وی با بیان اینکه مواضع دو طرف با هم فاصله دارد و در موضوعات مختلف این فاصله متفاوت است افزود: اما نکته‌ای که در چند روز گذشته وجود داشت این بود که در مورد دامنه و حیطه ای که موضوعات قابل مذاکره قابل طرح است در طول این چند روز با تعامل و نشست‌هایی که هم در سطح کارشناسی و هم در سطح مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد رو به کاهش است و طرفین درحال رسیدن به یک جمع بندی مشخص در مورد دامنه و حیطه موضوعاتی که باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد هستند.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: به نظرم این یک پیشرفت بسیار خوبی است که اگر ما بتوانیم در همین دوره زمانی به یک جمع‌بندی در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره برسیم موضوع اهمیت داری است چون ابتدا در این زمینه بین طرفین اختلاف وجود داشت.

وی سپس اضافه کرد: در مورد موضوعات مورد مذاکره طبیعی است که طرفین با هم اختلاف داشتند و دارند. حتی در گفت‌وگوهایی که شش دور قبل در وین برگزار شد ما موارد متعددی را شاهد هستیم که بین طرفین اختلاف وجود داشته و این اختلاف‌ها در طول این مدت باقی ماند.

باقری گفت: اما چون دولت جدیدی در ایران سر کار آمد بدیهی بود که در مورد بعضی از موضوعات نگاه متفاوتی با دولت قبل داشت این موارد هم مطرح شد که در حال حاضر در تعاملی که میان دو طرف است در حال جمع‌بندی مشترک هستیم که موضوعات مورد اختلاف در یک چارچوبی در توافق دو طرف تدوین و تنظیم شود.

فضاسازی‌های غیرسازنده خارج از مذاکرات نشانگر کمبودهای طرف‌های مقابل است

مذاکره کننده ارشد کشورمان در پاسخ به سووالی درباره اظهار نظرهای غیرسازنده سه کشور اروپایی درباره روند مذاکرات وین و ارزیابی جمهوری اسلامی ایران نسبت به پنجره فرصت برای دست یابی به توافق گفت:  طرفین با اراده پای میز مذاکره آمده‌اند و البته هر دو طرف شرایط خاص خود را دارند و طبیعی است که هر طرف برای اینکه بتواند آورده بیشتری از پای مذاکره داشته باشد تدابیری اتخاذ می کند.

وی افزود: هرگاه شما می‌بینید در فضای بیرون فضاسازی های بیشتری انجام می‌شود به ویژه در عرصه سیاسی و رسانه ای، باید پی ببرید که طرف مقابل در داخل اتاق مذاکره و پشت میزمذاکره، دستش تهی تر است و در واقع می خواهد کمبود در میز مذاکره را با یک فضاسازی های تصنعی و حتی دروغین، جبران کند.

مذاکره کننده ارشد کشورمان بیان داشت: به هر حال منطق جمهوری اسلامی ایران و مواضع مستحکم و متینی که ایران در این دور از گفتگوها داشته و مواضعش مبتنی بر مبانی قابل قبول طرف مقابل هم هست، چارچوب خیلی خوبی را برای استمرار گفتگوها فراهم کرده و تصور من این است که این فضاسازی ها عمدتا برای جبران کمبود و نقصانی است که طرفهای مقابل ما در گفتگو دارند که بعید می دانم بتوانند به دستاورد قابل توجهی دست پیداکنند.

محوری‌ترین شرط بازگشت آمریکا به برجام رفع تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی است

باقری در پاسخ به سووالی درباره کیفیت متن توافق در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا هم گفت: تحریم ها توسط آمریکائی ها اعمال شده است. درست است که توسط برخی کشورهای دیگر هم اعمال، پیگیری و اجرا شده، اما اساس تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه که بخش قابل توجهی از آن زیر سایه کارزار فشار حداکثری علیه مردم ما وضع و اعمال شد، بانی و منشاء آن امریکایی ها بودند.

وی اضافه کرد: آمریکائی ها باید مسئولیت رفع این تحریم ها را بپذیرند. خودشان اعلام کردند که می خواهند به برجام برگردند و خودشان را بار دیگر در جمع اعضای این توافق ببینند. بدیهی است که گروه ۴+۱ و ایران در نشست های متعددی که برگزار کردند، یکی از اهداف اصلی‌شان این بوده که شرایطی که امریکائی ها باید احراز کنند تدوین شود و آمریکائی ها باید و ملزم هستند که آن‌ها را اجرا کنند تا بتوانند به این جمع بپیوندند. اصلی ترین و محوری ترین و مهم ترین آن لغو تحریم های ظالمانه و غیرقانونی است.

خوش‌بین هستیم که در آینده قابل پیش بینی، گفت‌وگوها را به سرانجام موفقی برسانیم

باقری در پاسخ به سووالی درباره اینکه تا چه اندازه نسبت به موفقیت مذاکرات خوش‌بین است گفت: ما به جهت منطق قوی و استحکام مواضعی که داریم و چارچوب هایی که متقن است و مبانی که حتی مورد قبول طرف مقابل‌مان است، با نگاه خوش‌بینانه به فرآیند آتی گفت‌وگوها می نگریم. اما هیچگاه اقدامات خصمانه، غیرقانونی، مخرب و حتی ضدانسانی برخی از طرف هایی که مقابل ما هستند از یادمان نمی‌رود و ملت ما سابقه بسیار بسیار بدی در ذهنشان است.

مذاکره کننده ارشد کشورمان افزود: بر این اساس، این سابقه و این بی اعتمادی که نزد ملت ما است، اجازه نمی‌دهد که ما نسبت به فرایند پیش رو ساده اندیشی کنیم. اما نسبت به مواضع خودمان و باوری که نسبت به چارچوب ها داریم خوش‌بین هستیم که بتوانیم در آینده قابل پیش بینی، گفت‌وگوها را به سرانجام موفقی برسانیم.

***

باقری در گفت‌وگو با المیادین: صهیونیستها در پی تخریب مذاکرات هستند

مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴، با اشاره به حصول پیشرفت در روند مذاکرات، گفت که رژیم صهیونیستی در تلاش است فضای مذاکرات را تخریب کند.

علی باقری, معاون سیاسی وزیر خارجه

به گزارش فارس، «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه ۱+۴ امروز یکشنبه از موفقیت آمیز بودن مسیر مذاکرات خبر داد.

باقری به شبکه خبری المیادین گفت: «شش دور مذاکره در وین برگزار شد که در طول این شش دور، ما به چند سند به صورت پیش‌نویس رسیدیم. در این پیش‌نویسها که یکی مربوط به لغو تحریمها و دیگری مربوط به اقدامات هسته‌ای است، اختلافات زیادی بین طرفین وجود داشته که این اختلافات در متن پیش‌نویسها مشخص شده است».

وی ادامه داد: «وقتی که انتخابات در ایران برگزار شد و دولت جدید بر سر کار آمد، طبیعی بود که دولت جدید در عرصه سیاست خارجی، مؤلفه‌ها و اولویتهای خاصی داشته باشد. لذا ممکن است نسبت به برخی از موضوعاتی که در دور قبلی گفت‌وگوهای وین بوده است، نگاه جدیدی داشته باشد».

این دیپلمات ایرانی خاطر نشان کرد، به خاطر این مسئله، طرف ایرانی، نگاه خود را نسبت به  موضوعاتی که در پیش‌نویسهای وین-۶ بود، بیان کرد و این مسائل به سایر اختلافات طرفین اضافه شد.

باقری با اشاره به گفت‌وگوهایی که طی چند روز گذشته در سطوح کارشناسی و مقامات ارشد در وین برگزار شده است، گفت: «محور این گفت‌وگوها این بود که ما بتوانیم محورهای اختلافی را در یک چارچوب مشخص تدوین کنیم تا زودتر بتوانیم مسیر مذاکرات جدی برای رسیدن به توافق را فراهم کنیم».

وی در پاسخ به تضادی که بین مواضع روسیه و کشورهای اروپایی درباره توصیف فضای مذاکرات وجود دارد، تأکید کرد: «مسیری که ما در چند روز گذشته حرکت کردیم، برای مشخص کردن محورها، موضوعات و دامنه موضوعات قابل گفت‌وگو موفق بوده است... به پیشرفت خوبی دست پیدا کرده‌ایم. این می تواند زمینه را برای مذاکرات جدی فراهم کند».

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد: «همسویی مواضع چین روسیه با جمهوری اسلامی ایران و اختلاف مواضع چین روسیه با طرف غربی، کاملا مشهود است... در داخل کشورهای اروپایی نیز اختلافات جدی وجود دارد... در داخل اتحادیه اروپا نیز کشورهای مختلف، اختلافاتی دارند که در موضوعات مورد گفت‌وگو، خود را نشان می‌دهد».

باقری درباره مواضع اروپا و آمریکا گفت: «هویتهای نامشروعی که در خارج از اتاق مذاکرات حضور دارند، تلاش می‌کنند که فضای بیرون اتاق مذاکرات را غبارآلود و تخریب کنند و تلاش می کنند که این اثر تخریبی را در داخل اتاق مذاکرات نیز ببینند. بر همین اساس، مشاهده می‌کنیم که برخی از اطراف ۴+۱، مقاله مشترک با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می‌نویسند یا ملاقاتهای طولانی بین مقامات رژیم صهیونیستی و برخی از این کشورها انجام می‌شود».

وی با بیان اینکه صهیونیستها تلاش دارند که فضای خارج از اتاق مذاکره را تخریب بکنند و بر فضای داخل مذاکرات تأثیر بگذارد، درباره احتمال عدم حصول توافق و اقدامات احتمالی تهران تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران با اراده پای میز مذاکره آمده و مجبور نشده است که پای میز مذاکره بیاید. بدیهی است که جمهوری اسلامی بر اساس ایده‌های منطقی و ابتکارهای خلاقانه وارد عرصه مذاکرات شده است».

 مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد، از طرف مقابل انتظار می‌رود که منطقی برخورد کند و همراه خودش ابتکارهای خلاقانه داشته باشد تا بتواند موانع و مشکلاتی که پیش روی پیشرفت مذاکرات وجود دارد را بردارد.

باقری در پاسخ به اینکه آیا احتمال حمله رژیم صهیونیستی به ایران وجود دارد یا خیر گفت: «ممکن است اسرائیلیها شیطنتهای تخریبی-تروریستی انجام دهند که قبلا هم سابقه داشته است... کشورهایی که متحد رژیم صهیونیستی هستند باید پاسخ دهند که آیا رویکرد آنان در عرصه مذاکرات، منطقی است؟».

وی ادامه داد: [این کشورها] در حالی که ادعا می‌کنند که قصد دارند با مذاکره با ایران، به توافق برسند، ولی در عین حال، با طرفی که صرفا نقش تخریبی به ویژه در عرصه مذاکرات دارد، اتحاد راهبردی داشته باشند. این یک تناقض رفتاری است که برخی از اعضای ۴+۱  و آمریکاییها دارند. از یک طرف می‌گویند که میخواهند برجام را احیا کنند و از طرف دیگر با هویت نامشروعی که تمام تلاش خود را به کار بسته است تا این توافق را از بین ببرد، باید به افکار عمومی پاسخ دهند که چگونه می‌توانند این تناقض رفتاری را حل کنند».

این دیپلمات ایرانی در پایان درباره آینده مذاکرات تأکید کرد: «ما در مسیر مذاکرات، بسیار بسیار جدی هستیم. من در طول این هفته چندین برنامه داشتم... ولی همه آن برنامه ها را تعطیل کردم و در وین باقی ماندم تا به طرف مقابل نشان دهم که جمهوری اسلامی ایران، در پای میز مذاکره، از نظر محتوایی، ابتکار و پایبندی به مسیر مذاکره بسیاری جدی است. ما جدیتمان را ابراز کردیم و انتظار داریم طرف مقابل هم در عمل و ارائه ابتکارهای خلاقانه آمادگی و جدیت خودش را نشان دهد».

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش