چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴
۰۱:۳۵ - ۱۱ تير ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۴۰۴۲۱
سیاست خارجی

معاون وزیر خارجه ایران: آمریکا خواهان مذاکره است اما تاریخی تعیین نشده | عراقچی: آمریکا به دیپلماسی خیانت کرد

عمان: در زمان ماسب مذاکرات هسته‌ای ایران از سر گرفته می‌شود | توافق پوتین و ماکرون بر حق ایران برای دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز

ایران و آمریکا,مذاکره ایران و آمریکا
وزیر امور خارجه عمان تأکید کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران در صورت فراهم شدن شرایط، ازسر گرفته خواهد شد و راه حل برنامه هسته ای ایران، تنها از دروازه دیپلماسی می گذرد و تجاوز، بی فایده است.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه المصری الیوم، «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان امروز در کنفرانس خبری مشترک با «بدر عبدالعاطی» همتای مصری خود در قاهره گفت: هر زمان شرایط فراهم شود، مذاکرات هسته‌ای ایران، ازسر گرفته خواهد شد؛ درهای دیپلماسی همچنان باز است.

وی افزود: استفاده از زور و تحمیل راه‌حل‌ها از طریق تجاوز بی‌فایده است بلکه راه‌حل برنامه هسته‌ای ایران، از طریق مذاکره است.

وزیر خارجه مصر نیز در خصوص ایفای نقش کشورش در حمایت از تلاش‌های عمان برای دستیابی به راه‌حل‌ مسالمت‌آمیز در خصوص برنامه هسته‌ای ایران گفت: دستورات روشنی از سوی رئیس جمهور عبدالفتاح السیسی مبنی بر افزایش تماس‌ها و هماهنگی با برادرانمان در عمان درباره این پرونده وجود دارد.

وی افزود: هدف اصلی، کاهش تنش‌ها و دور کردن منطقه از حرکت به سمت هرج و مرج شدید و جنگ اقتصادی است که ما در آستانه آن بودیم و طی ۱۳ روز شاهد این تنش نظامی غیرقابل توجیه بودیم و حملات اسرائیل را محکوم کردیم، ما تنها از راه‌حل‌های سیاسی و کاهش تنش سخن می‌گوییم و مصر با همه طرف‌های مربوطه، طرف ایرانی، آمریکایی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ارتباط برقرار کرد.

رم: به دنبال از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا هستیم/ باید بازرسی‌های آژانس از سرگرفته شود

«آنتونیو تاجانی وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر ایتالیا عصر سه‌شنبه، در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکا، ضمن تأکید بر تعهد این کشور به از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: «ما در تلاش برای از سرگیری گفتگو بین ایالات متحده و ایران هستیم. ما همچنین رم را به عنوان مکانی برای مذاکرات احتمالی پیشنهاد داده‌ایم.»

به نوشته رسانه ایتالیایی اسپشیاله، او همچنین با زیر سوال بردن ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، ادعا کرد: «ما همیشه برای گفت‌وگو تلاش می‌کنیم تا امنیت اسرائیل را تضمین کنیم و در عین حال، حتی در صورت توسعه برنامه هسته‌ای ایران توسط این کشور، از ساخت بمب اتمی توسط ایران جلوگیری کنیم».

عراقچی: پذیرش درخواست توقف جنگ از سوی ایران، فرصتی دوباره را برای دیپلماسی همه جانبه فراهم ساخته تا همه طرف‌های علاقمند به صلح، در نوبتی تازه شانس خود را مورد ارزیابی قرار دهند

سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران دریادداشتی با اشاره به اینکه پذیرش درخواست توقف جنگ از سوی ایران فرصتی دوباره را برای دیپلماسی همه‌جانبه فراهم ساخته است،تاکید کرد: شک نیست غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است؛ ادامه خشونت‌های بی‌پایان یا حرکت در مسیر صلحی که استوار باشد و اکنون زمان آن است که دنیای اسلام باید به جای سیاست‌های کوتاه‌مدت به آینده‌ای پایدار بیندیشد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این یادداشت خود با عنوان «غرب آسیا در میانۀ بازدارندگی هوشمندانه و دیپلماسی خردمندانه» که در سایت النهار منتشر شده است، نوشت: چند دهه قبل زمانی که موضوع فلسطین به عنوان یک «مسالۀ بحرانی» در جهان اسلام و سرزمین‌های عربی مطرح شد، کمتر کسی تصور آن را داشت که روزی ایران در قلب این موضوع نقشی مهم و اثرگذار ایفا کند اما اینک، چند روزی پس از درخواست رژیم صهیونیستی برای توقف موقت جنگ، جمهوری اسلامی ایران نه تنها آن موقعیت اثرگذار خود را اثبات کرد، بلکه نشان داد در توازن قوای درون منطقه تغییری قابل اعتناء روی داده است.

در خصوص این تحول دو نکته مهم را باید در نظر گرفت. نخست، مقاومتِ مقتدرانۀ دفاعی ایران از تمامیت ارضی خود و پاسخ قاطع به تجاوز اسرائیل در قلب سرزمین‌های اشغالی سبب گشت هیمنۀ قدرت بَرساخته این رژیم که مورد حمایت همه‌جانبۀ آمریکا و دیگر متحدانش است، به چالش و شکست گرفته شود. دوم آنکه، پاسخ ایران به پشتوانۀ قطعنامه ۵۱/۶۹ نشست پنجاه و یکم وزرای خارجه سازمان همکاری‌های اسلامی که با اجماع همۀ اعضا به تصویب رسید یک موضع متحد و جمعی را شکل داد. اعضای سازمان همکاری‌های اسلامی عملیات علیه جمهوری اسلامی ایران را مطابق ماده ۲ بند ۴ منشور ملل متحد، مصداق «تجاوز» دانستند و براساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی این عملکرد اسرائیل را «جنایت جنگی» برشمردند.

در بخش دیگر این قطعنامه، پنجاه و هفت کشور مسلمان از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستند ضمن محکومیت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران از سوی آمریکا و اسرائیل، اینگونه تخطی آشکار و بی‌شرمانه را به شورای امنیت گزارش کند.

اکنون آنچه وضعیت کنونی جهان اسلام و منطقه ما را در مقایسه با گذشته متمایز می‌دارد آن است که امتداد همبستگی و وحدت ملی میان جامعه ایران که پس از این ضربات شاهد آن بودیم، سویۀ منطقه‌ای و اسلامی به خود گرفته است. نمونه تاریخی شباهت این دوران را تنها می‌توان با شرایط سال ۱۹۶۹ میلادی و هنگامی مشاهده کرد که صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی هجوم بردند و بخشی از «اولی القبلیتین» را به آتش کشیدند.

اگرچه در آن زمان شورای امنیت ملل متحد با صدور قطعنامه ۲۷۱ اقدام اسرائیل را به شدت محکوم نمود، لیکن آنچه بیش از قطعنامه اثرگذار شد، تصمیم «سازمان کنفرانس اسلامی» برای برگزاری نخستین نشست سران کشورهای اسلامی درباره فلسطین بود.

از نگاه اینجانب به همان میزان که اجلاس سران در رباط (سپتامبر ۱۹۶۹) موجب آن شد تا مسالۀ فلسطین سرآغازی برای همکاری‌های اسلامی شود، تاثیر نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای اسلامی نیز بسا زمینۀ آن را فراهم آورده که پس از چند دهه ادراکی متجانس حاصل آید تا دولت‌های مسلمان همراه با انتظارات ملت‌های خود بنای گفت وگویی تازه و واقع‌گرایانه را پی افکنند. گفت وگویی که در آن تعلقات قومی، زبانی و مذهبی، همچنین اختلاف نظرهای سیاسی و رقابت‌های سنتی و ژئوپلتیک غلبه نداشته باشد.

چگونگی صیانت جمعی ازحقوق ملت‌ها و کشورهای منطقه فصل مشترک جهت‌گیری مواضع کشورها در این دو هفته اخیر است. موضوعی که پرسش‌هایی تازه را به ذهن متبادر می‌کند؛ آیا دنیای اسلامی به این نتیجه رسیده است که در آستانه شکل‌گیری نظمی جدید، چندقطبی‌تر و مستقل‌تر، نقشی موثر را بر عهده گیرد؟ آیا مساله فلسطین، کرامت و توسعه در محور توجه جمعی دولت‌های منطقه و جوامع اسلامی نیست؟

پانزده روز گذشته یا «روزهای اقتدار» به همان میزانی که آزمونی برای انسجام سیاست بازدارندگی دفاعی و دیپلماسی منطقه‌گرای ایران بود، سنجشی برای جدیت جهان اسلام در مواجهه با تهدیدهای مشترک نیز قلمداد می‌شود. جهان اسلام، برای نخستین نوبت پس از اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در رباط گفتمانی نوین، واقع‌گرایانه و مقتدرانه را شکل داد که در آن هیچ عضو از جمع اعضا غایب نبود.

اکنون رکن اساسی بازدارندگی در قالب همکاری کشورهای منطقه نهفته است. اتفاق در برابر تهدیدات مشترک، تفاهم بر سر ثبات منطقه، تأمین امنیت اقتصادی، و مبارزه با اشکال متنوع تروریسم چهارپایۀ میزی است که مذاکرات می‌تواند در اطراف آن دنبال شود.

پذیرش درخواست توقف جنگ از سوی جمهوری اسلامی ایران فرصتی دوباره را برای دیپلماسی همه‌جانبه فراهم ساخته است تا بدینگونه همه طرف‌های علاقمند به صلح در نوبتی تازه شانس خود را مورد ارزیابی قرار دهند. طبیعی است برای ورود به مذاکره و کام‌بخشی دیپلماسی باید به الزاماتی مهمی توجه کرد.

گام مهم اولیه در این مسیر با پیگیری دو موضوع «تضمین امنیت» و «پیگیری عدالت» برداشته خواهد شد. تضمین امنیت منوط به تثبیتِ حقوقیِ درخواستِ توقف جنگ و ارائه تعهد از سوی متجاوز برای عدم کاربست خشونت در آینده خواهد بود. امری که در مورد غزه و لبنان مورد بی‌توجهی واقع گشت. آن بی‌توجهی سبب شده است رژیم صهیونیستی کماکان با نقض آتش‌بسِ توافق‌شده، ثبات در منطقه مدیترانه را به سخره بگیرد.

شورای امنیت ملل متحد باید در موضوع تضمینِ امنیت پیشگام شود و بر پایۀ تکالیف منشور ملل متحد اقدام فوری را در دستور قرار دهد و ضمانت لازم را از متجاوز بستاند. تردید نیست که اعضای موثر شورای امنیت همچون چین، روسیه و اروپا و کشورهایی چون برزیل و ژاپن که حفظ صلح را ماموریت خود می‌دانند، می‌توانند در تحقق این مهم نقشی سازنده را عهده‌دار شوند.

توجه باید داشت که کشورم ایران، برای تضمین امنیت منطقه طی دهه‌های متمادی از اندیشۀ خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای سخن گفته و به آن پایبندی نشان داده است. همزمان با این بینش، تمرکز بر هم‌صدایی جمعی کشورهای مسلمان و شکل‌دهی به الگوهای توسعه اقتصادی همچون اندیشه سرمایه‌گذاری و پیمان تجارت منطقه‌ای به عنوان ابزاری برای کاهش تنش در شرایط فعلی، لازم است.

در خصوص پیگیری عدالت، راهکار مندرج در بند ۲ قطعنامه ۵۱/۶۹ سازمان همکاری‌های اسلامی کارگشا است. ابراز محکومیت صریح آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیرامون حملات رژیم اسرائیل و دولت آمریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران از جمله نطنز، فردو و اصفهان باید جنبۀ اجرایی به خود بگیرد. فراموش نباید کرد، محکومیت این تهاجم در شرایطی مورد انتظار واقع شده که مجموعۀ این تاسیسات تحت پوشش کامل تضمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشتند.

تضمین امنیت و پیگیری عدالت در گام نخست را شاید بتوان به منزلۀ حرکت از نخستین ایستگاه مسیری دانست که می‌تواند موقعیت ابتدایی توقف جنگ را به مقصد صلح پایدار متصل کند. شک نیست که غرب آسیا در آستانه یک دو راهی تاریخی است؛ ادامه خشونت‌های بی‌پایان یا حرکت در مسیر صلحی که استوار باشد. اکنون زمانی است که دنیای اسلام باید به جای سیاست‌های کوتاه‌مدت به آینده‌ای پایدار بیندیشد.

گام موثر دوم برای عبور در مسیرِ صلح به باور اینجانب، معطوف به موقعیت کلیدی لبنان و فلسطین دو عضو جهان اسلام است. در اینگونه جهت‌گیری دو منطقه غزه و لبنان که طی بیش از یکسال و نیم اخیر بیشترین آسیب را از تجاوز، کشتار و اشغال سازمان یافته متحمل شدند، باید نقطه توجه اصلی همه طرف‌ها باشند.

جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر کشورهای مسلمان معتقد است شرط اصولی برای مدیریت منازعه، توقف فوری تجاوز و اشغالگری علیه غزه و لبنان و ارائه فوری کمک‌های بشردوستانه و مشارکت جدی جامعه جهانی در بازسازی این دو منطقه است.

علاوه بر گام‌های سازنده اجرایی مورد اشاره ضرورت ایجاد و شکل‌دهی به یک قالب یا پلتفرم اجرایی را نیز باید منظور نظر قرار داد. ایجاد یک بنیاد قانونی و حقوقی همچون دادگاه حقوق بشر اسلامی بر اساس اصول حقوقی پذیرفته شده در جهان اسلام همچون اعلامیه ۱۹۹۰ قاهره می‌تواند به عنوان یک پیش‌نیاز مکمل برای این بخش باشد.

این دادگاه باید همچون دادگاه حقوق بشر اروپا مورد حمایت بین‌المللی واقع شود. ایجاد چنین ساختاری به کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی امکان آن را خواهد داد تا در مسیر همبستگی فعالانه‌تر عمل کنند.

اکنون، ریاست ترکیه بر سازمان همکاری‌های اسلامی امکان آن را فراهم ساخته تا هر چه سریع‌تر کمیتۀ مقدماتی تدوین اساسنامه شکل گیرد و با تمرکز بر پرونده‌های خاص مانند غزه روند همکاری دنیای اسلام با نهادهای بین‌المللی همچون دیوان کیفری بین‌المللی شکلی نظامند را پیدا کند.

از نگاه جمهوری اسلامی ایران صلح و ثبات جمعی در غرب آسیا ــ منطقۀ عاری از تسلیحات هسته‌ای ــ متاثر از همکاری مشترک در مسیر توجه به سرنوشت جمعی نه فقط ممکن و قابل دسترس است، بلکه امری الزام‌آور محسوب می‌شود.

عراقچی در گفتگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: این آمریکا بود که به دیپلماسی و مذاکره خیانت کرد

 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از ظهر امروز سه شنبه با خانم کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای متعاقب تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران به صورت تلفنی گفتگو و تبادل نظر کرد.

سید عباس عراقچی با اشاره به آثار و تبعات مماشات برخی طرف‌ها در قبال قانون‌شکنی‌ها و جنایات رژیم صهیونیستی، بر مسئولیت همه دولت‌ها برای محکوم‌کردن تجاوز نظامی این رژیم و آمریکا علیه ایران تاکید و تصریح کرد: اظهارنظرهایی که به‌صورت ضمنی یا تلویحی توجیه‌گر نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل و جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی باشد، به مثابه شراکت و همدستی در جرایم ارتکابی خواهد بود.

ایران و آمریکا,مذاکره ایران و آمریکا

وی با یادآوری دفاع قاطع ملت ایران از تمامیت سرزمینی و امنیت ملی کشور در برابر تجاوز نظامی رژیم اسرائیل و آمریکا، اقدام تجاوزکارانه علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و نیز کشتار شهروندان ایرانی را ضربه‌ای بی‌سابقه به دیپلماسی، رژیم منع اشاعه و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توصیف و تاکید کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تمام توان آماده دفاع از کیان ایران در برابر هر شرارتی هستند.

وزیر امور خارجه ایران افزود: ما با توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی عملیات دفاعی خود را متوقف و حسن‌نیت‌مان را نشان دادیم. این اقدام آشکارا نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران بر خلاف موجودیت جنگ‌طلب صهیونیستی نه آغازگر جنگ بوده و نه مایل به تداوم آن است.

وی همچنین با تاکید بر عدم اعتماد ایران به آمریکا تصریح نمود: تجاوزات نظامی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در حالی علیه کشورمان صورت گرفت که ایران در میانه مذاکره و دیپلماسی بود و این آمریکا بود که به مذاکره و دیپلماسی خیانت کرد.

عراقچی با انتقاد از مواضع برخی کشورهای اروپایی و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان صدور قطعنامه شورای حکام آژانس و در ادامه حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و عدم محکومیت اقدام مخاطرات آمیز متجاوزان در هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران، نسبت به تداوم این رویکرد مخرب چند کشور اروپایی و پیچیده تر شدن شرایط موجود و دشوارتر کردن مسیر دیپلماسی هشدار داد.

خانم کالاس نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران و همچنین حمایت از تلاش‌های جاری برای کاهش تنش و برقراری ثبات در منطقه تأکید کرد.

معاون وزیر خارجه ایران: آمریکا خواهان مذاکره است اما تاریخی تعیین نشده است

«مجید تخت روانچی»، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان، در گفت‌وگو با شبکه جهانی بی‌بی‌سی اعلام کرد: «ما از واشنگتن می‌شنویم که به ما می‌گویند می‌خواهند گفت‌وگو کنند، ولی هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده است.»

توافق پوتین و ماکرون: حق ایران در دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز

دفتر ریاست جمهوری روسیه (کرملین) در بیانیه‌ای از رایزنی تلفنی رؤسای جمهور روسیه و فرانسه خبر داد.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در این خصوص آمده است: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در رایزنی امروز با امانوئل ماکرون همتای فرانسوی خود اعلام کرد درگیری‌های جاری در اوکراین نتیجه مستقیم سیاست‌های ضدروسی کشورهای غربی است.

در بیانیه صادره از سوی کرملین در این خصوص اضافه شده است: پوتین در رایزنی تلفنی امروز به ماکرون تاکید کرد که غرب در تلاش است تا عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین را طولانی کند.

کرملین در بیانیه خود می‌افزاید: پوتین و ماکرون بر اهمیت احترام به حق ایران برای در اختیار داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و لزوم پایبندی این کشور به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تأکید کردند.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش