شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۲۴۸۲
سیاست خارجی

تلاش برای ترمیم میان خرابه‌های خاورمیانه؛

چرا ایران حق دارد مخالف دخالت‌های آمریکا در خاورمیانه باشد؟

درگیری غرب در خاورمیانه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
نشریه آمریکایی «اینترنشنال پالسی دایجست» در گزارشی به رویکرد غلط غرب نسبت به ایران و تبعات این رویکرد و تحولات خاورمیانه اشاره کرده و نوشت: ایران هیچ شباهتی به برچسب‌هایی که رسانه‌های غربی به آن می‌زنند ندارد. ایران به یک قدرت در منطقه تبدیل شده که به درستی با هر گونه دخالت غرب مخالف است.

به گزارش رویداد۲۴، ادوار سعید اندیشمند بزرگ فلسطینی در سال ۱۹۷۸ عنوان کرد که دلیل درگیری غرب در خاورمیانه، وجود تفکر شرق‌شناسانه با ایده بنیادین «دیگری» است. نزدیک به ۴۱ سال بعد این ایده همچنان درست به نظر می‌رسد چرا که غرب هنوز به درگیری برای چگونگی پوشش و دخالت در منطقه خاورمیانه ادامه می‌دهد و هیچ جایی این درگیری بیشتر از درگیری غرب با ایران عیان نیست.

 

در زمان مذاکرات هسته‌ای با ایران و در جریان جنگ داخلی یمن، رسانه‌های غربی به سرعت برچسب بازیگر مداخله‌گر و متخاصم و تروریست را به ایران زدند. اما مساله اینجاست که این کشور خاورمیانه‌ای نه این برچسب‌هایی است که به آن می‌زنند نه دشمنی با جایی دارد. واقعیت این است که ایران تنها یک کشور خاورمیانه است که سعی می‌کند در تحولات خاورمیانه خودش را جمع و جور کند و بعد از یک دوره عقبگرد به جلو حرکت کند.

 

چندین سال ایران در مرکز منافع آمریکا و متحدانش قرار داشت و با توجه به موقعیت جغرافیایی و وسعت این کشور اهمیت به سزایی برای غرب داشت. مداخلات غرب و منافع آن‌ها در ایران به سال‌های دوران پهلوی به ویژه به دوران کشف نفت بر می‌گردد.

 

در اوایل قرن ۲۰ ذخایر عظیم نفت در این منطقه پیدا شد و با تشکیل اوپک در سال ۱۹۴۰ نفت به تنها تجارت ایران تبدیل شد. چندین سال آمریکا بزرگترین مشتری نفت ایران بود. با این وابستگی آمریکا به نفت ایران، ایران نیز می‌توانست از حمایت‌های آمریکا در مذاکرات و رویارویی‌ها با سایر کشور‌ها اطمینان داشته باشد. اما این وابستگی در سال ۱۹۵۱ زمانی که دکتر مصدق نفت ایران را ملی کرد، از بین رفت.

 

در این شرایط آمریکا دست به کودتا زد. کودتایی که بعد از ۵۴ سال در نهایت به سقوط خاندان پهلوی و نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی با انقلاب اسلامی ختم شد.

 

بعد از انقلاب و در همان سال‌های اولیه ایران به یک نیروی ضد غرب تبدیل شد. در نتیجه این کشور مواضع سختی در قبال هر گونه دخالت غرب در کشور‌های اطراف خود اتخاذ کرد. ایران این وضعیت را زمانی تشدید شد که از گروه‌هایی نظیر حزب الله لبنان حمایت شد.

 

با مواضع سخت ضد اسرائیلی، ایران قویا خود را با آمریکا بیگانه کرد. با ایجاد و توسعه ظرفیت‌های هسته‌ای، ایران ناگهان دشمنی خود را با آمریکا تقویت کرد و تحریم‌ها علیه این کشور بیشتر شد.

 

به همین دلیل درک عمومی از این ملت به طور کامل مخدوش شد و بسیاری ایران را کشوری حامی تروریسم و خطرناک قلمداد کردند. اما در واقع ایران تنها سعی داشت تا خودش را بعد از سال‌ها جنگ ترمیم کند.

 

به گزارش رویداد۲۴، اینترنشنال پالسی دایجست در گزارش خود نوشته است در سال‌های اخیر ایران ثابت کرده با مدرن‌سازی‌هایی که در خودش انجام داده، یک متحد قابل اعتماد و شریک استراتژیک می‌تواند باشد. ایران وابستگی خود را به نفت کاهش داده و در پی تبدیل شدن به یک قدرت صنعتی است. با توجه به جعیت بالای این کشور و اقتصاد ۴۰۰ میلیارد دلاری، چنین ظرفیتی وجود دارد و ایران به یکی از قدرت‌های منطقه تبدیل شده است.

 

ایران کشوری با دانشگاه‌های بسیار معتبر نظیر دانشگاه صنعتی شریف است و همین مساله زمینه پیشرفت آن‌ها در حوزه نانو تکنولوژی را نیز فراهم کرده است. کار‌های اخیر ایران در حوزه تبادلات آنلاین پولی این کشور را آماده ارائه نسخه ملی ارز رمز ملی با پشتوانه دولت کرده است.

 

با پیشرفت‌هایی که ایران در میان همسایگانش داشته، ثابت کرده که دیگر با شخصیتی که غرب از ایران معرفی کرده، سازگاری ندارد. ایران نه ضد غرب است و نه نمونه‌ای از یک کشور حامی تروریسم.

 

ایران زمانی قربانی ایده‌های شرق‌شناسانه غرب شده و محصول بازسازی کند است. ایده دیگری، شرقی و غربی، چیزی است که آمریکا با کودتای خود در ایران رقم زد.

 

شرق شناسی آمریکایی چیزی است که منجر به انقلاب اسلامی در ایران شده است. همین رویکرد دلیل برچسب‌زنی‌های غرب به ایران به عنوان یک کشور حامی تروریسم است که از آمریکا و هرچیزی که به غرب مربوط است متنفر است.

 

ایران نمونه‌ای از یک کشور خاورمیانه‌ای است که سعی می‌کند خود را میان خرابه‌هایی که به وجود آمده پیدا و بازسازی کند.

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش