شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۲۸۱
سیاست خارجی

يونان و ماجرای نفتكش‌ايرانی

نفتكش رفع توقيف شده ايران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

يونان به عنوان يكي از خريداران اصلي نفت ايران در ميان كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در چهاردهه اخير كه پس از اعلام تحريم‌هاي امريكا مجبور شد به خريد نفت از ايران پايان دهد، اين بار خود را درگير عبور نفتكش ايراني رها شده از جبل‌الطارق پس از ۴۵ روز مي‌بيند. در هفته اخير رسانه‌هاي بين‌المللي اعلام داشتند اين نفتكش به سمت بندر كالاماتاي يونان واقع در شبه جزيره پلوپونز (۲۵۰ كيلومتري آتن) در حال حركت است و تا اواسط هفته به آنجا خواهد رسيد. اين كشور كه در گذشته نفتكش‌هاي خود را در اختيار ايران مي‌گذاشت اين بار به دليل ملاحظات سياسي رسما اعلام داشت با كمك به نفتكش رفع توقيف شده ايران كه راهي آب‌هاي يونان شده است، روابط خود را با امريكا به مخاطره نخواهد انداخت.

ابتدا ميلتياديس وارويتسيوتيس قائم مقام وزارت‌خارجه يونان كه مسووليت اين موضع‌گيري را برعهده داشت در گفت‌وگو با شبكه تلويزيوني ۱ ANT كه وابسته به حزب حاكم است رسما تاكيد كرد آتن از سوي واشنگتن تحت فشار است تا از ارايه خدمات به نفتكش «آدريان دريا» خودداري كند. آتن «به هيچ‌وجه» مايل نيست انتقال نفت به سوريه را تسهيل كند و نمي‌خواهد روابط خود با امريكا را ضمن ايجاد روابط خوب با اسراييل مختل كند.

به ادعاي اين عضو حزب حاكم نئودموكراسي كه پدرش در گذشته رياست اين حزب محافظه‌كار را برعهده داشت و از جناح‌هاي تندرو اين حزب راستگرا محسوب مي‌شود، ما هيچ درخواستي از ايران دريافت نكرده‌ايم. هيچ يك از بنادر اين كشور ظرفيت پهلوگيري ابرنفتكش ايراني با ظرفيت ۲.۱ ميليون بشكه محموله نفت با ۳۳۰ متر طول و محموله نفتي به ارزش ۱۳۰ ميليون دلاري را ندارد.

اين نفتكش بسيار بزرگ‌تر از آن است كه بتواند در بنادر يونان لنگر بيندازد. در صورتي كه اين نفتكش وارد آب‌هاي سرزميني يونان شود تنها مي‌تواند در نزديكي سواحل يونان لنگر بيندازد. اين نفتكش شايد وارد آب‌هاي يونان شود، يا مسير خود را تغيير دهد كه يونان مي‌تواند آن زمان در مورد واكنش خود تصميم بگيرد. سپس نخست وزير يونان در گفت‌وگوي اختصاصي با شبكه «فرانس ۲۴» در پاسخ اين سوال كه نفتكش ايراني هم اكنون در حال حركت به سوي بندر كالاماتا يونان است، آيا شما آماده هستيد به اين كشتي اجازه ورود به آب‌هاي سرزميني يونان را بدهيد؟ تاكيد كرد« نفتكش مذكور در حال حركت به سوي يونان نيست و ما هم هيچ درخواست مجوز براي پهلو گرفتن آن در بندر كالاماتا يونان دريافت نكرديم.

اين يك مساله سياسي است و آنچه ما مي‌دانيم اين است كه اين كشتي در حال حركت به سوي بنادر يونان نيست». يانيس پلاكيوتاكيس وزير حمل و نقل يونان نيز در گفت‌وگو با سايت «اسكاي» اعلام كرد كه آتن تاكنون براي پهلوگرفتن نفتكش ايراني در اين بندر درخواست رسمي دريافت نكرده است. وزراي امور خارجه و حمل و نقل يونان اين مساله را به دقت زير نظر دارند. نيكوس اسپانوس درياسالار يوناني نيز در مورد احتمال لنگر انداختن يك نفتكش ايراني در يك بندر يونان اعلام داشت تصميم‌گيري در اين زمينه برعهده «بخش ديپلماتيك» وزارت امور خارجه است و در زمينه حمل و نقل، مسووليت با اين وزارتخانه است. از نظر فني غيرممكن است كه چنين كشتي بزرگي در بندر كالاماتا لنگر بيندازد.

همانطور كه انتظار مي‌رفت مواضع وزارت‌خارجه يونان با انتقاد حزب چپگراي KKE يونان رو به رو شد. اين حزب كه در گذشته مواضع مترقيانه‌اي در رابطه با ايران و رويدادهاي خاورميانه اتخاذ كرده با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد هشدارها و اخطارهاي امريكا به يونان و ديگر كشورها در مورد حركت نفتكش ايراني كه از جبل‌الطارق به سوي مديترانه در حال حركت است، را دخالت امريكا در امور داخلي كشورها و آن را غيرقابل قبول دانست.

اين حزب از دولت يونان خواسته است از مشاركت در اقدامات جنگ‌طلبانه و مداخله‌جويانه نظام سرمايه‌داري امريكا عليه ايران جدا خودداري كند؛ زيرا امريكا با نواختن طبل جنگ در خاورميانه و عليه ايران، درصدد تامين منافع سلطه‌جويانه و امپرياليستي خود است. دولت يونان موظف است بر اساس قوانين بين‌المللي كشتيراني آزاد به اين نفتكش اجازه پهلو گرفتن را بدهد و از همراهي با خواسته‌هاي نامعقول و غيرقانوني امريكا خودداري كند، چرا كه اين نفتكش براساس قوانين بين‌المللي كشتيراني مي‌تواند در هر بندري و در هر كشوري كه در مسيرش قرار دارد، پهلو بگيرد و خدمات لازم را دريافت كند. دولت يونان نبايد با ائتلاف امريكايي در خليج فارس همراهي كند چراكه اين ائتلاف غيرقانوني و عليه ملت‌هاي منطقه است.

شماري از رسانه‌هاي وابسته به دولت يونان نيز با انتشار اخبار رسانه‌هاي امريكايي مدعي شدند اين نفتكش نفت سوريه را حمل مي‌كند و تحريم‌هاي اتحاديه اروپا را نقض كرده است. شماري از رسانه‌هاي اروپايي نيز با تيترهايي همچون «يونان علاقه‌اي به عصبانيت امريكايي‌ها ندارد» و «فشارهاي پيشگيرانه واشنگتن و هشدارهاي سفارت امريكا در آتن» به انعكاس مواضع يونان پرداختند.

بي‌شك مواضع دولت محافظه كار يونان در زمينه حضور احتمالي نفتكش ايران در بنادر و آب‌هاي يونان «آزموني» جديد براي دولت محافظه‌كار اين كشور است چرا كه يونان داراي منافع و همكاري خوبي با امريكاست و از سوي ديگر ايران دوست ديرينه اين كشور است و تعداد زيادي از كشتي‌هاي يونان در مسير خليج فارس به طور روزانه در حال تردد هستند. يونان كه يكي از مشتريان عمده نفت ايران در اروپا بوده است آخرين كشور اروپايي است كه نفت از ايران خريده است. آتن در اكتبر سال گذشته و پيش از تحريم نفت ايران روزانه ۳۵ هزار بشكه نفت از ايران وارد مي‌كرد و از آن پس، نفتي از ايران نخريده است.

محمود فاضلي

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش