جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۱۲ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۶۰۶
سیاست خارجی

واکنش هماهنگ اعراب به ترور دانشمند ایرانی/ واکنش عادل الجبیر به ترور شهید فخری زاده

واکنش‌های گسترده بین‌المللی به ترور شهید فخری‌زاده

 در ادامه واکنش‌های گسترده بین‌المللی به ترور شهید فخری‌زاده، سه دولت عربستان سعودی، امارات و بحرین نیز این اقدام تروریستی را محکوم کردند. عربستان سعودی با محکومیت این اقدام تروریستی، از دست رفتن یک دانشمند مسلمان را خسارتی برای تمام امت اسلامی دانسته است. امارات نیز از تمامی طرف‌ها خواسته که حداکثر میزان خویشتن‌داری را برای جلوگیری از کشانده شدن منطقه به سطح جدیدی از بی‌ثباتی و تهدید صلح، به‌کار گیرند. در بیانیه دولت بحرین نیز بر لزوم همسو‌سازی تلاش‌ها برای کاهش تنش تاکید شده است. پیش‌تر سایت میدل‌ایست‌ای به نقل از یک منبع سطح بالای اماراتی نوشت که تهران طی تماس با ولیعهد ابوظبی اعلام کرده که امارات را مسوول ترور فخری‌زاده می‌داند. تماسی که باعث شد بیانیه وزارت‌خارجه امارات در محکومیت ترور چند ساعت پس از تماس تهران صادر شود.

واکنش هماهنگ اعراب به ترور دانشمند ایرانی

در همین ارتباط و در تازه‌ترین موضع‌گیری در محکومیت ترور شهید محسن فخری‌زاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، عبدالله المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در واکنش به این اقدام تروریستی گفت: ما مطلقا سیاست ترور را تایید نمی‌کنیم و از دست رفتن یک دانشمند مسلمان را خسارتی برای تمام امت اسلامی می‌دانیم. ما همزمان خواهان عدم تشدید تنش و واکنش‌های احساسی هستیم زیرا این امور به نتایج مثبت نمی‌انجامد. المعلمی در عین حال مدعی شد: ما همچنین از ایران می‌خواهیم که حسن‌نیت خود در برنامه هسته‌ای را اثبات کند تا دانشمندان و شهروندان ایران در معرض خطر قرار نگیرند. بنابراین ضروری است که ایران اهداف خود از برنامه هسته‌ای را مشخص کند و تسلیم خواسته‌های بین‌المللی در این امر باشد.

نماینده عربستان سعودی در پاسخ به این سوال که با توجه به این مقوله که «بعد از شدید شدن مشکلات فرجی حاصل می‌شود» آیا به نظر شما بعد از ترور محسن فخری‌زاده و سردار سلیمانی و روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا که خواهان عادی‌سازی امور است، اختلافات میان کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس و ایران حل خواهد شد، گفت: همه ما خواهان عادی شدن امور هستیم، همه ما خواهان کاهش تنش هستیم، همه ما به‌دنبال ایجاد همکاری و روابط براساس حسن همجواری و احترام متقابل و عدم دخالت در امور دیگران هستیم. این فقط خواسته بایدن نیست این خواسته ما هم هست؛ اما این امر نیازمند این است که همه طرف‌ها رغبت داشته باشند نه اینکه یک‌طرف رغبت داشته باشد و طرف دیگر همچنان تهدید کند، به‌طور مداوم موشک شلیک کند و از سرکش‌ها و تروریست‌ها حمایت کند. من ارتباطی بین این مساله و ترور دانشمند هسته‌ای ایران نمی‌بینم و همان‌طور که اول گفتم ما ترور این دانشمند را محکوم می‌کنیم و به مطلقا سیاست ترور را نمی‌پذیریم.

او در پاسخ به این سوال که برخی‌ می‌گویند این عملیات نتیجه نشست محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در شهر نئوم بوده است، گفت: همان‌طور که وزیرخارجه سعودی گفت این نشست اصلا برگزار نشد و این اخبار صحت ندارد.

هفته گذشته روزنامه «العربی الجدید» به نقل از «منابع ویژه» گزارش داد که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی در نیمه دوم نوامبر گذشته (اواخر آبان) در شمال غرب عربستان در ساحل دریای سرخ با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نشستی برگزار کرده بود. منابع مذکور گفتند که این نشست به درخواست رژیم صهیونیستی بوده و در آن، طرفین صهیونیستی و سعودی، «طرح‌های ویژه مقابله با ایران و تلاش‌های مربوط به تشکیل جبهه برای مواجهه با تهران و کاهش تحرکات آن در منطقه» بررسی کردند. همزمان یک کارشناس امنیتی عراقی درباره ترور رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران گفت که ترور دانشمند ایرانی در نشست سه‌جانبه اخیر نتانیاهو، بن‌سلمان و پمپئو در عربستان طراحی شده بود.

این درحالی است که پیش‌تر یک منبع خبری به نقل از میدل‌ایست‌ای نوشته بود در این جلسه محمدبن‌سلمان با دو مساله حمله به ایران و عادی‌سازی مخالفت کرده است. این منبع در بیان دلیل مخالفت بن‌سلمان برای حمله به ایران مدعی شده که استدلال ولیعهد سعودی این بوده که در صورت حمله به ایران، عربستان به‌عنوان اولین هدف در تیررس ایران قرار خواهد گرفت.

واکنش امارات و بحرین

پیش از اظهارات نماینده عربستان در محکومیت ترور دانشمند ایرانی، وزارت‌خارجه امارات شامگاه یکشنبه در بیانیه‌ای جنایت ترور شهید «محسن فخری‌زاده» را محکوم کرد. در بیانیه وزارت‌خارجه ‌امارات آمده است: «درحالی که منطقه ما با بی‌ثباتی و چالش‌های امنیتی مواجه است، این شرایط ما را به سوی همکاری برای جلوگیری از اقداماتی سوق می‌دهد که باعث افزایش تهدید ثبات کل منطقه می‌شود. در این بیانیه تاکید شده است: «دولت امارات با توجه به اعتقاد راسخ خود درباره ضرورت پایبندی به ثبات در منطقه، جنایت ترور ننگین آقای محسن فخری‌زاده را که می‌تواند به درگیری در منطقه دامن بزند، محکوم می‌کند.» وزارت‌خارجه امارات اضافه کرد: با توجه به شرایطی که منطقه ما در آن قرار دارد، دولت امارات از تمامی طرف‌ها می‌خواهد حداکثر میزان خویشتن‌داری را برای جلوگیری از کشانده شدن منطقه به سطح جدیدی از بی‌ثباتی و تهدید صلح، به‌کار گیرند.

وزارت‌خارجه بحرین نیز در بیانیه‌ای در این خصوص نوشت: «وزارت‌خارجه بحرین ترور آقای محسن فخری‌زاده در تهران را محکوم می‌کند.» در این بیانیه بر «لزوم همسو‌سازی تلاش‌ها برای کاهش تنش و جلوگیری از آن در منطقه و همچنین حفاظت از امنیت و ثبات» تاکید شده است. در ادامه این بیانیه آمده است، با توجه به شرایطی که منطقه در آن قرار دارد، بحرین از تمامی طرف‌ها می‌خواهد حداکثر خویشتن‌داری را داشته باشند و از کشاندن منطقه به سوی سطح جدیدی از بی‌ثباتی و تهدید صلح خودداری کنند.

ادعای «میدل‌ایست‌آی»

پیش از بیانیه دولت امارات در محکومیت اقدام تروریستی عصر روز جمعه در منطقه آبسرد تهران، میدل‌ایست‌آی مدعی شد که ایران به امارات گفته است که در صورت هرگونه حمله آمریکا، این کشور را مورد هدف قرار خواهد داد. میدل‌ایست‌ای در گزارشی که عصر روز یکشنبه منتشر شد به نقل از یک منبع بلندپایه در امارات مدعی شد که تهران مستقیما با محمدبن‌زائد ولیعهد امارات در هفته گذشته تماس گرفته و تهدید به ضربه به این کشور در صورت هرگونه حمله آمریکا به ایران، کرده است. این منبع گفت: این تهدید را بن‌زائد مستقیما از سوی ایران دریافت کرد و پای هیچ واسطه‌ای در میان نبود. به گفته این منبع سطح بالا، ایران به بن‌زائد گفته است: «ما شما را مسوول ترور فخری‌زاده می‌دانیم.» این منبع گفت که تماس ایران با بن‌زائد چند ساعت قبل از بیانیه امارات در محکومیت ترور فخری‌زاده بود.

پیش از واکنش عربستان، امارات و بحرین، وزرای خارجه قطر، عمان و کویت در تماس تلفنی با وزیرخارجه ایران این اقدام تروریستی را محکوم کردند. وزیر امورخارجه عراق نیز روز دوشنبه در تماس تلفنی با وزیرخارجه ایران، ترور شهید فخری‌زاده را به وی، دولت و ملت ایران تسلیت گفت و این اقدام تروریستی را محکوم کرد. وزرای خارجه ترکیه، آذربایجان، سوریه، ونزوئلا، کوبا، آفریقای جنوبی و رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در اظهاراتی ترور دانشمند برجسته ایرانی را محکوم کردند.

واکنش عادل الجبیر به ترور شهید فخری زادهوزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه در صفحه توییتر خود نوشت:

به نظر می رسد که ناامیدی باعث شد که آقای جواد ظریف، وزیر خارجه ایران عربستان را سرزنش کند و این کشور را به آنچه در ایران اتفاق می افتد متهم کند.

چه بسا خدای ناکرده زلزله و یا سیلی در ایران اتفاق بیفتد و باز هم عربستان را به این حادثه متهم کند.

هر نوع ترور را نمی پذیریم و سیاست ترور سیاست عربستان نیست.

donya-e-eqtesad.com
  • 22
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش