
٤٣ نفر. این تعداد همراهکنندگان رئیسجمهوری در نخستين سفرش به نیویورک بعد از به دست گرفتن سکان دولت دوازدهم است؛ دیروز پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهوری این خبر را داد و با لحنی کنایهآمیز در توییتر خود با اشاره به تعداد همراهان رئیسجمهوری و هیأت رسمی کشورمان در سفر به نیویورک اینگونه نوشت: «امروز هواپیمای دکتر روحانی رکوردشکنی کرد؛ کل هیأت و همراهان ۴۳ نفر بود. زمانی استاندارد همراهان رئیسجمهوری ایران در سفر به نیویورک ۱۸۵ نفر بود!»
لحن کنایهآمیز پرویز اسماعیلی محمود احمدینژاد را نشانه گرفت؛ زمانی که در نهمین و آخرین سفرش به نیویورک به همراه هیأتی عریض و طویل با همراهی ۱۴۰ نفر راهی آمریکا شد و با اقامت در یکی از گرانقیمتترین هتلهای منتهن یکمیلیارد و ۲۲۵میلیون تومان هزینه کرد، آن هم برای سفری پنج روزه!
البته هیأتهای همراه احمدینژاد همواره یکی از حاشیهسازترین جنبههای سفرهای او به ایالات متحده آمریکا بود.تعداد نفرات حاضر در هیأتها، نحوه گزینش آنها برای این سفر و همچنین گفتار و رفتار آنها در نیویورک از موارد اعتراضبرانگیز به سفرهای مزبور بود که در زمان خودش سروصدای زیادی به پا کرد. به طوری که پرونده بررسی تخلف از قانون و هزینههای هنگفت در آخرین سفر احمدینژاد در قامت رئیسجمهوری به نیویورک به مجلس شورای اسلامی نیز کشیده شد.
محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس خردادماه امسال در همان سال درباره این پرونده در مجلس گفت که به جز هزینه هواپیما، هزینه هر اتاق که در هتل محل اقامت رئیسجمهوری در اختیار همراهانش قرار گرفت، شبی ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار بود. وی با بیان اینکه حضور این تعداد همراه در سفر به نیویورک ضروری نبود، گفت که بسیاری از همراهان خانواده و اقوام مسئولان دولتی بودند.
سفر آخر احمدینژاد به نیویورک در حالی پر حرف و حدیث شد که او در سالهای پیش از آن هم هر بار به تعداد همراهکنندگانش اضافه کرده بود؛ اما با روی کارآمدن حسن روحانی و دولت و تدبیر این چرخه تعدیل شد؛ به طوری که روحانی در سال ٩٢ در نخستين سفرش به نیویورک تصمیم گرفت تا تعداد کمی را به همراه خود راهی آمریکا کند.
در این سفر تعداد اندکی از اعضای دولت رئیسجمهوری را همراهی میکردند که آن طور که از خبرها برمیآمد تعدادی کمتر از ٧٠ نفر بود؛ اما سفرهای محمود احمدینژاد با حسن روحانی تفاوت دیگری هم داشت؛ او ترجیح میداد در سفرهایش به آمریکا نه با هیأتی سیاسی-اقتصادی، بلکه با کاروانی حدودا ١٢٠ نفره شامل همسر، عروس، فرزند و اقوام مسئولان دولتی عازم آمریکا شود.
به طوری که در سفر آخر او به نیویورک، اعظمالسادات فراحی همسر محمود احمدینژاد و علیرضا پسرش، اسفندیار رحیممشایی رئیس دفتر رئیسجمهوری و همسرش، سیدمجتبی ثمرههاشمی دستیار ویژه رئیسجمهوري، غلامحسین الهام مشاور حقوقی رئیسجمهوری و حمید بقایی معاون اجرایی و رئیس نهاد ریاستجمهوری، محمدشریف ملکزاده مشاور رئیسجمهوری و همسرش، همایون حمیدی معاون هماهنگی و پیگیریهای ویژه دفتر رئیسجمهوري، محمدرضا فرقانی مدیرکل بینالملل دفتر رئیسجمهوری و مهدی آشتیانی و مجتبی سروشپور مسئولان معاونت تشریفات ریاستجمهوری و خبرنگاران ایرنا، شبکه خبر و باشگاه خبرنگاران از دیگر همراهان رئیسجمهوری بودند.
در بین وزرا و معاونین نیز علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه، علی نیکزاد وزیر راهوشهرسازی، مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت و پسرش، لطفالله فروزنده معاون پارلمانی رئیسجمهوري، بهروز مرادی معاون برنامهریزی نظارت راهبردی رئیسجمهوري، سیدحسن موسوی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ابوالحسن فقیه رئیس جمعیت هلالاحمر نیز احمدینژاد را در سفر به نیویورک همراهی کردند و البته هیچ نمایندهای از مجلس شورای اسلامی در هیأت همراهان حضور نداشت.
اما هیأت ٧٠ نفری همراهان حسن روحانی در سال ٩٢ شامل دیپلماتها و خبرنگاران ایرانی بودند. در سال ٩٣ هم محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهوري، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهوری و حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی روحانی، وی را در این سفر همراهی کردند.
در سال ٩٤ و ٩٥ هم محمد نهاوندیان رئیسدفتر رئیسجمهوري، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و حسامالدین آشنا مشاور رسانهای رئیسجمهوری حسن روحانی را همراهی کردند.
حالا حسن روحانی به همراه ٤٣ نفر راهی نیویورک شده تا نشان دهد میتوان بعد از ٤ سال زمامداری قوه مجریه با کمترین همراهیکننده به آمریکا سفر کرد و بیشتر به فکر پیشبرد دیپلماسی فعال برای کشورمان بود؛ نه گشت و گذاری خانوادگی در هتلهای لوکس!
- 14
- 1