
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در ادامه جلسات ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی ضمن تأکید بر ضرورت تأمین نیازهای واقعی و پیشبینینشده ارزی مردم و شرکتهای حقیقی و حقوقی، اظهار کرد: خوشبختانه اقدامات مؤثر و قابلتوجهی از سوی کارگروه تشکیلشده در بانک مرکزی برای شناسایی این نیازها و تأمین ارزی آنها انجام شده است و هیچ نگرانیای از این بابت وجود ندارد. معاون اول رئیسجمهور بار دیگر از بانک مرکزی و سایر دستگاههای مرتبط خواست تا با اطلاعرسانی شفاف و دقیق مردم را در جریان اقدامات انجامشده قرار دهند تا هیچ ابهامی در جامعه نسبت به تأمین نیازهای واقعی ارزی مردم وجود نداشته باشد. معاون ارزی بانک مرکزی در این جلسه با اشاره به شناسایی و تأمین ارز بیش از ۳۵ نوع خدمات که پیش از این در سامانه نیما پیشبینی نشده بود، گفت: ترتیبی اتخاذ کردهایم که نیاز همه گروههایی که در چارچوب مقررات دولت خواستار ارز با قیمت مصوب هستند، برطرف شود بهطوریکه هیچ درخواست تأمین ارز واقعی بدون پاسخ نماند.
سیاستهای جدید ارزی آرامش را به اقتصاد بازگرداند
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عملکرد ترتیبات جدید ارزی در مدت کمتر از یک ماه کاملا رضایتبخش است، گفت: بین منابع و مصارف ارزی کشور تعادل وجود دارد و بههیچوجه جای نگرانی برای تأمین نیازهای اقتصادی کشور وجود ندارد. به گزارش تسنیم، ولیالله سیف اظهار کرد: ۲۱ فروردین که تصمیم گرفته شد ترتیبات جدید ارزی اجرائی شود، تلاش این بود که این ترتیبات هرچه سریعتر پیادهسازی شود. او افزود: امروز که هنوز یک ماه از اتخاذ این تصمیم نگذشته است، خوشبختانه فضای کاملا متفاوتی بر بازار ارز حاکم است. سیف با بیان اینکه بنا بر حساسیتهای موجود از جانب رئیسجمهور و پیگیرهای مستمر جهانگیری جلسات مستمری در این زمینه برگزار شده است، گفت: در این مدت دستگاههای مرتبط مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت همکاری بسیاری خوبی در این زمینه داشتهاند و توانستهایم تصمیمات اخیر را هرچه سریعتر پیادهسازی کنیم.
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه در مدت اجری این طرح بخشنامههای بسیاری صادر و تصمیمات لازم اتخاذ شده است، گفت: امروز به نظر میرسد آرامش نسبی در استقرار مدل و ترتیبات جدید ایجاد شده است. سیف با بیان اینکه ذینفعان مختلفی مانند صادرکنندگان، واردکنندگان و مدیران بنگاههای اقتصادی در بازار ارز کشور حضور دارند و در ساختار نیما ایفای نقش میکنند، گفت: درمجموع این بازیگران از نحوه عملکرد سامانه نیما احساس رضایت دارند و خوشبختانه دستاوردی که کمتر از یک ماه حاصل شده، دستاورد پذیرفتنی و رضایتبخشی است. رئیسکل بانک مرکزی گفت: درحالحاضر بازیگران و ذینفعان بازار جدید الکترونیکی ارزی کشور نقش خود را در این سامانه پیدا کردهاند و همهچیز برای ادامه فعالیت آنها آماده است. او گفت: هدف اصلی از اجرای سیاستهای جدید ارزی نهادینهکردن آرامش و ثبات در اقتصاد و مصونسازی آن از هرگونه التهابی است که از بیرون واز سوی دشمنان به اقتصاد ما تحمیل میشود. سیف با بیان اینکه خوشبختانه این ساختار جایگاه خودش را در اقتصاد کشور پیدا کرده است و میتواند با اطمینان کامل پاسخگوی نیازهای ما باشد، گفت: بین منابع و مصارف ارزی کشور تعادل وجود دارد و بههیچوجه جای نگرانی برای تأمین نیازهای اقتصادی کشور وجود ندارد.
او با اشاره اینکه میخواهیم اولویت اصلی و واقعی اقتصاد را مشخص کرده و باید با سهولت و سریعترین روش تأمین ارز کنیم، گفت: در شرایط موجود و با اشرافی که به وجود آمده همه نیازهای واقعی تأمین شده است. سیف تعییننشدن نوع کسبوکار صرافیها در این سازوکار جدید را از دیگر مشکلات سیاستهای اخیر ارزی دانست و افزود: صرافیها همکاران ما در بانک مرکزی هستند و در مقاطعی کمکهای زیادی به اقتصاد کشور کردهاند؛ بنابراین بهزودی مشکل آنها را بهویژه در زمینه خریدوفروش ارز به صورت فیزیکی و اسکناس نیز حل خواهیم کرد.
- 14
- 6