
به گزارش فارس، در حالیکه نظرسنجیهای مؤسسات نظرسنجی برجسته آمریکایی در هفتهها و ماههای اخیر، سیر نزولی محبوبیت «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا را در بین مردم کشورش نشان میدهد، وی روز گذشته (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران گفت که اعتقادی به نظرسنجیها ندارد.
بنا بر گزارش وبگاه «هیل»، بایدن در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه آمریکایی «مک کلاچی» مبنی بر این که چطور میخواهد مجدداً نظر میانهروها و طرفداران احزاب مستقل که در انتخابات ۲۰۲۰ به وی رأی دادهاند اما هماکنون طبق نتایج نظرسنجی از عملکردش ناراضی هستند، جلب کند، گفت: «من اعتقادی به نظرسنجیها ندارم».
طبق نتایج نظرسنجیهای مؤسسه نظرسنجی «گالوپ»، میزان محبوبیت جو بایدن در میان طرفداران احزاب مستقل از زمان ورودش به کاخ سفید به عنوان رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ کاهش داشته است و از ۶۱ درصد در زمان ورودش به کاخ سفید به ۳۳ درصد در اوایل ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۱) کاهش پیدا کرده است.
پایگاه اطلاعرسانی هیل در خصوص سیر نزولی میزان محبوبیت بایدن در میان مردم آمریکا نوشت که کاهش محبوبیت رئیسجمهور آمریکا احتمالاً به واسطه مجموعهای از مشکلاتی است که بایدن در اولین سال ریاستجمهوری خود با آن مواجه بوده است که این مشکلات شامل افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹، افزایش تورم و خروج نامنظم و آشفته نظامیان آمریکایی از افغانستان در تابستان سال جاری میلادی میشود.
طبق نتایج نظرسنجی گالوپ، بایدن اولین سال ریاستجمهوری خود را با میانگین محوبیت ۴۸.۹ درصد به پایان رساند که این رقم پایینتر از میزان محبوبیت بسیاری از دیگر رؤسای جمهور آمریکا است که البته میانگین میزان محبوبیت بایدن در پایان اولین سال ریاستجمهوریاش از میزان محبوبیت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در همین بازه زمانی بیشتر بوده است.
بر اساس گزارش گالوپ، تنها یک رئیسجمهور پیشین، ترامپ، در سال اول محبوبیت کمتری نسبت به بایدن داشت و ۳۸.۴ درصد از آمریکاییها عملکرد وی را تأیید کردند. رضایت از کلینتون رئیسجمهور پیشین با ۴۹.۳ درصد محبوبیت در سال اول خود به میزان رضایت از بایدن نزدیک بود. بعد از این دو، ریگان قرار دارد که در اولین سال ریاستجمهوری خود ۵۷.۱ درصد محبوبیت داشت.
اظهارنظرات بایدن درباره وضعیت محبوبیت وی در نظرسنجیهای مؤسسات نظرسنجی آمریکا در حین کنفرانس خبری عصر چهارشنبه وی به وقت محلی مطرح شد.
گزارشها حاکی از آن است که جو بایدن در جریان کنفرانس خبری دو ساعته خود به طیفی از موضوعات از جمله روسیه، همهگیری کرونا، تورم، ایران و .....پرداخت.
هفتهنامه آمریکایی «نیوزویک» نیز به تازگی نظرسنجی را در خصوص عملکرد بایدن برگزار کرده که در آن نشان میدهد که تنها چهار درصد آمریکاییها معتقدند که اوضاع خیلی خوب است.
به نوشته هفته نامه «نیوزویک»، با گذشت نزدیک به یک سال از زمان ریاست جمهوری جو بایدن، او همچنان با چالشهای بیشماری از جمله افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹، تورم و بسیاری از موارد دیگر مواجه است و باعث میشود برخی از رأیدهندگان به وی احساس خوشبینی کمتری داشته باشند.
نظرسنجی مشترک شبکه «سیبیاس» و موسسه «یو گو» نشان داد که در مجموع، تنها چهار درصد از آمریکاییها معتقدند اوضاع «بسیار خوب» پیش میرود. در همین حال، شمار بیشتری از پاسخ دهندگان، حدود ۲۲ درصد، گفتند که همه چیز «تا حدودی خوب» پیش میرود.
اگر روسیه به اوکراین حمله کند، عواقب آن برای مسکو وخیم خواهد بود
جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بامداد پنجشنبه بار دیگر ادعاها درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین را تکرار و بر همین مبنا به تهدید مسکو پرداخت.
بایدن که در کنفرانس خبری برای تشریح سال اول ریاستجمهوری خود صحبت میکرد، گفت: «من با رئیس جمهور [ولادیمیر] پوتین و همچنین رهبران کشورهای ناتو گفتگوهای صریح داشتم».
به نوشته رسانههای آمریکایی، وی مدعی شد: «هزینه ورود روسیه به اوکراین بسیار زیاد خواهد بود و ما مسکو را مجبور خواهیم کرد تا بهای سنگینی برای آن بپردازد. اگر روسیه به اوکراین حمله کند، عواقب آن برای روسیه وخیم خواهد بود».
رئیسجمهور آمریکا با ادعای اینکه روسیه در صورت حمله به اوکراین متحمل خسارات جانی و مادی هنگفتی خواهد شد، اظهار داشت: «البته فکر نمیکنم پوتین خواهان جنگ همه جانبه باشد.اما اگر روسیه تسلیحات اتمی مستقر کند، ما هم نیروهای خود را در اوکراین، لهستان رومانی تقویت خواهیم کرد».
بایدن با بیان اینکه نباید ادعاها درباره متحد نبودن ناتو درخصوص اوکراین را باور کرد، گفت: «ما متحدان خود در ناتو را تقویت خواهیم کرد. اگر روسیه به اوکراین حمله کند، او را پاسخگوی اقدامش میکنیم».
وی با تهدید پوتین به تحریم ادعا کرد: «او هرگز تحریمهایی مانند آنچه که من قول دادهام را ندیده است. در صورت حمله به اوکراین، بانکهای روسیه دیگر نمیتوانند با دلار معامله کنند».
افغانستان گورستان امپراتوریها است
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در نخستین نشست خبری سال جدید میلادی از خروج نظامی از افغانستان دفاع کرد.
وی افزود که هیچ راه سادهای برای ترک افغانستان پس از دو دهه حضور وجود نداشت.
رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت که «افغانستان گورستان امپراتوریها است».
بایدن درباره هزینههای جنگ افغانستان نیز گفت که میلیاردها دلار در افغانستان مصرف شد. جنگ به جز هزینه مالی و دریافت تابوتهای سربازان آمریکایی نتیجه دیگری نداشت.
وی در ادامه نیز با اشاره به بن بست افغانستان اظهارداشت که اداره کردن افغانستان توسط یک دولت واحد امکانپذیر نیست.
آمریکا در حال بررسی «تروریستی» خواندن دوباره انصارالله یمن
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی درج مجدد جنبش انصارالله یمن در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی است.
«جو بایدن» در پاسخ به سؤال شبکه «العربیه» مبنی بر اینکه آیا او از بازگرداندن «حوثیها» (انصارالله یمن) به فهریست سازمانهای تروریستی حمایت میکند، گفت: «جواب (به این سوال آن است که این موضوع در حال بررسی است».
وی در ادامه افزود: «پایان دادن به جنگ یمن نیازمند مشارکت دو طرف است و بسیار دشوار است».
- 10
- 3