مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۴
۰۷:۲۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۱۶۰
بین الملل

جبهه غربی «منبج» به ارتش سوریه واگذار شد

ائتلاف کُردی علیه آنکارا

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,ائتلاف کُردی علیه آنکارا

پنجشنبه گذشته پس از توافق بین نیروهای کرد و روسیه قرار شد روستاهای جهبه غربی  منبج که در اختیار نیروهای کرد است به ارتش سوریه واگذار شود. به گفته کارشناسان، واگذاری روستاهای بخش غربی منبج به ارتش سوریه به این دليل است که از بهانه‌های ترکیه برای حمله به نیروهای کرد کاسته شود.

 

البته مقامات ترکیه در اظهارنظرهای خود همواره به دنبال حمله به منبج و عقب‌راندن نیروهای کرد از این مناطق هستند و حملات مداوم توپخانه‌ای شبه‌نظامیان وابسته به ترکیه به مواضع نیروهای کرد نشان می‌دهد ترکیه از هیچ فرصتی فروگذار نمي‌كند.

 

نقشه حمله ترکیه به عفرین

نکته مهم اینجاست که با توافقات انجام‌شده بین کردها و دولت «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه، کردها از طریق کریدور ایجاد‌شده از سوي دولت مرکزی در جنوب شهر باب، می‌توانند از کانتون کوبانی به کانتون عفرین رفت‌وآمد کنند و پس از هفت سال به صورت مستقیم و از مرز زمینی با این منطقه ارتباط برقرار كنند.

از سوی دیگر احتمالا خطر از منبج دور شده و این بار درگیری‌ها به عفرین در شمال غربی سوریه کشیده شود.

 

ارتش ترکیه از سه محور عفرین را محاصره کرده و احتمال هرگونه درگیری شدید بین کردها و ارتش ترکیه در این منطقه وجود دارد که در صورت درگیری، با توجه به توافق بین نیروهای کرد و دولت مرکزی، انتقال نیروهای کرد از کوبانی به عفرین از طریق کریدور باب امکان‌پذیر خواهد بود و همچنین از سوی دیگر باید منتظر واکنش روسیه به‌عنوان حوزه عمل این کشور در نزدیک پایگاه راهبردی این کشور در لاذقیه باشیم.

 

گسیل نیروهای آمریکایی به منبج

آمریکا نیروهای خود را برای جلوگیری از هرگونه درگیری بین نیروهای کرد و ارتش ترکیه به منبج گسیل كرده است. آمریکایی‌ها در نشست‌های اخیر خود در کوبانی و رمیلان با مقامات کرد به این موضوع اشاره کرده‌اند که هیچ‌گونه اعتمادی به اپوزیسیون سوری ندارند و بعد از تخلیه حلب به وسيله تروریست‌ها و تحویل آن به روسیه و دولت مرکزی، دیگر اعتمادی به اپوزیسیون برایشان باقی نمانده و تنها نیرویی که بتواند با آمریکا همکاری تنگاتنگ داشته باشد، کردها هستند.

 

از طرف دیگر، با توجه به تنهایی آمریکا در زمین سوریه، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، کردها را هم‌پیمان مطمئنی می‌داند، بنابراين تا این پایه حاضر نشده که به کردها پشت کند و در صورت پشت‌کردن به کردها، آمریکا پایگاه خود را در سوریه به نفع روسیه و ایران از دست خواهد داد.

 

اختلاف بازیگران سوریه بر سر موضوع کردها

اختلافاتي اساسی بین آمریکا و ترکیه بر سر موضوع کردها وجود دارد و در‌همین‌رابطه هم نه سوریه و نه ترکیه موافق قدرت‌گیری کردها در شمال و مرکز سوریه نیستند. روسیه در موضوع کردها و حتی در برابر ایران و سوریه هم سعی دارد تاکتیکی وارد بازی شود و هدفش به‌دست‌آوردن منافع کوتاه‌مدت و بلندمدت این کشور از مخاصمه سوریه است. اما راهبرد آمریکا در معادله سوریه استراتژیک بوده و در موضوع کردها ناچار است برای مواظبت از منافعش پیوند استراتژیکی با آنها ببندد.

 

آمریکا با شیوه حکمرانی کردستان سوریه و مدل فکری این منطقه آشناست و می‌داند بین مدل فکری پ‌ک‌ک و کردهای سوریه نزدیکی وجود دارد و تا امروز حزب کارگران کردستان را در فهرست ترور خود قرار داده اما به این موضوع اذعان دارد برای ماندن در سوریه باید پشت به نیروی محکمی مانند کردها ببندد.

 

آمریکا در جریان سوریه درک می‌کند اگر نیرویی صاحب قدرت سیاسی و فکری و نظامی و هوادار باشد، می‌تواند موازنه سوریه را به نفع خود تغییر دهد، بنابراین همواره در پشتیبانی از نیروهای کرد به این مسئله توجه کرده است. از سوي دیگر هرچند شاید از لحاظ متدولوژی و فکری بین آنها اختلاف باشد، اما از لحاظ میدانی ناچار به پذیرش آنها شده است.

 

توان نظامی ترکیه در الباب

آنچه از شواهد میدانی سوریه مشاهده می‌شود، ترکیه در برخورد با نیروهای کرد با مشکل مواجه است و روز پنجشنبه در اطراف منبج در برخورد نظامی بین آنها با نیروهای کرد نزدیک به ١٠ سرباز ارتش ترکیه و سه تانک آنها منفجر شده است.

 

در موضوع الباب هم برخی‌ها معتقدند داعش الباب را تسلیم ترکیه کرد و به‌ناچار برای پایان‌دادن به برخی شایعه‌ها در ناتوانی نظامی شبه‌نظامیان وابسته به ترکیه معامله‌ای بین ترکیه و داعش صورت گرفته تا پس از هفت ماه از ورود ترکیه به خاک سوریه، دستاوردهای نظامی ترکیه بیشتر به چشم‌ آید و آمریکا نیز چون این مسئله را دیده، بیشتر از قبل به سمت کردها متمایل شده است.

 

از سوی دیگر، به گفته ناظران میدانی، آنچه امروز تحت عنوان پیشرویی شبه‌نظامیان ارتش آزاد سوریه گفته می‌شود نادرست است و این نیروهای ارتش ترکیه هستند که در الباب و اطراف آن می‌جنگند و نه ارتش آزاد سوریه، چراکه بعد از مسئله حلب و توافق ترکیه با روسیه، ایران و سوریه، اپوزیسیون سوریه به‌خاطر کارشکنی‌های ترکیه، به او پشت کرده و از او رویگردان شده‌اند. درهمین‌حال، براساس اخبار میدانی در عملیات باب روزی نزدیک به ٢٠، ٣٠ کوماندو ارتش ترک کشته می‌شوند و این در حالی است که تعداد کشته‌شدگان شبه‌نظامیان ارتش آزاد سوریه خیلی کمتر از آنها تخمین زده می‌شود.

 

آنچه مشخص است، ترکیه توان نفراتی برای نبرد با نیروهای کرد در منبج را ندارد و احتمالا جنگ هم نخواهد کرد، بلکه هدف عمده او تأثیر بر موضوع انتخابات تغییر قانون اساسی ترکیه است و برای جلب آراي عمومی ترکیه، عملیات‌های دیگری را علیه نیروهای حزب کارگران کردستان در مرز بین عراق و ترکیه آغاز می‌کند و همچنین درون خاک عراق و در منطقه شنگال به دنبال طرح‌ریزی حمله به نیروهای نزدیک به حزب کارگران کردستان است.

 

 

sharghdaily.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش