دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۷۵۵۰
بین الملل

پوتین: آماده امضای «استارت جدید» با آمریکا هستیم

ولادیمیر پوتین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

رئیس‌جمهور روسیه پس از دیدار خصوصی با ترامپ در کاخ ریاست‌جمهوری فنلاند و سپس حضور در کنفرانس مطبوعاتی، برای نخستین بار در یک سال اخیر با یک رسانه آمریکایی به گفت‌وگو نشست. ولادیمیر پوتین در شرایطی در برابر کریس والاس، مفسر سرشناس فاکس‌نیوز قرار گرفت که ساعاتی قبل از آن، اظهارات ترامپ در جانب‌داری از پوتین بر سر موضوع مداخله این کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعتراض گسترده‌ای را در رسانه‌ها و چهره‌های سرشناس دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا برانگیخته بود.

 

کریس والاس در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور روسیه علاوه بر موضوع مداخله روسیه در انتخابات آمریکا به چالش‌های دوجانبه و بین‌المللی دیگر نیز پرداخت که بخشی از این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

 

‌جناب رئیس‌جمهور، از نظر شما نشست اخیر با آقای ترامپ تا چه حد می‌تواند در رابطه پرتنش ایالات متحده و روسیه در سال‌های اخیر چرخش ایجاد کند و همچنین به تلاش‌های غرب برای انزوای روسیه پایان دهد؟

خودتان بهتر می‌دانید که تلاش‌های غرب برای انزوای روسیه با موفقیت همراه نبود. کافی است نگاهی به حجم و اندازه تحریم‌های اعمال‌شده غرب علیه روسیه بیندازید. تأثیر صادرات نفت و گاز روسیه بر اقتصاد جهان و ارتباط نزدیک و تنگاتنگ روسیه و تجارت جهانی به اندازه‌ای است که این‌گونه تحریم‌ها کم‌اثر خواهد بود. تنها تأثیر تحریم‌های غرب این است که ما را در داخل روسیه متحد کرد.

 

اما ما امروز به این نتیجه رسیدیم که به این‌گونه اقدامات علیه یکدیگر پایان دهیم و به دنبال راهی باشیم تا با وجود اختلافات، به حل مشترک چالش‌های پیش‌روی هر دو کشور بپردازیم. از این منظر اعتقاد دارم که گفت‌وگو‌های امروز شروع خوبی برای بهبود روابط ایالات متحده و روسیه بود. مباحث متعددی امروز مورد مذاکره قرار گرفت از جمله گفت‌وگو‌های اولیه برای تمدید پیمان استارت، پرونده هسته‌ای ایران، ادامه تلاش‌ها برای حفظ روند فعلی تنش‌زدایی در شبه‌جزیره کره و تجارت میان دو کشور.

 

‌جناب رئیس‌ جمهور، همان‌طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین موانع بر سر راه بهبود رابطه مسکو و واشنگتن، اتهام‌هایی است که علیه مداخله روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا مطرح شده است. من متن کامل شکواییه ارائه‌شده از سوی بازرس ویژه رابرت مولر را مطالعه کرده‌ام. به‌طور مشخص ۱۲ عضو سازمان اطلاعاتی ارتش روسیه که تحت ‌نظارت حکومت روسیه فعالیت می‌کنند در هک کامپیوتر‌های حزب دموکرات، سرقت اطلاعات و انتشار عمومی آن با هدف اثرگذاری بر انتخابات آمریکا نقش مستقیم داشته‌اند.

 

اجازه دهید پاسخ شما را از منظری متفاوت بدهم. بیایید این‌گونه به ماجرا نگاه کنیم. بسیاری از افراد از مداخله احتمالی روسیه در روند انتخابات ایالات متحده صحبت می‌کنند. من در سال ۲۰۱۶ هم گفتم و اکنون هم در برابر شما خطاب به شهروندان آمریکایی می‌گویم. در درجه اول روسیه به‌عنوان یک دولت و حاکمیت نه‌تنها در انتخابات، بلکه در هیچ موضوع سیاسی داخلی ایالات متحده مداخله نکرده است. این ادعا واقعا سؤال‌برانگیز است که چگونه فرد یا افرادی در خاک روسیه می‌توانند بر رأی ‌میلیون‌ها نفر در داخل آمریکا تأثیر بگذارند.

 

نکته‌ای که رسانه‌ها علاقه‌ای به آن نشان نمی‌دهند این است که در عملیات هک هیچ‌گونه اطلاعات غلطی منتشر نشده و تنها این اطلاعات به سود یک کاندیدا مورد استفاده قرار گرفته است. افرادی هم که در این اقدامات دست داشتند هیچ‌گونه ارتباطی با حکومت روسیه نداشتند. رهبران حزب دموکرات هم به دلیل دست‌کاری و تخلف از سمت خود استعفا داده‌اند و این امر اثبات شده است. بااین‌حال نه‌تنها این افراد حاضر به عذرخواهی از افکار عمومی آمریکا نیستند، بلکه انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه گرفته‌اند.

 

‌به نظر می‌رسد ساده‌ترین موضوع مذاکره، بحث بر سر معاهده استارت و تمدید آن بود. تا چه حد برای تمدید این معاهده به توافق دست یافتید؟

مسکو پیش از این هم اعلام کرده بود که برای تمدید معاهده هسته‌ای «استارت جدید» که در سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود، آمادگی دارد. بااین‌حال ابتدا باید روی جزئیات توافق کنیم. هر دو طرف تردید‌ها و سؤالاتی دارند که قبل از تمدید این معاهده باید برطرف شوند.

 

ما اعتقاد داریم که ایالات متحده این معاهده را به‌طور کامل اجرا نمی‌کند و در واشنگتن نیز این اعتقاد وجود دارد که روسیه به این معاهده پایبند نیست. ما در سال ۲۰۱۰ توافق کرده بودیم تا کلاهک‌های هسته‌ای قابل استقرار دو کشور کاهش یابد و تعداد آنها بیش از هزارو ۵۵۰ فروند نشود. بر همین اساس تعداد موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای مستقرشده نیز قرار بود به کمتر از ۷۰۰ فروند برسد. هیچ‌کدام از این تعهد‌ها از سوی طرفین عملی نشده است. بااین‌حال امیدواری زیادی داریم تا برای تمدید این معاهده و اعمال محدودیت‌های جدید با ایالات متحده به توافق برسیم.

 

 ‌جناب رئیس‌جمهور، با دو سؤال درباره  ناتو می‌خواهم موضع شما را در قبال این اتحاد نظامی بدانم. در صورت عضویت گرجستان و اوکراین در ناتو واکنش روسیه چه خواهد بود؟ و دیگر اینکه تا قبل از پایان سال ۲۰۱۸، ناتو دو مانور نظامی عمده پیش‌رو دارد.

 

آقای ترامپ در دیدار با رهبر کره‌شمالی از لغو مانورهای نظامی در شبه‌جزیره کره خبر دادند، آیا به شما هم وعده‌ای درباره  لغو  یا عدم مشارکت ایالات متحده در این مانورها دادند؟

موضع روسیه را درباره  گسترش ناتو و هم‌مرزشدن با روسیه را پیش از این بارها به‌روشنی بیان کرده‌ام. ما واکنش تندی نشان خواهیم داد. ورود ناتو به کشورهای هم‌مرز با روسیه و نیز استقرار سیستم‌های دفاع موشکی در شرق اروپا تهدیدی جدی علیه روسیه به شمار می‌آید. در پاسخ به سؤال دوم هم باید بگویم در مذاکره با آقای ترامپ به این موضوع نپرداختیم. بااین‌حال تأکید می‌کنم که رفتارهای ناتو باعث نگرانی روسیه است و این اتحاد نظامی برخلاف توافق‌های خود با روسیه عمل می‌کند.

 

‌نهادهای مستقل می‌گویند از سال ۲۰۱۱ و با آغاز جنگ داخلی سوریه بیش از نیم ‌میلیون غیرنظامی در این کشور کشته شده‌اند. بخشی از این غیرنظامیان در حملات روسیه کشته شده‌اند و نظامیان شما همچنان به عملیات در سوریه ادامه می‌دهند.

 

 هرجا که جنگی در بگیرد غیرنظامیان در بدترین و وخیم‌ترین شرایط قرار می‌گیرند و همه به دنبال مقصری می‌گردند تا مسئولیت کشتار‌ها را متوجه او کنند. واقعیت این است که گروه‌های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره مسئول چنین فجایع و کشتار‌هایی در سوریه هستند ما به مذاکره برای پایان‌دادن به بحران و ایجاد مناطق امن ادامه می‌دهیم اما این‌گونه گروه‌ها حاضر نیستند تقابل و درگیری را کنار بگذارند. اتهامی هم که شما درباره  نقش روسیه در افزایش قربانیان غیرنظامی جنگ سوریه مطرح کردید نشان می‌دهد که اطلاعات درستی از آنچه در این کشور می‌گذرد، ندارید.

 

‌درباره  تنش‌های اخیر با بریتانیا و اتهام‌هایی که در مورد مسموم‌کردن سرگئی اسکریپال جاسوس سابق روسیه در این کشور مطرح ‌شده تاکنون هیچ موضع‌گیری‌ای نکرده‌اید.

 

از طریق رسانه‌ها در جریان این ماجرا قرار گرفتم و از همان ابتدا هم کاملا غیرمنطقی بود که روسیه چنین اقدامی انجام داده باشد. لندن تاکنون با وجود درخواست‌های مسکو هیچ مدرک قابل‌قبولی برای اثبات ادعای خود مبنی بر دست‌داشتن روسیه در این اقدام ارائه نکرده است. این ماجرا هم کم‌وبیش به ادعاهای مداخله روسیه در انتخابات آمریکا شبیه است. با وجود جو‌سازی رسانه‌ای و تکرار اتهامات، هیچ مدرکی دراین‌باره  ارائه نمی‌شود. روسیه هیچ علاقه‌ای ندارد تا رابطه خود با لندن یا هر کشور دیگری را با تنش روبه‌رو کند.

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش