پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۶۱۱
بین الملل

اوباما و ترامپ/ واکنش متفاوت دو رئیس جمهور به مرگ رهبران القاعده و داعش

بارک اوباما و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کشتن "اسامه بن لادن" و"ابوبکر بغدادی" رهبران القاعده و داعش به اندازه تفاوت "باراک اوباما" رئیس جمهور پیشین و ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا با هم متفاوت هستند. با وجود همه این تفاوت‌ها هر دو رئیس‌جمهور در یک موضوع با هم اشتراک دارند و آن علاقه به تماشای عملیات تعقیب و کشتن رهبران گروه های دشمن است.

به گزارش عصر ایران به نقل از سی‌ان‌ان، واکنش و اعلام هر کدام از این دو رئیس جمهور ذهنیت آنها نسبت به سیاست خارجی‌شان را تعریف می‌کند.

قبل، حین و بعد از عملیات تعقیب و دستگیری این دو نفر، اوباما و ترامپ واکنش‌های متفاوتی را نشان داده و با واکنش‌های متفاوتی از سوی جامعه آمریکا روبه‌رو شدند.

هر دوی آنها اثرات این عملیات را به نفع خود تشخیص داده و خواستار انجام شدن آن بودند.

بارک اوباما و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل اوباما و ترامپ در حال تماشای عملیات تعقیب و گریز اسامه بن لادن و ابوبکر بغدای/ عکس: بیزینس اینسایدر

ترامپ در روز یکشنبه، مرگ رهبر داعش را با جزئیات تصاویر و همانند یک فیلم تعریف کرد و گفت: " گویا شما در حال تماشای یک فیلم بودید".

اوباما در سال ۲۰۱۶ و ۵ سال پس از تلاش نیروهای "ناوی سیلز" (تیم ویژه نیروی دریایی آمریکا) برای دستگیری اسامه بن لادن به عنوان مغز متفکر عملیات ۱۱ سپتامبر در بازتعریف خود برای سی‌ان‌ان ‌گفت: "آنچه را در زمان واقعی اتفاق افتاد مشاهده کردیم".

 سی‌ان‌ان نوشت: درک این موضوع آسان است. بهره برداری از مبارزه با تروریسم در سال سوم ریاست جمهوری احتمال تخریب و مقابله با شکست را کاهش می‌دهد. این همان میراث جیمی کارتر در سیاست خارجی پرخطر -بحران گروگان‌گیری ایران- است و هزینه‌کرد دولت برای ورود به دور دوم ریاست جمهوری محسوب می‌شود.

بارک اوباما و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل ترامپ و مشاورانش در حال تماشای عملیات تعقیب ابوبکر بغدادی/ عکس: سی‌ان‌ان

اوباما در زمان خود با احتیاط از افشای جزئیات عملیات صرف نظر کرد اما ترامپ که تمایل زیادی به تمسخر اخبار دارد، بخش عمده‌ای از جزئیات را شخصا اعلام کرد. در حالی که اوباما و مشاورانش با احتیاط از تحریک طرفداران بن لادن حذر کردند، ترامپ با هیجان از " گریه، فریاد و زوزه کشیدن‌" بغدادی در آخرین لحظات زندگی‌اش سخن گفت.

تصاویر دو رئیس جمهور آمریکا هنگام پیگیری عملیات‌ نیز جالبند. ترامپ با چهره‌ای بی‌احساس و کت و شلوار و کروات در راس اتاق کنار مشاوران خود با لباس‌های رسمی و نظامی نشسته و عملیات روی صفحه‌ بزرگ تلوزیونی به نمایش درمی‌آید. چهره مرکزی و نمادین این عملیات ترامپ است و با چهره‌ای مقتدر و به عنوان فرمانده و مدیر کل مطرح می‌شود.

این موقعیت تمیز و شسته رفته با وضعیت اوباما و تیمش در زمان عملیات علیه بن‌لادن متفاوت است. تیم اوباما تعداد زیادی لپ‌تاپ را دور خود جمع کرده و اوباما با یک تیشرت یقه‌دار و ژاکت اسپورت در گوشه‌ای از تصویر دیده می‌شود. صندلی اوباما به گوشه ای رانده شده و او به هیچ عنوان در مرکز تصاویر قرار ندارد.

اتاق‌ها نیز مختلف است. عکس ترامپ از اتاق کنفرانس "جان‌ اف کندی" -رئیس جمهور سابق آمریکا- گرفته شده است. این اتاق محل نمادین و مشهوری است که معمولا در فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون به عنوان جایگاه تصمیمات فوق طبقه‌بندی -محرمانه- به نمایش درمی‌آید.

اوباما در آغاز حمله به بن‌ لادن در همین اتاق و روی همین صندلی حضور داشت و عملیات نیروهای آمریکایی به رهبری دریاسالار "ویلیام مکراون" را تماشا می‌کرد اما دقایقی بعد اعلام شد که تصاویر بهتری از راهروهای طبقه پائین دیده می‌شود. به همین دلیل او و تیمش بلافاصله با لپ‌تاپ‌هایشان در طبقه پائین و دور یک تلویزیون کوچک جمع شدند.

بنابراین ما با تصویری روبه‌رو هستیم که جمعیت زیادی در آن وجود دارد و هیلاری کیلینتون حیرت زده دستانش را در برابر صورتش گرفته است.

بارک اوباما و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل اوباما و تیمش در حال تماشای عملیات تعقیب اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده/ عکس: سی‌ان‌ان

اوباما در شروع ریاست خود در کاخ سفید به "لئون پانه‌تا" رئیس وقت سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) از اولویتش در دستگیری اسامه بن لادن گفت. ۹ ماه قبل از عملیات اصلی اوباما خلاصه‌ای از گزارش محل احتمالی اختفای بن لادن در پاکستان را دریافت کرد و برای انجام عملیات مدت‌ها زمان صرف کرد و تمامی احتمالات را بررسی کرد.

بارک اوباما و دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل ترامپ در نشست خبری اعلام خبر مرگ ابوبکر بغدادی (رهبر داعش) در کاخ سفید/ عکس: آسوشیتدپرس

اما ترامپ پس از دریافت گزارش های احتمالی از جایگاه ابوبکر بغدادی در نزدیکی ادلب سوریه در هفته‌های اخیر، دستور نهایی خود را کمتر از یک هفته صادر کرد.

پس از مرگ عده‌ای در این عملیات  و در حالیکه کماندوهای آمریکایی در حال بازگشت به مقرر اصلی خود بودند ترامپ در توئیتی نوشت: "اتفاقی بزرگ به تازگی رخ داده است". پس از این توئیت کاخ سفید نیز اعلام کرد که روز بعد می خواهیم "موضوع مهمی" را اعلام کنیم.

سی‌ان‌ان نوشت: در حالیکه مشاوران امنیتی ترامپ بر سر زمان اعلام خبر بحث می‌کردند و صحبت از دریافت اسناد متقن برای مرگ قطعی ابوبکر بغدادی بود، ترامپ برای اعلام خبر بی‌تابی می‌کرد.

رسانه‌ها نیز در این زمان مرتب از ماموریت‌های صورت گرفته در سوریه گزارش می‌دادند. به همین دلیل ترامپ متقاعد شد خبر را در ساعت ۹ صبح روز یکشنبه اعلام کند که توجه بیشتری را جلب کرده و بازتاب وسیع‌تری دارد. در این زمان نیروهای آمریکایی نیز فرصت بیشتری برای تحقیق در مورد کشته شدگان و اطمینان از مرگ بغدادی داشتند.

اما پس از عملیات مرگ بن‌لادن، اوباما خواستار تحقیقات بیشتر در مورد مرگ قطعی رهبر گروه القاعده شد. فرمانده عملیات به اوباما گفت که یکی از افراد عملیاتش که دقیقا هم قد بن لادن است کنار جنازه او درازه کشیده و از این لحاظ مطمئن به کشته شدن بن‌لادن هستند اما اوباما مدارک بیشتری را طلب کرد.

پس از این مراحل، دولت از اوباما خواست تا خبر را اعلام کند. اوباما در سخنرانی ۹ دقیقه‌ای خود از "عملیات هدفمند" در پاکستان خبر داد و از تالار صلیبی کاخ سفید اعلام کرد: "این دستاورد حکایت از عظمت کشور و عزم مردم آمریکاست". مردم زیادی نیز در خارج از کاخ سفید برای این موضوع تجمع و اوباما را با سر و صدای خود تشویق کردند.

اما ترامپ در مورد این عملیات گفت: "بغدادی مردی مریض و فاسد بود"، "او در حال فرار و گریان مُرد".

وی افزود: "او مانند یک سگ و فردی بزدل مرد. اینک جهان جایی امن‌تر است و خدا به آمریکا خیر دهد. متشکرم". در خارج از کاخ سفید نیز هیچ خبری از جمعیت و تشویق دیده نشد.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش