
به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، ایالتهای شمال شرقی نیوجرسی، کنکتیکت، دلاویر، پنسیلوانیا و رودآیلند با ابتکار ایالت نیویورک ستادی تشکیل میدهند تا اقدامات این شش ایالت همجوار را بازگشایی تدریجی فعالیتهای اقتصادی هماهنگ کند.
از سوی دیگر، ایالتهای اورگان، واشنگتن و کالیفرنیا در ساحل غربی آمریکا نیز با وجود آنکه زمان مشخصی برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی مشخص نکردند، اعلام کردند که برای اتخاذ رویکردی هماهنگ در این راستا به توافق رسیدهاند.
اقدام این ایالتها در حالی است که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ساعاتی پیش در پیامی توییتری ضمن مخالفت با تصمیمگیر بودن فرمانداران ایالتها در بازگشایی فعالیتهای اقتصادی، تاکید کرد چنین تصمیم در اختیار ریاست جمهوری است.
تنش میان فرمانداران ایالتها و ترامپ از زمان شدت گرفتن شیوع کرونا در آمریکا در حدود یک ماه پیش تشدید شد و مباحث مربوط به بازگشایی فعالیتهای اقتصادی عیان شد.
کارشناسان حقوقی آمریکا میگویند که رییس جمهوری این کشور بر اساس قانون اساسی اختیارات محدودی برای صدور فرمان بازگشت به محل کار و بازگشایی اماکن، حملونقل و کسبوکارهای محلی دارد.
از سوی دیگر، کارشناسان حوزه سلامت درباره بازگشایی زودهنگام فعالیتهای اقتصادی هشدار داده و گفتهاند که چنین اقدامی ممکن است به بهای بازگشت کرونا و تسریع شیوع آن تمام شود.
«اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک که مبتکر طرح رویکرد مشترک میان ایالتها است، روز دوشنبه (به وقت محلی) گفت که ایالت نیویورک اوج شیوع کرونا را از سر گذرانده و منحی ابتلا به این ویروس در این ایالت در حال افقی شدن است.
تاکنون نزدیک به ۵۸۵ هزار نفر از مردم آمریکا به طور قطعی به کرونا مبتلا شدهاند و از این تعداد بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر جان باخته و تنها ۳۶ هزار تن بهبود یافتهاند.
اسپانیا گذر از پیک شیوع کرونا را اعلام کرد
وزیر بهداشت اسپانیا اعلام کرد که این کشور از پیک شیوع کرونا عبور کرده و اکنون تلاش میکند شیب شیوع را نزولی کند.
تارنمای بلومبرگ گزارش داد «سالوادور ایلا» وزیر بهداشت اسپانیا دوشنبهشب با اعلام این مطلب گفت: ما به اوج همهگیری رسیدهایم و هدف ما در این هفته تحکیم در مرحله دوم و نزولی کردن شیب شیوع است.
به گفته وزیر بهداشت اسپانیا، این کشور ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۳ هزار و ۴۷۷ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی کرده که کمترین میزان از ۲۰ مارس (اول فروردین) به این سو است و آمار مرگومیر نیز کاهش یافته است.
محدودیت ها و اقدامات شدید قرنطینه ای در یک ماه و نیم گذشته، به کاهش میزان فزاینده مرگ و میر این کشور که در اوایل ماه جاری (آوریل) به اوج رسید، کمک کرد به گونه ای که آمار تلفات روز شنبه، پایین ترین میزان در ۱۹ روز اخیر بود و نسبت افزایش موارد ابتلای تائید شده نسبت به هفته پیش از آن، تقریبا نصف شده بود.
در حالی که در روزهای یکه تازی این ویروس، به همه کارکنان بخش های غیرضروری دستور داده شده بود در خانه بمانند، اما دولت اسپانیا قصد دارد از فردا (دوشنبه) با کاهش محدودیت هایی که از ۲۷ مارس (هشتم فروردین ماه) به اجرا گذاشته شده بود، به برخی کسب و کارها اجازه بازگشایی دهد.
این تصمیم دولت نگرانی هایی درباره اوجگیری دوباره همه گیری ویروس را به همراه داشته که سبب شمار زیادی مرگ و میر در اسپانیا به میزانی بیشتر از همه کشورها به جز ایالات متحده و ایتالیا شده است.
دولت خودمختار کاتالونیا از دولت مرکزی اسپانیا در مورد دلایل لغو زودهنگام و بیپروای وضعیت قرنطینه در کشور، توضیح خواست؛ کاتالونیا همچنین به «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا هشدار داد که در صورت شیوع دوباره احتمالی ویروس کرونا، مسئولیت بر عهده شخص اوست.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت پیشتر با اشاره به روند کند شدن ابتلا به ویروس کرونا در برخی کشورها، ازجمله اسپانیا هشدار داد که دولتها در لغو محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا محتاط باشند.
آدهانوم گفت: سازمان جهانی بهداشت از روند نزولی ابتلا به کرونا در برخی کشورها خرسند است اما باید توجه داشت که رفع محدودیتهای اعمال شده ممکن است به احیای مرگبار همهگیری کووید-۱۹ منجر شود.
آخرین آمار مربوط به اسپانیا حاکی است تاکنون ۱۶۹ هزار و ۶۲۸ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدهاند و از این تعداد، ۱۷ هزار و ۶۲۸ تن جان باخته و ۶۴ هزار و ۷۲۷ نفر بهبود یافتهاند.
- 10
- 5