دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۳۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۳۱۳
خاورمیانه

دخالت سعودی‌ها در انتخابات پارلمانی عراق

شیخ محمد الصهیو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
«شیخ محمد الصهیود» نماینده پارلمان عراق با اشاره به تلاش سعودیها برای دخالت در انتخابات پارلمانی این کشور پیش بینی کرد که شیعیان حائز دو سومِ کرسی ها در این انتخابات شوند.

به گزارش مهر، نمایندگان پارلمان عراق پس از کش و  قوس های فراوان چند روز اخیر در نهایت طرح برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر را به تصویب رساندند. براساس قوانین موجود در قانون اساسی و تصویب طرح اخیر نمایندگان، انتخابات پارلمانی می بایست در موعد مقرر خود یعنی در روز ۱۲ مِی (۲۲ اردیبهشت ماه) برگزار شود.

 

فؤاد معصوم رئیس جمهوری عراق تمامی دستگاه های عراقی را ملزم به اجرای ابلاغیه زمان برگزاری انتخابات کرده است. با توجه به اهمیت برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در سال ۲۰۱۸ که نخستین انتخابات پس از آزادسازی مناطق مختلف این کشور از یوغ گروه تروریستی داعش به شمار می رود، گفتگویی را با «شیخ محمد الصهیود» نماینده پارلمان عراق ترتیب دادیم که از نظر می گذرد؛

 

*آرایش سیاسی کنونی احزاب و جریان های سیاسی در عراق در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی چگونه است؟ به نظر شما چه ائتلاف هایی به پارلمان راه پیدا خواهند کرد؟

تلاشی که ما در حال حاضر انجام می دهیم این است که شرایط برای پیروزی ائتلافات شیعی را فراهم کنیم تا هدف اصلی خود یعنی حفظ پست نخست وزیری برای شیعیان را محقق سازیمواقعیت این است که نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد که چه ائتلاف هایی در نهایت موفق به ورود به پارلمان خواهند شد، چراکه شرایط در مقایسه با گذشته بسیار تغییر کرده است. بسیاری از ائتلاف هایی که هم اکنون در پارلمان وجود دارند، دستخوش تغییرات گسترده شده اند. با این حال، ما در ائتلاف «دولت قانون» همچنان برنامه های خود را به پیش می بریم. برنامه ما دستیابی به اکثریت کرسی ها در پارلمان است. 

 

تلاشی که ما در حال حاضر انجام می دهیم این است که شرایط برای پیروزی ائتلافات شیعی را در انتخابات آتی فراهم کنیم تا هدف اصلی خود یعنی حفظ پست نخست وزیری برای شیعیان را محقق سازیم. همانطور می که می دانید، نخست وزیر آینده از میان ائتلاف پیروز در انتخابات خواهد بود. در خصوص آرایش سیاسی کنونی در عراق نیز باید گفت که بدون شک احزاب و جریان هایِ «ائتلاف ملی» برای دستیابی به بیشترین کرسی ائتلاف خواهند کرد.

 

*طبق قانون اساسی عراق گروه های نظامی نمی توانند در انتخابات پارلمانی مشارکت کنند. با توجه به این مسئله وضعیت حشد شعبی را در عرصه سیاسی عراق و به ویژه در جریان انتخابات پارلمانی، چگونه می بینید؟

 

البته این را بگویم که قانون از مشارکت ارتش و نیروهای مسلح در انتخابات ممانعت نمی کند. قانون می گوید که اگر افراد منتسب به نیروهای مسلح قصد مشارکت در انتخابات را داشته باشند باید از سمت خود استعفا دهند. در خصوص حشد شعبی نیز همین مسئله صادق است.

 

هیچکس نمی تواند حشد شعبی را از شرکت در انتخابات پارلمانی محروم کند. اما اگر از میان حشد شعبی کسی به دنبال مشارکت در انتخابات باشد باید از پست خود استعفا داده و به عنوان یک شهروند و نه یک نظامی در انتخابات شرکت کند. 

 

*در حال حاضر آیا ائتلافی میان احزاب و گروه های شیعی و سنی در عراق شکل گرفته است؟ 

خیر. احزاب شیعی به دنبال ائتلاف با یکدیگر برای رسیدن به بیشترین تعداد کرسی در پارلمان هستند. اما این بدان معنا نیست که ائتلافات احزاب سنی صورت نمی گیرد. احزاب سنی و شیعی احزاب سنی و شیعی برای تشکیل دولت آینده با یکدیگر ائتلافاتی را تشکیل خواهند دادبرای تشکیل دولت آینده با یکدیگر ائتلافاتی را تشکیل خواهند داد. دولت آینده نمی تواند تنها متعلق به یک قشر خاص باشد.

 

دولت آینده اگر صرفا شیعی باشد و یا صرفا سنی باشد، قطعا در عملکرد خود با شکست مواجه خواهد شد. بر همین اساس، مسئله تشکیل ائتلافات میان شیعیان و سنی ها برای تشکیل دولت، وارد است.

 

*به نظر شما ایا این شیعیان خواهند بود که در انتخابات پارلمانی که قرار است در ماه مِی برگزار شود، پیروز می شوند؟ وضعیت پارلمان آینده از این حیث را چگونه ارزیابی می کنید؟

 احزاب و جریان های شیعی که تاکنون برای مشارکت در انتخابات نهایی شده اند، احزابی نظیر نصر، فتح و دولت قانون و جریان صدر هستندشاید ائتلافات شیعی برای مشارکت در انتخابات پارلمانی آینده تغییر کند اما من معتقدم که دو سومِ کرسی های پارلمان آینده نصیب ائتلاف های شیعی خواهد شد؛ هرچند که آرایش این ائتلاف ها نسبت به گذشته تغییر کند. احزاب و جریان های شیعی که تاکنون برای مشارکت در انتخابات نهایی شده اند، احزابی نظیر نصر، فتح و دولت قانون و جریان صدر هستند. 

 

به نظر من احزاب شیعی بیشترین تعداد کرسی را به دست می آورند. مهم نیست که ائتلافات شیعی چگونه شکل می گیرند؛ مهم این است که این ائتلافات، پیروز انتخابات پارلمانی آینده در عراق باشند.

 

*برخی اخبار وجود دارد مبنی بر اینکه عربستان سعودی به طرق مختلف برای دخالت در انتخابات پارلمانی تلاش می کند. در این خصوص توضیح دهید.

 

عربستان سعودی تاکنون اموال زیادی را برای تغییر معادلات در عراق صرف کرده استدر رابطه با اقدامات عربستان سعودی در عراق، وضعیت کامل روشن است. بله آنها قصد دخالت در انتخابات را دارند. این مسئله حتی بر زبان «ثامر السبهان» سفیر سابق عربستان سعودی در عراق نیز جاری شد. وی در جریان دیدار با برخی شخصیت های سیاسی رسما اعلام کرده بود که از بعضی گروه های سیاسی خاص حمایت می کند تا آنها نخست وزیر جدید عراق را انتخاب کنند.

 

این یک دخالت آشکار در امور داخلی عراق است. عربستان سعودی تاکنون اموال زیادی را برای تغییر معادلات در عراق صرف کرده است. امروز نیز همین کار را انجام می دهد. اما ملت عراق ثابت کرده است که می تواند توطئه های عربستان سعودی برای تغییر نتایج انتخابات پارلمانی را با شکست مواجه سازد. 

 

 

رامین حسین آبادیان

 

 

 

 

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش