چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۰۵ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۲۰۷
خاورمیانه

نقش دو زن در تضعیف احزاب حامی نتانیاهو در انتخابات

نقش زنان در تضعیف احزاب حامی نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
با توجه به بن بست سیاسی کنونی در اسرائیل به نظر می‌رسد که به زودی شاهد برگزاری سومین انتخابات سراسری خواهیم بود.

به گزارش انتخاب، شلومی الدار در المانیتور نوشت: با توجه به بن بست سیاسی کنونی در اسرائیل به نظر می‌رسد که به زودی شاهد برگزاری سومین انتخابات سراسری خواهیم بود. بنیامین نتانیاهو حاضر به پذیرفتن این واقعیت نیست که توانایی تشکیل دولت بعدی را ندارد. او همچنین به دیگر اعضای لیکود اجازه نخواهد داد که رهبری حزب را بر عهده بگیرند. دلیل این موضوع بر کسی پوشیده نیست.

نخست وزیر اسرائیل با اتهام فساد و سو استفاده از قدرت روبرو است. اولین جلسه دادگاه او در تاریخ ۲ اکتبر برگزار شد. نتانیاهو تنها در صورتی می‌تواند از پیگیرد قانونی فرار کند که در قدرت بماند. او به عنوان نخست وزیر می‌تواند با کمک قانونگذاران متحد خود لایحه‌ای را برای دریافت مصونیت قضایی به تصویب برساند.

 اما مطابق با گزارش‌های منتشر شده در رسانه ها، کمیته مرکزی حزب لیکود هفته بعد جلسه‌ای را تشکیل خواهد داد تا در مورد برگزاری انتخابات مقدماتی درون حزبی برای گزینش رهبر حزب و کاندیدای نخست وزیری تصمیم گیری کنند. چند روز بعد گیدئون سار، رقیب اصلی نتانیاهو در حساب توییتر خود نوشت: «من آماده ام». بدین ترتیب باید منتظر به چالش کشیده شدن رهبری نتانیاهو بر حزب لیکود باشیم.

هم زمان، بلوک احزاب راست گرا در اسرائیل همچنان از تلاش نتانیاهو برای تشکیل دولت بعدی کشور حمایت می‌کنند. احزاب راست گرا شامل لیکود، ائتلاف یامینا، شاس و یاهادوت هاتورا در انتخابات قبلی ۵۵ کرسی را کسب کرده بودند. نتانیاهو تلاش می‌کند با حمایت آن‌ها مانع تشکیل دولت بعدی توسط بنی گاتس، رهبر حزب میانه رو آبی و سفید شود. اما نتانیاهو با دنبال کردن این تاکتیک اساسا در حال سوق دادن اسرائیل به سمت سومین انتخابات سراسری در یک سال گذشته است.

برگزاری انتخابات مجدد ضرورتا به نفع اسرائیل نخواهد و نتانیاهو را از بن بست کنونی خارج نخواهد کرد. اما خودخواهی نتانیاهو و تلاش او برای باقی ماندن بر قدرت ضربه بزرگی به کمپ راست گرایان محافظه کار اسرائیل وارد کرده است. محافظه کاران از سال ۲۰۰۹ مسیر نتانیاهو برای ماندن در دفتر نخست وزیر را هموار کرده اند. نتانیاهو در آخرین انتخابات اسرائیل تلاش کرده بود که با تشکیل ائتلاف‌های مختلف حمایت رآی دهندگان راست گرا را جلب کند.

پیش از انتخابات آوریل ۲۰۰۹ رهبران راست گرا از جمله نفتلی بنت و آیلت شاکد از حزب راستی هابیت هایهودی جدا شدند. نتانیاهو نگران بود که این جدایی به کاهش آرای راست گرا‌ها در انتخابات منجر شود. او حزب هابیت هایهودی را وادار کرد تا هواداران نژاد پرست مئیر کاهان، خاخام راست گرای افراطی را در فهرست کاندیدا‌های خود برای مجلس بیست و یکم قرار دهد. بدین ترتیب رهبر لیکود در اقدامی غیر عادی حزب راست گرای دیگر را وادار کرد که عناصر افراطی را به بلوک خود راه دهد.

نتانیاهو پیش از انتخابات ماه سپتامبر به پیشنهاد جان مک لاگین، مشاور استراتژیک خود از رای دهندگان راست گرا درخواست کرد که از حزب کاهانیست آتسما حمایت نکنند. پیروان این حزب در نهایت فقط ۱.۸۸ آرا را به دست آوردند، در حالی که کاندیدا‌های مجلس برای پیروزی باید حداقل ۳.۲۵ درصد آرا را کسب کنند.

علاوه براین، نتانیاهو تحت فشار همسر خود حاضر نشد خانم آیلت شاکد، وزیر سابق دادگستری را به حزب لیکود راه دهد. در نهایت خانم شاکد به عنوان رهبر ائتلافی از احزاب راست گرا با نام یامینا برگیزده شد. اما این احزاب در مجموع فقط هفت کرسی در انتخابات کسب کردند.

در نهایت این تحولات به تضعیف بلوک راست گرا منجر شدند. آن‌ها در شرایط کنونی توانایی تشکیل دولت جدید را ندارند. تاکتیک‌های نتانیاهو نتیجه‌ای برای او به دنبال نداشت. اختلافات زیادی بین ائتلاف‌های راست گرا وجود دارد. آن‌ها در مورد رهبری و آینده کشور اتفاق نظر ندارند.

نتانیاهو همچنین موشه فیلین، رهبر حزب ملی گرا را قانع کرد که در انتخابات شرکت نکند. او به فیلین وعده داده بود که در دولت بعدی به عنوان یکی از وزرای کابینه انتخاب خواهد شد. اما به نظر نمی‌رسد که عدم حضور فیلین در انتخابات تاثیر چندانی در سرنوشت نتانیاهو داشته است. بعید به نظر می‌رسد که فیلین نقش مهمی در تشکیل دولت بعدی داشته باشد. بدین ترتیب او به خاطر وعده پوچ نتانیاهو هواداران خود را ناامید کرد.

به طور خلاصه، نتانیاهو نقش مهمی در تضعیف بلوک‌های راست گرا و ایجاد شکاف بین آن‌ها ایفا کرده است. بلوک‌های راست گرا و محافظه کار افراطی در انتخابات ماه آوریل در مجموع ۶۰ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی مجلس را کسب کردند. تعداد کرسی‌های آن‌ها در انتخابات بعدی در ماه سپتامبر به ۵۵ مورد کاهش پیدا کرد. البته این احزاب دارای سیاست‌ها و اهداف یکسانی نیستند و تنها به یک دلیل از نتانیاهو پشتیبانی کردند. نتانیاهو قول داده است که تمام خواسته‌های آن‌ها در ارتباط با بودجه، قوانین مذهبی و خدمت سربازی را برآورده کند.

کمپ محافظه کاران اسرائیل در یک دهه گذشته نتانیاهو را در قدرت نگه داشته بودند. اما بعید به نظر می‌رسد که آن‌ها بتوانند در انتخابات بعدی آینده سیاسی نتانیاهو را نجات دهند.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش