پنجشنبه ۰۹ آذر ۱۴۰۲
۱۶:۲۹ - ۰۸ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۵۸۶
مجلس

نماینده مجلس: از ساخت ۴ میلیون مسکن، تا امروز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است

وضعیت ساخت مسکن در ایران,افزایش بالای اجاره بهای مسکن

 اصغر سلیمی نماینده سمیرم در مجلس یازدهم درباره شعارهای دولت رئیسی و میزان تحقق آن؛ به ویژه وضعیت ساخت مسکن با رویداد۲۴ مصاحبه کرده که در ادامه می‌توانید مهمترین بخش‌های آن را بخوانید:

* بحث مسکن در کشور ما به یک موضوع پیچ در پیچ و لاینحل تبدیل شده است. دهه‌هاست مردم ایران با مشکل مسکن دست به گریبان هستند در حالی که خیلی از کشور‌ها این موضوع را برای مردم‌شان حل کردند. در بسیاری از کشور‌های پیشرفته، وقتی فرد ازدواج می‌کند یا صاحب شغل می‌شود، دولت در ابتدای راه، مشکل مسکن او را رفع می‌کند، یعنی یا به مرور با کسر از حقوق در زمانی معین و یا با ارائه وام بلندمدت، فرد را صاحب خانه می‌کنند.

* در ایران، خیلی از مسئولان شعار‌های بزرگ می‌دهند، اما در عمل می‌بینیم که دولت رئیسی فاصله زیادی با تحقق آن حرف‌ها و شعارها دارد. ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، به حرف راحت است، ولی باید پرسید در عمل، این کار شدنی است؟

* بیش از دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته است، یک بررسی ساده بکنید و ببینید از شعار اولیه ۴ میلیون مسکن، چقدر تاکنون ساخته شده است. در حوزه انتخابیه من که سمیرم است، تا امروز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است. در همین رابطه با افراد دیگر هم صحبت کردم و گفتند در شهر‌های ما هم، کار عملیاتی خاصی صورت نگرفته است.

* الان یک جوان بخواهد واحد مسکونی خود را بسازد، آن هم با قولی که رییس جمهور داده و اگر عملیاتی هم شود، از کجا و چگونه باید وام ساخت را بگیرد تا در کار خرج کند؟ از طرفی ضامن‌های خود را از کجا پیدا کند تا آن چندصد میلیون تسهیلات را دریافت کند؟ حال اگر همه این‌ها اتفاق افتاد، آن جوان چطوری باید ماهی حدود ۱۰ میلیون تومان قسط دهد؟

* در شرایط فعلی که مصالح ساختمانی از جمله میل‌گرد در حال گران شدن است و از سوی دیگر، خدمات هم افزایش قیمت داشته است، طبیعی است که مسکن گران‌تر و تهیه آن برای خانواده‌ها سخت‌تر از همیشه شود. در حال حاضر افزایش بالای اجاره بهای مسکن، دخل و خرج خانواده‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است.

* دولت به جای شعار دادن، واقعیت‌ها را به جامعه بگوید. دولت باید شفاف به مردم بگوید که توانش چقدر است و چه میزان می‌تواند مردم را در مسیر ساخت مسکن و خانه‌دار شدن کمک کند. مردم دنبال برنامه‌ریزی برای زندگی خود هستند و اگر وعده دولت، پایه و اساس نداشته باشد، روند زندگی مردم درست پیش نخواهد رفت.

* به عنوان یک نماینده مجلس، تغییر مثبتی را در حوزه مسکن در این دو سال کاری دولت سیزدهم، ندیدم. خیلی از افرادی که مستاجر هستند، نسبت به سال قبل، اجاره‌شان تا حدود دو برابر بیشتر شده است. حرف‌هایی که می‌زنم خیلی نیاز به کارِ کارشناسی ندارد. آقایان بروند و یک ملک در یک نقطه تهران را هدف قرار بدهند تا ببینند آن ملک در سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ چه سیر قیمتی را دنبال کرده است.

* اولویت اصلی مردم، مسکن است. ما باید بدانیم وقتی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را وضع می‌کنیم یا مرتب به جوانان می‌گوییم ازدواج را در برنامه زندگی خود قرار دهید، سنگ بنای آن، رفع دغدغه مسکن است، وگرنه به هدف‌مان نخواهیم رسید.

* ما باید در حوزه مسکن‌سازی انبوه از تجربیات کشور‌هایی که در این رابطه ید طولایی دارند، استفاده کنیم. در حال حاضر کشور‌هایی مثل چین و ترکیه، تجربه‌های خوبی دارند، حال چه اشکالی دارد که از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم، کما اینکه در گذشته هم از این پتانسیل‌ها تا حدی بهره گرفته شده بود.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
ریسی در سخنرانی سازمان ملل به اختیار گفته ایختیار وای خدا از خنده روده بر میشه ادم
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش