
روز گذشته در اتفاقی نادر کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در صحن علنی مجلس تأیید نشد. این امر اگر چه برای اعضای کمیسیون تلفیق چندان غیر قابل پیشبینی نبود اما کمتر کسی از کارشناسان تصور میکرد که لایحه دولت تصویب نشود. به هر روی موافقان و مخالفان نقطه نظرات و دیدگاههای خود را در صحن علنی مطرح کردند و کمیسیون تلفیق هم در روزهای گذشته روی این لایحه بررسیهای زیادی انجام داده بود. مضاف بر اینکه آنچه در جلسه دیروز در دستور کار بود کلیات لایحه بود و امکان ارائه پیشنهادهای نمایندگان در بررسی جزئیات وجود داشت.
با این حال به نظر میرسد نمایندگان موافق با لایحه و همچنین نمایندگان دولت نتوانستند از سند سالانه بودجه کشور دفاع کنند. نکته قابل تأمل دیگر تعداد نمایندگان حضار در جلسه دیروز مجلس بود.
متأسفانه از حدود ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی، دیروز تنها ۲۱۹ نفر در رأیگیری شرکت کردند و حدود ۷۰ نفر از همکاران ما غیبت داشتند. برخی نمایندگان در حوزههای انتخابیه به سر میبردند و به دلیل بارش برف و تعطیلی فرودگاه مهرآباد و انسداد محورهای مواصلاتی تهران نتوانستند خود را به مجلس برسانند. اگر چه جای این سؤال هست که چه کاری واجبتر از مشارکت در تعیین مهمترین سند مالی دولت برای یک سال آینده میتواند وجود داشته باشد؟ یعنی انتظار این بود که نمایندگان محترم برنامه خود را به گونهای تنظیم میکردند که به جلسه دیروز برسند.
به هر حال نمایندگان مجلس دیدگاههای متفاوت دارند و کسی هم نمیتواند آنها را از دنبال کردن و ارائه نقطه نظرات خود باز دارد. آن گونه که رئیس مجلس هم گفتند کمیسیون تلفیق در ۷۲ ساعت آینده تمام تلاش خود را میکند تا اصلاحات لازم در این لایحه انجام شود و دوباره به صحن برگردد. بنابراین به نظر میرسد که روز شنبه شاهد بررسی دوباره کلیات لایحه بودجه در مجلس باشیم. پیشبینیها حکایت از آن دارد که سند دخل و خرج سالانه کشور در این روز به تصویب خواهد رسید.
اگر چه کیفیت دفاع دولت در آن روز هم از اهمیت برخوردار است. به هر روی نمایندگان هم در نظر دارند که تعویق در بررسی لایحه تبعاتی خواهد داشت که به ضرر مردم تمام خواهد شد. دولت تلاش کرده در موعد مقرر لایحه خود را به مجلس ارائه کند و این انتظار هم از همکاران در بهارستان هست که دغدغههای دولت را در نظر داشته باشند. دولت و مجلس در تعامل با یکدیگر و همافزایی میتوانند به اشتراک نظری در این خصوص برسند که هم برنامههای قوه مجریه اصطلاحاً زمین نماند و هم نگرانیهای احتمالی نمایندگان ملت مورد توجه قرار گیرد.
فاطمه سعیدی
عضو کمیسیون تلفیق
- 13
- 2