جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳
۲۲:۲۹ - ۰۱ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۰۲۷۱
مجلس

حمیدرضا حاجی بابایی:

آموزش وپرورش اولویت اول دولت نیست/ فرهنگیان در بودجه ۹۸ انتظار نگاه متفاوت‌تردارند

حمیدرضا حاجی بابایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: تنها کسی که برای آموزش وپرورش سنگ تمام گذاشته مقام معظم رهبری است، دولت و مجلس هم باید به تبع رهبری آموزش و پرورش را در راس قله توجه جامعه قرار دهند.

به گزارش فارس، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در جمع شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور طی سخنانی اظهار داشت: اگر بخواهیم کشور را بسازیم هیچ راهی به جز آموزش وپرورش در پیش رو نداریم،باید آموزش وپرورش در اولویت دولت قرار گیرد تا بتوانیم به سایر مولفه های توسعه دست یابیم.

 

وی افزود: در طول چهل سال گذشته در آموزش وپرورش تلاش های زیاد صورت گرفته است،اما این فعالیت‌ها نتوانسته که آموزش وپرورش را به  اولویت اول کشور تبدیل کند.

 

رئیس فراکسیون فرهنگیان ادامه داد: دولتمردان ما باید ایمان داشته باشند که آموزش وپرورش مسیر آینده برای توسعه کشوراست،حرف اصلی در فرهنگ،اقتصاد وامنیت نیروی انسانی می زند،

 

حاجی بابایی همچنین عنوان کرد: هرچه مردم آگاه تر شوند،ضریب امنیت در آن جامعه  بالا می رود.در واقع هزینه هایی که برای مسائل وآسیب های اجتماعی می پردازیم ،همان پولهایی است که باید خرج آموزش وپرورش می کردیم،صرفه جویی برای آموزش وپرورش معنا ندارد،به گونه ای که اگر برای تامین سلامت صرفه جویی کنیم،باید در درمان پول خرج کنیم،این حقایق باید محور سیاستهای دولت ومصوبات مجلس درخصوص آموزش وپرورش باشد.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: جامعه ای پیشرو است که معلم را پیشرو بداند،هر کس را در جامعه الگو و اوج قله توجهات کنید، جوانان به آن طرف گرایش پیدا می کنند وما در الگو کردن معلمان موفق نبوده ایم،نتوانسته ایم الگوسازی مناسب داشته باشیم،همین است که دیگران از این خلاء استفاده کرده اند .

 

وی گفت: نکاتی که مطرح می شود نمونه هایی از  آسیب بزرگی است، که در آموزش وپرورش وجود دارد،باید برای تعلیم وتربیت کشور سنگ تمام گذاشت، به اعتقاد من تنها کسی که برای آموزش وپرورش سنگ تمام گذاشته مقام معظم رهبری است،باید دولت ومجلس هم به تبع رهبری آموزش وپرورش را در راس قله توجه جامعه قرار دهند.

 

وزیر اسبق آموزش وپرورش عنوان کرد: در حال حاضر تفکرخصوصی سازی آموزش وپرورش بسیار قوی وقدرتمند است،این که آموزش وپرور رل باید به بخش خصوصی واگذار کرد.

 

وی ادامه داد: این  که مردم برای مساعدت به آموزش وپرورش ورود پیدا کنند ،سیاست خوبی است ،اما خصوصی سازی غلط است ،در پشت این خصوصی سازی دولت نباید برای آموزش وپرورش سرمایه گذاری کمی داشته باشد وکم بگذارد،در این صورت بحرانهایی که وجود دارد لاینحل می ماند.

 

وی به این نکته هم اشاره کرد که بیش از ۲۰ سال در دولت ومجلس کار بودجه ای کرده ام با بودجه واعداد وارقام آشنا هستم،هیچوقت قبول نمی کنم برای آموزش وپرورش پول نداریم ، بایددولت مجاب شود که برای آموزش وپرورش هزینه کند.

 

وی افزود: ما هم باید به دولت کمک کنیم  وبپذیریم در مجلس و دولت نتوانسته ایم با جامعه فرهنگیان  همراهی وهمگامی کنیم ،در چند سال اخیر طوری رفتار شد که از دل دولت به آموزش وپرورش ضربه وارد شد.

 

رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: سیاست مازاد اعلام کردن معلمان توسط آقای فانی وبی سواد خطاب کردن معلمان باعث تنزل نگاه دولت به جامعه فرهنگی و به تبع آن نگاه مصرفی به آموزش وپرورش شد،نتیجه سیاست آقای فانی این بود که دولت مجاب شد با حداقل هزینه می تواند قافله آموزش وپرورش را به سرمنزل برساند و فارغ از دغدغه های آموزش وپرورش به اولویتهای دیگر خود بپردازد.

 

وی اظهار داشت: نیمه تعطیل کردن دانشگاه فرهنگیان باعث شد که ،بعداز چهار سال مقام معظم رهبری دانشگاه فرهنگیان تشریف بردند و اعلام خطر کردند که تا سال ۱۴۰۰،حدود  ۳۰۰ هزار کمبود معلم خواهیم  داشت.

 

حاجی بابایی گفت: آقای عسگری آزاد وآقای  فانی دولت و مجلس  را مجاب کردند،که آموزش وپرورش را می توان با این حداقل ها پیش برد،اما رهنمودهای مقام معظم رهبری همواره بر دو اولویت تاکید داشته است،که دوچیز را از آموزش وپرورش دریغ نکنید،پول واعتبار تا حد حل تمامی مشکلات ومعضلات این دستگاه عظیم فرهنگی وتاثیرگذار و نیروی انسانی کارآمد وفرهیخته ، که تنها حلال مشکلات تمام آسیب های موجود در کشور است.

 

وی گفت،آموزش وپرورش در سرازیری مشکلات قرار گرفته است،بحران نیروی انسانی در حال حاضر موجب حذف بسیاری از پست های اجرایی مانند معاونتها،مربیان پرورشی،مشاوره وبهداشت شده است که هریک در جای خود اسیب زا است.

 

رئیس فراکسیون فرهنگیان بر همین اساس اضافه کرد: همه هجمه ها برای خصوصی سازی آموزش وپرورش بود،مدارس استعدادهای درخشان  تضعیف شدند،هر روز یک ایده مثل حذف مشق شب،معلم تمام وقت،همه اینها پوششی برای حرکت برای خصوصی کردن آموزش وپرورش است.

 

وی در تبیین موضوع تصریح کرد: تدریس ۴۴ ساعت معلم معنا ندارد، معلم باید در کنار رسیدگی به تدریس وتکالیف دانش آموزان فرصت مطالعه وبه روز کردن اطلاعات داشته باشید،زیر ساختها را آماده کنید،مانند اساتید دانشگاه اتاق مخصوص هر معلم پیش بینی شود،نظام رتبه بندی به شکل درست وصحیح آن اجرا گردد که حقوق ومزایای معلمان نباید کمتراز ۸۰ درصد اساتید دانشگاه نباشد،

 

حاجی بابایی افزود:کسانی طرح معلم تمام وقت و تدریس ۴۴ ساعت را مطرح می کنند،که پرمدعاترین در آموزش وپرورش هستند ،کسانی که حتی یک روز هم معلم نبوده اند؛ با سختی های کار معلمی آشنایی ندارند.

 

وی گفت: تشکل های معلمان باید پرچم مطالبات معلمان را بالا بگیرند،در واقع تمام تشکل هاییکه نتوانستند مطالبات فرهنگیان را پیگیری کنند توسط خود فرهنگیان به حاشیه رانده شده اند.

قلب معلم با قلب کسانی است که از آنها حمایت واقعی دارند،اگر حمایتها شعاری و زبانی باشد و قلبی و واقعی نباشد،کار آن تشکل درست پیش نخواهد رفت،مطالبات حقوقی ومعیشتی باید در اولویت کار تشکل ها قرار گیرد.

 

وزیر اسبق آموزش وپرورش خاطرنسان کرد:‌ قاطبه معلمان نجیب وخیرخواه هستند،وجدان عمومی حاکم بر آموزش وپرورش،وجدان سالمی است،که باید از این فرصت به نفع جامعه فرهنگی استفاده کرد.

 

وی ادامه داد: اعتبار سال ۱۳۹۷ آموزش وپرورش ۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است که اگر ۱۱۰ درصد تخصیص یابد ،بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد خواهد شد.

 

عضو کمیسیون بودجه ومحاسبات مجلس گفت: در اردیبهشت وخرداد سال جاری ،به عده ای خاص ارز۴۲۰۰ داده شد  که  اجناس مورد نیاز مردم را وارد نمایند ، تنها در یک مورد ۲۶۸ میلیارد دلار  به کسی تعلق گرفت که تاکنون حتی یک  قلم جنس وارد نکرده است.

 

وی تاکید کرد: ۱۰۸هزار میلیارد دلار۴۲۰۰تومانی به عده ای برای واردات دادند.که اگر دلار را۱۰۰۰۰تومانی حساب کنیم. در واقع ۱۰۸ هزار میلیارد دلار به عده ای خاص دادند،این مبلغ سه برابر بودجه سالانه آموزش وپرورش است که اگر تنها یک سوم آن هزینه آموزش وپرورش می شد بسیاری از مشکلات کنونی حل می شد ولی این مبلغ در اختیار تعدادی خاص قرار گرفت.

 

حاجی بابایی گفت: بارها گفته ام وباز هم ایمان دارم واصرار می کنم؛دولت پول کم ندارد که وضع آموزش وپرورش اینگونه باشد،برای مثال درقانون بودجه پیش بینی سال جاری ، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۸۰هزار میلیارد دلار پیش بینی شده ، که فقط تا اول مهر۱۳۹۷ در آمد نفتی ما۳۳هزارمیلیارد دلار است اگر قیمت دلار را ده هزار تومان محاسبه کنیم ۳۳۰ هزارمیلیارد دلار شده است.

 

وی تصریح کرد: باید دولت ایمان بیاورد که  برای آموزش وپرورش و دفاع هزینه کند،آموزش وپرورش هم دفاعی است،امنیت یک کشور وابسته به نیروی انسانی توانمند وسالم و آگاه است.

 

وزیر اسبق آموزش وپرورش گفت: اما در عمل چنین نیست، روند نزولی تخصیص اعتبارات سالانه آموزش وپرورش قابل توجیه نیست

 

وی در ادامه سخنانش بیان کرد:‌ سنگین ترین تحریم ها در سال ۱۳۹۱اعمال شد که  هم اروپا وهم امریکا  ما را تحریم کردند در آن سال کل بودجه دولت  ۱۰۴ هزار میلیاردتومان بود که  بودجه آموزش وپرورش  ۱۵ هزارمیلیارد وششصد  میلیون تومان شد  ،اما در در سال ۱۳۹۵بودجه آموزش وپرورش ۲۸ هزار وصد  میلیارد تومان بود ، حال این که ۱۰۴هزار میلیارد تومان دولت شده بود، ۲۸۱ هزار میلیارد تومان شده است، یعنی بودجه دولت چند برابر اضافه شده اما ،نسبت بودجه آموزش وپرورش به کل بودجه کشور کاهش یافته است. عده ای کلاه سیاسی سر بقیه می گذارندوبرای تبرئه دولت می گویند در دولت قبل نفت گران بود درصورتی که در آمد دولت الان  بیشتر است

 

وی گفت: با تمام این اوصاف در برنامه ششم آموزش وپرورش را قوی دیده ایم،قوانین حمایتی بسیار خوبی از جمله اجرای رتبه بندی معلمان را مصوب کرده ایم

 

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: برنامه ای که در سالهای اخیر اجرا شده است ،برنامه رتبه بندی معلمان نیست،بندی از قانون مدیریت خدمات کشوری است که در ،سال آخر مسئولیت وزارت اجرا کردیم و بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، ۱۲۰۰ امتیاز به معلمان داده شده،ادامه آن در آموزش وپرورش در حدود ۳۰۰ امتیاز در سالهای اخیر به معلمان داده شده است،باید مصرانه رتبه بندی را پیگیری کنیم.

 

حاجی بابایی اظهار داشت: باید با معلمان صحبت کنیم، در فضای آزاد معلمان حرف بزنند،گروه بندی نکنیم، اجازه بدهیم همه معلمان از هر گروه وجناحی صحبت کنند، موضع گیری سیاسی نکنیم زیرا مسئولیت بزرگی در برابر تعلیم وتربیت داریم.

 

وی افزود: معلمان وجدان های بیداری دارند، وضع معیشتی معلمان واقعا خوب نیست،یک معلم با دومیلیون تومان چگونه در شهر تهران از پس هزینه های زندگی برمی آید.

 

رئیس فراکسیون فرهنگیان بیان کرد:‌ مهندسی نیروی انسانی در سند در زیر نظام تربیت معلم و نیروی انسانی مد نظر بوده است که بر اساس برنامه ای که تدوین شده بود،هرسال ۲۰ هزار نیروی متخصص وارد دوره ابتدایی می شدند ضمن ایجاد توازان جنسیتی،توازان تخصصی هم ایجاد می شد،اما توقف پذیرش دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان برنامه ها را مختل کرد

 

وی افزود: در برنامه ششم وزارت فناوری و اطلاعات موظف شده است تمام زیر ساختهای ارتباطی وهوشمندسازی مدارس را تامین کند،تا آموزش معلمان تسهیل شود،چندین بار یادآوری کرده ایم درآموزش وپرورش پیگیری اجرایی شدن ومطالبه این قانون از وزارت فناوری باشد چرا که در صورت اجرایی شدن آن آموزش وارزیابی معلمان راحت تر صورت می گیرد و اجرای برنامه های درسی روزآمدتر خواهد شد.

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش