یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۱ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۷۹۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

مصونیت خاص احمدی نژاد به روایت یک نماینده

غلامعلی جعفرزاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
جانبازی که امروز دهه پنجم عمرش را روی ویلچر میگذراند شاید همان قهرمانی باشد که دیروز در میادین ورزشی جوانی اش را قهرمانی کرده باشد؛ اما ای کاش هیچ وقت قصه جنگ شروع نمی شد که مجبور باشیم داستان مان را نشسته شروع کنیم.

به گزارش خانه ملت، در روزهایی که یاد آور آغاز جنگ تحمیلی است و به نام هفته دفاع مقدس نامگذاری شده پای صحبت های سیاست مداری می نشینیم که حالا سالهاست ایستادن را فراموش کرده و یادگاری آن روزها هنوز روی تنش جا خوش کرده است.

غلامعلی جعفرزاده نماینده ایثارگر مجلس که شرایط جسمی اش هیچ محدودیتی برای فعالیت های سیاسی اش ایجاد نکرده است معتقد است که سیاست ورزی زبان می خواهد و خیلی به پا احتیاجی ندارد.

 می گوید: عضو هیچ حزب و گروهی نیست و برای خوشایند هیچ جناحی  کاری نمیکند چون معتقد است یک سیاست مدار خوب سیاست مداریست که اصولگرای اصلاح طلب با مشی اعتدالی  باشد.

 

مشروح این گفت و گو را در ذیل بخوانید:

 

-شهید باکری در وصیت نامه اش رزمنده ها را به سه گروه تقسیم کرد عده ای که پشیمان می شوند، عده ای که غرق مادیات می شوند و عده ای که به آرمان ها وفادار می مانند شما چقدر به این تقسیم بندی قائلید و جزو کدام دسته هستید؟

واقعیت امر این است که این اتفاقات می افتد ولی آنچه که مهم است فراموش نکردن یاد این ها است نه اینکه من بخواهم مقابل دوربین بگویم اما خدا شاهده من یک لحظه پشیمان نشدم و همه تلاشم این بوده است که حافظ آرمان ها باشم و آن ها را یک لحظه فراموش نکنم.

 

- در دهه های اخیر ما شاهد گسترش بی اخلاقی ها در جامعه هستیم، این همه بی اخلاقی از کجا نشات گرفته است؟

به نظر من نشات گرفته از بی تقوایی ها و فراموش کردن خدا و آخرت و کمرنگ شدن دین در زندگی است اگر آدم ذره ای از خدا بترسد به حریم خصوصی افراد وارد نمی شود و من فکر می کنم ما کمی در اخلاق اسلامی دچار مشکل شده ایم.

 

- غلامعلی جعفرزاده که از بچه های جبهه و جنگ است آیا اخلاق و منشش خیبریه؟

فکر می کنم باید اینگونه باشد و تلاشم بر این است.

 

- شما که خیبری هستید دود برخی موتوری ها شما را اذیت نمی کند؟

قطعا اذیت می کند موتوری هایی که تخته گاز می روند و توجهی به عابر پیاده و مردم هم ندارند همه را متاثر می کنند؛  تندروی این موتوری هایی که اگزوز ندارند مردم را اذیت می کند و این اشکال دارد.

 

 طبیعتا این تندروی ها در مجلس هم هست، البته شدت و حدت آن بالا و پایین دارد اما دعا کنید که این موتوری ها پنچر شوند.

 

کشور نیاز به آرامش دارد و استحقاق کشوری که ۲۳۰ هزار شهید داده، ۵۰۰ هزار جانباز تقدیم کرده و ۳۰ هزار اسیر داشته این نیست و برای اینکه به استحقاق خود برسد ترمزهای مختلف نباید سرراهش باشد. این کشور رهبر دارد، رئیس جمهور دارد و روسای قوای سه گانه در آن فعال هستند و اگر هرکس بخواهد خودش تشخیص دهد و ورود کند آسیب می رساند و این یعنی که سرمایه گذار وارد نشود، اقتصاد نچرخد و این ها آسیب می رساند. ما باید نشان دهیم انقلابی که با آرمان های خود آغاز کرده و موفق بوده می تواند موفق تر از این ها باشد چون انسان هایش از بالاترین سرمایه هایشان که جانشان است حاضرند بگذرند و شما کجای دنیا می توانید پیدا کنید مردم کشوری از بالاترین سرمایه خود یعنی جانشان بگذرند؟

 

هیچ کجا نمی توانید نمونه آن را پیدا کنید، عراق اگر چنین فرهنگی داشت این چنین نبود، سوریه اگر چنین فرهنگی داشت این چنین نبود اما ایران اینگونه است که مردمش حاضرند جان خود را فدا کنند.

 

- شما بارها در مصاحبه های خود کسی را که دو دوره رئیس جمهور بوده متهم اصلی فتنه ۸۸ معرفی کردید این نظرات مبنای حقوقی دارد یا نظر شخصی شما است؟

می توانم این قضیه را حقوقی اثبات کنم،  البته نظر شخصی است مبتنی بر شواهد حقوقی که معتقدم می توانم آن را اثبات کنم و هرجا هم تا کنون لازم بوده آن را عنوان کردم البته ایشان بالاخره یک مصونیت خاصی  دارد که کسی پذیرای  آن نشده تا الان.

 

- شما به حجم بالای تخلفات در دولت دهم و نهم  همیشه معترض بودید و حتی بارها از آقای روحانی خواستید این مفاسد را اعلام کند شما به عنوان نماینده مردم که مهم ترین وظایفتان نظارت است چرا خودتان این کار را نکردید؟

چرا به کررات در کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری کردم و مستندات آن وجود دارد اما همان طور که عرض کردم اراده ای برای پیگیری آن وجود نداشت و تا این لحظه نیز وجود ندارد؛ البته دنبال این نیستیم که حتما با یک مورد خاص برخورد شود من معتقدم اگر نظام و حاکمیت قاطعیت نشان می داد ما شاهد تکرار این مفسده ها نبودیم ، من به دنبال برخورد با یک شخص نیستم به دنبال ریشه کن کردن این موضوع هستم.

 

- شما جز نمایندگانی هستید که صفحه اینستاگرام فعالی دارید آیا همه مطالب را خودتان تهیه و منتشر می کنید؟

از زمانی که رهبری به بسیجی ها توسعه کردند بروید از فضای مجازی استفاده کنید یک انگیزه ای شد و فکر می کنم به اندازه وسع و توان خودم از این فضا خوب استفاده می کنم ؛ هیچ پستی بدون تأیید من گذاشته نمی شود، یک سری پست ها را هم من ارجاع می دهم و بخشی از پست ها را نیز خودم می گذارم،  دل نوشته و خاطرات و برخی از اتفاقاتی که می افتد را خودم ارسال می کنم و کلا اینستاگرام را خودم شخصا مدیریت میکنم.

 

- در روز چقدر شما فضای مجازی را دنبال می کنید و وبگردی دارید؟

برای اینکه از اخبار مطلع شوم و با توجه به اینکه هر لحظه ممکن است خبرنگاری تماس بگیرد و سوالی داشته باشد و من نمی توانم بگویم از این موضوع بی اطلاعم به همین خاطر تقریبا مدام و هرچقدر که می توانم فضای مجازی را دنبال می کنم.

 

- عکس سلفی شما و آقای تاجگردون در روزی که حادثه تروریستی مجلس اتفاق افتاد حاشیه ساز شد جریان آن چه بود و آیا دلیل خاصی داشت؟

باید بگویم الان هم اگر خدایی نکرده چنین اتفاقی بیافتد دوباره عکس سلفی می گیرم و منتشر می کنم.

 

من خاطرم هست وقتی این اتفاق افتاد من داخل صحن بودم خیلی از اتفاقات بیرون مطلع نبودم اما دائما پیام می آمد و ابراز نگرانی می کردند از احوال ما  و دیگر نمایندگان و این بود که ما این پست را منتشر کردیم، آقای تاجگردون پیش من آمد و چون من مودم اینترنت همراه داشتم به اینترنت من متصل شد و گفت: یک فشار بیرونی هست که ما هرچه می گوییم حالمان خوب است کسی باور نمی کند و وقتی می گوییم جلسه روال عادی را طی می کند کسی نمی پذیرد و تصور این است که رادیو جلسات را از آرشیو پخش می کند پس ما بیاییم یک عکس را منتشر کنیم و ما نیز بلافاصله عکس گرفتیم و منتشر کردیم و لذا میگویم اگر باز همچنین اتفاقی بیافتد ما عکس می گیریم و می فرستیم گرچه می دانیم که دیگر چنین اتفاق تلخی ان شاءالله نخواهد افتاد.

 

- آقای دکتر شما جز موافقان فیلترینگ هستید یا از مخالفانش؟

اعتقاد من این است که فیلتر واقعا جواب نمی دهد و محدودیت ها تاکنون پاسخ نداده، در ۳۸ سال پس از انقلاب شما به خاطراتتان برگردید آن زمانی که ویدیوهای خانگی بود یادتان هست که چگونه برخورد می شد من فکر می کنم باید آنقدر توانمان را بالا ببریم که چیزی بر ما تأثیر نگذارد.

 

- برخی ها صرفا مشی اصول گرایی را مخالف آزادی می دانند و برخی اصلاح طلبی را موافق آزادی این موضوع را شما قبول دارید؟

مگر می شود کسی فاقد اصول باشد و آیا مگر می شود کسی بگوید من اصلاحاتی در طول زندگیم ندارم و هرچه که امروز فکر می کنم قطعا ۲۰ سال دیگر نیز همین خواهد بود؟

 

ما در طول دوران زندگیمان یک چارچوب و اصولی داریم مثل ارزش های انقلاب و آرمان هایمان و شهدا که غیرقابل تغییر است اما نوع نگاه ما به مسائل مختلف جامعه و مسائل فرهنگی و سیاسی به مرور تغییراتی متناسب با پیشرفت جامعه باید داشته باشد و اسمش را می گذاریم اصلاح کردن امور، اگر اشتباه نکنم یک سالی مقام معظم رهبری در دانشگاه کرمان بهترین وضعیت را اصول گرایی اصلاح طلبانه عنوان کردند و حالا ما می گوییم اصول گرای اصلاح طلب با مشی اعتدالی.

 

- شما جز معدود نمایندگانی هستید که به علت شرایط جانبازی با ویلچر تردد می کنید چقدر در این مدت نمایندگی در تصمیماتتان برای تسهیلاتی که برای جانبازان و معلولان عزیز درنظر گرفته می شود تأثیر داشتید؟

واقعیت امر این است که مجلس توجه خاصی به تخصص دارد و نمایندگانی که در موضوعات مختلف تخصص دارند نظرشان در مجلس صائب است و من فارغ از اینکه توفیق دارم جز جامعه معلولین باشم قریب به سه دهه در بنیاد شهید و جانبازان کار اجرایی کردم و در سطوح مختلف حضور داشتم و این ها همه دلیل بر این شد که یک اشراف خاصی بر موضوع داشته باشم و دوستان هم همیشه از نظرات ما استفاده می کنند و من فکر می کنم ۹۷ یا ۹۸ درصد مصوباتی که برای جامعه ایثارگری بوده من در بخشی از آن دخیل بودم، به عنوان مثال در برنامه ششم می توانم بگویم در صددرصد موضوعات دخیل بودم و در موضوعات دیگر چه خودم در داستان باشم و آن را مطرح کرده باشم و چه طرح هایی که دوستان آن را مطرح می کنند بدون نظر من نبوده.

 

- شرایط جسمی شما محدودیتی هم برای فعالیت های سیاسی شما ایجاد کرده است؟

بعید می دانم؛ فعالیت سیاسی بیشتر حرف است و حرف زدن خیلی پا نمی خواهد.

 

- به عنوان یکی از اعضای فعال فراکسیون ایثارگران مجلس چه اقداماتی برای این قشر عزیز در مجلس انجام دادید؟

ما قانونگذار هستیم و در مجموعه تقنینی اتفاقی که می افتد در حوزه وضع قوانین و نظارت بر انجام قوانین است من واقعا ادعا دارم  اتفاقاتی که در این ۵ سال افتاده در ۳۸ سال بی نظیر بوده و اگر بخواهم به صورت مصداقی بگویم ۲ سال متوالی در لایحه دولت تسهیلات مسکن ایثارگران دیده نشد و اگر بیداری ما در صحن و کمیسیون تلفیق نبود مسکن ایثارگران بلاتکلیف می ماند و خیلی اتفاقات دیگر مثل پرداخت حقوق به جانبازان زیر ۲۰ و ۲۵ درصد ازکارافتادگی یا پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به جانبازان زیر ۲۰ درصد و خانواده جانبازان متوفی همه در این دوره اتفاق افتاد، همین طور قوانین پیش بینی شده در چارچوب برنامه ششم کامل ترین قوانین در تاریخ انقلاب اسلامی برای رزمندگان و جانبازان و به ویژه جانبازان معسر به تصویب رسیده است و باز چیزی که خیلی ناراحت کننده است بیکاری فرزندان شهدا است ؛بالاخره مردم اذعان دارند که شغل و کار نیست اما برای یک گروه خاصی کار وجود دارد و الان فرزندان شهدا به دلیل نداشتن هیچ گونه ارتباطی و یا پدری که بتواند برای آن ها کاری کند در این قافله خیلی عقب می افتد اما در قانون برنامه ششم تعیین تکلیف وضعیت اشتغال آن ها شرایط خوبی دارد، همین طور در موضوع خدمات درمانی نیز اتفاقات خوبی افتاد و من فکر می کنم در طول سال های اخیر اقدامات ، کاملا قابل دفاع است.

 

- آقای جعفرزاده بالاخره بحث تحقیق و تفحص در بنیاد شهید به کجا رسید؟

آنچه که طبق قانون می توانستیم انجام دهیم انجام دادیم، فرآیند قانونی آن  طوری بود که باید یک کمیسیون رأی می داد که به هر دلیل تعدادی از دوستان ما رأی ندادند و یا به نوعی آن را مشمول زمان کردند اما من مطلع هستم که یک نسخه از گزارش تقدیم هیأت رئیسه وقت شد و یک نسخه نیز تقدیم دستگاه قضایی شد؛ ما بیشتر از قانون نمی توانستیم عمل کنیم و آن میزان که قانون اجازه می داد عمل کردیم.

 

- گفته می شود فشارهایی برای عدم قرائت این گزارش وجود دارد، این فشارها دقیقا از کجا بود؟

اینکه هی ممانعت شد و در کمیته خاص خود رأی نیاورد طبیعتا بر اثر لابی گری ها و فشارهای بیرونی بود البته اینکه همه را هم به گردن عوامل بیرونی بیاندازیم درست نیست و بالاخره اشتباهاتی همه ما مرتکب شدیم؛ آن ها بازی راه انداختن که این را تبدیل به یک مسئله سیاسی کنیم و برخی دوستان ما هم در این بازی افتادن و نوعی تلقی شد که این مسئله سیاسی است در حالی که واقعا این مسئله این گونه نبود و گزارشی کارشناسی تهیه شد.

 

- دکتر منظورتان از آن هایی که فشار آوردند دقیقا چه کسانی است؟

قطعا انتظار ندارید که اسم ببرم؟

 

- می گویند دفتر تلفن دکتر جعفرزاده خیلی کامل است و روزانه برای گروه های مختلف پیام مناسبتی ارسال می کنید شما چند شماره تلفن دارید؟

 من اعتقاد دارم ارتباط خوبی با جامعه هدف خود در حوزه انتخابیه دارم و بالغ بر ۴۸ هزار شماره تلفن دارم و میتوانم در مقابل دوربین به شما بگویم  که هر شماره ای از این ۴۸ هزارتا که شما انتخاب کنید کیست و چه جایگاهی دارد؛ دسته بندی و تقسیم بندی خوبی برای این شماره تلفن ها انجام شده و این ابتکار خودم است و هیچ پیامکی نیست که آن را نخوانم و در ۵ سال گذشته این اتفاق تکرار شد و بالغ بر ۹۵ درصد پیامک ها را نیز پاسخ می دهد ؛ روزهایی شده که ۳ هزار پیامک دریافت کردم و هیچ وقت هم نشده زیر ۳۰۰، ۴۰۰ پیامک داشته باشم؛ یک ارتباط  خوبی با حوزه انتخابیه و کسانی که با من کار دارند، دارم و همه پیامک های آن ها را پاسخ می دهم، البته پاسخگویی به تلفنم قدری ضعیف است.

 

- بعضی مواقع مواضع شما اصول گرایانه است و بعضی مواقع اصلاح طلبانه، شما اصول گرای اصلاح طلبید یا اصلاح طلب اصول گرا؟

تشخیص این موضوع با شما است اما من آنچه را که تشخیص می دهم درست است عنوان می کنم گاهی می بینید این موضوع خوشایند جناح اصول گرا است و گاهی می بینید خوشایند اصلاح طلبان است اما من با خدای خود عهد کردم ؛ نه به دنبال شاد کردن یک جناح خاص هستم و نه به دنبال ناراحت کردن یک جناح دیگر وقتی در موضوعی تشخیص می دهم درست چیست آن را فارغ از نگاه های جناحی مطرح می کنم، من نماینده مردم هستم و با معیارهای مردم باید سنجیده شوم احتمال دارد شما البته ایراد بگیرید و بگویید این با فرهنگ حزبی هم خوانی ندارد ولی من تا الان وابسته به هیچ حزبی نیستم و من فقط به دنبال آن هستم که آنچه که حق است بگویم البته امکان دارد گاهی در تشخیص خود اشتباه کنم.

 

- شما جایی گفته بودید عده ای علیه شما زورگیری اینترنتی راه انداختند این یعنی چی؟

متأسفانه در دو سه سال گذشته اتفاقی افتاد که البته فکر می کنم هنوز هم وجود دارد و فقط مدل آن فرق کرده است و آن اینست که می آیند شبکه ای را در فضای مجازی باز می کنند و وقتی شناخته شدند شروع به حمله کردن به یک طرف و یک فرد می کنند و بعد با آن وارد مذاکره می شوند و شروع می کنند به اخاذی کردن و باج گرفتن که باید برای این موضوع تدبیری انجام شود، زمانی که برای من این اتفاق افتاد من به صراحت اعلام کردم و گفتم هر کار می خواهید انجام دهید اما الان معتقدم اینگونه اتفاقات هنوز در جریان است.

 

- آینده سیاسی دکتر جعفرزاده ایمن آبادی چه خواهد بود؟

قطعا به دانشگاه و تدریس ختم خواهد شد.

 

صادقانه به شما می گویم ورود من به مجلس در سال ۹۱ یک اتفاق بود و بدون هرگونه برنامه ریزی قبلی انجام شد و استمرار آن نیز براساس مطالبه مردمی بود که میزان رأی این موضوع را نشان می دهد و واقعا هرجا که به این نتیجه برسم که مردم مطالبه ای از من ندارند و یا من توان کافی را نداشته باشم ادامه نمی دهم و هیچ وابستگی دنیایی واقعا ندارم.

 

- برای مقابله با زمین خواری و تخریب طبیعت در منطقه خود چه اقداماتی کردید و آیا موافق بهره برداری نفتی از دریای خزر هستید؟

قطعا موافق بهره برداری نفتی از دریای خزر هستم فارغ از اینکه من در این استان هستم باید بگویم کشورهای همسایه مثل آذربایجان ۱۰۰ درصد درآمد خود را از نفت دریای خزر کسب می کنند اما ما یک درصد هم برداشت نمی کنیم، یعنی یک سفره مشترک با آن ها داریم که آن ها ۱۰۰ درصد از آن بهره می برند و ما فقط نظاره گر هستیم و اگر من هرمزگانی هم بودم باز معتقد بودم که باید از نفت دریای خزر برداشت کرد و نباید نظاره گر این بود که یک ثروت بین نسلی از سوی دیگران استفاده شود و بعد نسل های آینده بگویند که این ها چه کار می کردند که کشورهای دیگر از سرمایه های زیرزمینی ما استفاده کردند و ما فقط نظاره کردیم و جالب است بدانید در دریای خزر شیب نفت به سمت ما است و برخلاف گاز که شیب آن در خلیج فارس به سمت قطر است در دریای خزر نفت به سمت ما است و من اعتقاد دارم باید به آن توجه شود البته ریشه این موضوع و غفلت از نفت دریای خزر به کوتاهی ما نیز برمی گردد و همه آن به نقش آفرینی سیاسی انگلیس در سال های دور مربوط نمی شود.

 

اما در خصوص مسائل زیست محیطی با توجه به اینکه رشته تحصیلی من خاک است باید بگویم من ارزش خاک را می فهمم و خاکی که در منطقه ما است بی نظیر است و نمی دانم چند هزار سال یا چند ده هزار سال طول می کشد تا چنین خاکی تولید شود از این خاکی که چند ده هزار سال طول کشیده تا به ما برسد باید صیانت شود و تبدیل آن و کشتن آن و استفاده از آن غیر از چیزی که صد درصد استعداد آن را دارد کار صحیحی نیست، شما در منطقه ما نیاز نیست درخت بکارید چوب را که پرتاب می کنید چوب خود به خود روی زمین تبدیل به درخت می شود و این ظرفیت این خاک است که بسیار بسیار برای کشاورزی مناسب است ، حالا شما بیایید بر روی این خاک ویلا بسازید ویلایی که هرجای ایران می شود ساخت اما هرجای ایران نمی شود این خاک را پیدا کرد ، برنجی که در منطقه ما تولید می شود هیچ جای ایران کشت نمی شود و نمی توان آن را پیدا نمود و آن کسی که می فهمد به این خاک نگاه فرامادی دارد ، کشتن فقط کشتن یک موجود زنده نیست و برای مایی که فرآیند ایجاد خاک را می دانیم ساختن بنا روی این خاک ناراحت کننده است ،  فارغ از اینکه در کرسی نمایندگی مجلس هستیم و با قانونگذاری می توانیم مانع این اتفاق شویم تمام تلاش خود را می کنیم که این اتفاق نیافتد ولی شاید خیلی موفق نبودیم.

 

-بسیار سپاسگزاریم از حضورتان در برنامه بهارستان

من هم از این فرصتی که در اختیارم  قرار دادید متشکرم و دعا کنید که شرمنده شهدا نشود.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش